Siemens Healthineers plaatst honderdste Atellica® Solution voor stalenanalyse bij Labo Nuytinck

Tijdwinst, efficiëntie en nauwkeurigheid dankzij geautomatiseerde analyse van stalen

Groot-Bijgaarden, 19 december 2023 - Siemens Healthineers, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor medische beeldvorming en labdiagnostiek, heeft de honderdste Atellica® Solution in België geïnstalleerd bij Labo Nuytinck in Evergem, een toestel dat volautomatisch honderden bloedstalen ingestuurd door artsen per uur kan analyseren om tal van parameters zoals lipiden, levertesten, hartmerkers en tumormerkers in het bloed te meten. De Atellica® Solution is een enorme hulp voor het labo dat het aantal analyses ziet stijgen. Het toestel zorgt voor een efficiëntere verwerking van deze stalen, waardoor patiënten sneller een resultaat krijgen en klinische biologen meer tijd hebben om huisartsen bij te staan met gepersonaliseerde hulp.

Siemens Healthineers installeerde recent het honderdste Atellica® Solutions-toestel bij Labo Nuytinck in Evergem, nabij Gent. Labo Nuytinck maakt deel uit van de Anacura-groep, met laboratoria in Evergem en Brugge en analyseert stalen voor artsen uit de buurt. De geautomatiseerde Atellica® Solution analysetoestellen bieden laboratoria de mogelijkheid om efficiënter chemie- en immunochemieanalyses uit te voeren op stalen.

Intensieve samenwerking

In de zoektocht naar een toekomstgerichte oplossing op maat van de twee labo’s in de groep, organiseerde Labo Nuytinck een marktonderzoek.

“De oplossing van Siemens Healthineers kwam daar als beste uit, met onze service als doorslaggevende factor”, legt Nadine Wittouck, ​​account manager voor chemie, immunochemie en automatisatie bij Siemens Healthineers uit. “We hebben intensief samengewerkt om de volledige installatie binnen het jaar af te ronden. Ook nu blijven we de twee sites van Labo Nuytinck ondersteunen met regelmatige trainingen, onderhoud en updates. We blijven Atellica® Solution ​ verder ontwikkelen, bijvoorbeeld met intuïtieve software of nieuwe modules die stalen kunnen openen en weer afsluiten tijdens het analyseproces.” 

Met deze investering wil Labo Nuytinck ook de komende tien jaar aan de top staan qua diagnostiek. Door te kiezen voor maximale automatisatie kan Labo Nuytinck efficiënter werken onder de toenemende tijdsdruk, zonder in te boeten op kwaliteit.

“Dankzij de maximale automatisering van onze laboratoria kunnen onze klinische biologen nog meer tijd vrijmaken voor onze gepersonaliseerde en adviserende dienstverlening aan huisartsen”, zegt Kim Heylen, managing director bij Labo Nuytinck.

Minder manueel werk

"Wij streven naar efficiëntie en kwaliteit. Siemens Healthineers’ Atellica® Solution biedt niet alleen snelheid en precisie, maar ook minder manueel werk voor laboranten, wat resulteert in minder kans op menselijke fouten", legt Heide De Haene, medisch directeur Labo Nuytinck uit. “Een groot voordeel van de Atellica® Solution zijn de kalibratoren en kwaliteitscontroles die in het toestel bewaard worden. De controles worden ’s ochtends automatisch geanalyseerd, waardoor onze medewerkers hier sneller mee aan de slag kunnen gaan. Dankzij deze manier van werken zijn de resultaten van alle geconnecteerde analysers tegelijkertijd beschikbaar, waardoor we sneller volledige rapporten kunnen opstellen voor de huisartsen die stalen bij ons afleveren. Een bijkomend voordeel is dat onze verschillende labo’s voor elkaar kunnen inspringen indien nodig, want de laboprocessen zijn identiek. Ook tijdens de installatie van het nieuwe systeem konden we dankzij de inspanningen van Siemens Healthineers steeds operationeel blijven, wat zeker niet evident was.”

Efficiëntie en nauwkeurigheid

Sinds de Belgische lancering van Atellica® Solution in 2018 werd het toestel steeds verder ontwikkeld, waarbij meer parameters, zoals test voor het vruchtbaarheidsgerelateerde anti-mullerian hormoon of merkers voor zwangerschapsvergiftiging, werden toegevoegd. De Atellica® Solution beschikt over een indrukwekkende capaciteit van 1.800 chemietesten en 440 immunochemietesten per uur, waardoor het een van de hoogste doorvoersnelheden op de markt biedt. Bovendien maakt het gebruik van geavanceerde software, waardoor het systeem zichzelf kan corrigeren in geval van blokkades of fouten, wat de efficiëntie en nauwkeurigheid verder verbetert. 

De populariteit van het toestel is te danken aan de Magline, het innovatieve stalentransport kenmerkend voor de Atellica® Solution, waarbij de stalen in twee richtingen verplaatst kunnen worden. Daardoor kunnen stalen met een hoge urgentie voorrang krijgen voor snellere analyses, terwijl andere stalen in de wachtrij worden geplaatst en later worden verwerkt. De Magline werkt tot tien keer sneller dan conventionele transportbanden, waardoor patiënten sneller hun resultaten krijgen.

Deborah De Clercq, Kim Heylen, Heide De Haene, Steve Burm
Deborah De Clercq, Kim Heylen, Heide De Haene, Steve Burm
Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

Over Siemens Healthineers
Siemens Healthineers maakt doorbraken in de gezondheidszorg mogelijk. Voor iedereen, overal en op een duurzame manier. Het bedrijf is gebaseerd in Erlangen (Duitsland) en is een wereldwijde leverancier van apparatuur, oplossingen en diensten voor de gezondheidszorg, met activiteiten in meer dan 180 landen en directe vertegenwoordiging in meer dan 70 landen. Als toonaangevend bedrijf op het gebied van medische technologie zet Siemens Healthineers zich in om de toegang tot gezondheidszorg voor minderbedeelde gemeenschappen wereldwijd te verbeteren en streeft het bedrijf ernaar de meest bedreigende ziekten te overwinnen. Het bedrijf is voornamelijk actief op het gebied van beeldvorming, diagnostiek, kankerzorg en minimaal invasieve therapieën, aangevuld met digitale technologie en kunstmatige intelligentie. In het fiscale jaar 2023, dat eindigde op 30 september 2023, had Siemens Healthineers wereldwijd ongeveer 71.000 werknemers in dienst en genereerde het bedrijf een omzet van ongeveer €21,7 miljard. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens-healthineers.com en www.siemens-healthineers.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be