Siemens Healthineers plaatst 300ste Luminos-systeem in België bij CHU Tivoli

Radiografiesysteem al jaren van goudwaarde bij routine radiologie-onderzoeken, zoals het opsporen van botbreuken of onderzoek van het spijsverteringsstelsel

La Louvière, 4 oktober 2022 - Siemens Healthineers, toonaangevend leverancier van oplossingen voor medische beeldvorming, plaatste in het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) Tivoli te La Louvière zijn 300ste Luminos radiografiesysteem op Belgische bodem. Het systeem, dat voornamelijk gebruikt wordt bij routineonderzoeken van het bewegingsapparaat en de spijsvertering, is al jaren een vaste waarde in zorginstellingen wereldwijd dankzij zijn beeldkwaliteit en uitmuntende gebruiksvriendelijkheid. Siemens Healthineers viert deze mijlpaal niet toevallig in CHU Tivoli. Het ziekenhuis en de leverancier houden er al tientallen jaren een nauw partnerschap op na, waarbij ze hun praktijkervaring en productkennis bundelen om de kwaliteit van de zorg en medische beeldvorming naar een hoger niveau te tillen.

Het Luminos-systeem van Siemens Healthineers is een telebediend digitaal RX-toestel dat radiografie en fluoroscopie combineert. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt bij routineonderzoeken: om beelden te verkrijgen van het skelet, op zoek naar een breuk of voor beeldvorming van de gewrichten, van de thorax, op zoek naar een infectie, of om dynamische beeldvorming van het spijsverteringsstelsel uit te voeren, bijvoorbeeld bij de beoordeling van de slikfunctie. Siemens Healthineers bracht het systeem zo’n vijftien jaar geleden op de markt en het toestel evolueerde sterk in die periode. 

“De uitdaging in de medische beeldvorming blijft altijd dezelfde: de beeldkwaliteit verhogen, de stralingsdosis verlagen en de duur van het onderzoek verkorten”, vertelt Cédric Valentin van Siemens Healthineers. “Door de jaren heen hebben we met Siemens Healthineers gepionierd door de Luminos op deze vlakken te blijven verbeteren en zo de lat steeds hoger te leggen, met duidelijke voordelen voor alle betrokken partijen.”

Kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid

Met een bestelling van drie nieuwe Luminos-systemen door CHU Tivoli rondt Siemens Healthineers de kaap van 300 toestellen op de Belgische markt. Dat werd vandaag feestelijk gevierd in La Louvière. Het ziekenhuis, dat naast de Luminos-systemen ook MRI-, en CT-scanners van Siemens Healthineers heeft op de dienst radiologie, vertrouwt al jaren op het aanbod van de leverancier.

Benjamin Dhaene, hoofd van de dienst Medische Beeldvorming van CHU Tivoli, kent de Luminos door en door: “Het systeem is oerdegelijk. Ten eerste combineert de Luminos een zeer hoge beeldkwaliteit met een lage stralingsdosis. Ten tweede is het systeem bijzonder gebruiksvriendelijk. Intuïtieve toetsencombinaties stellen de technoloog die de beelden neemt in staat om de patiënt snel maar optimaal te positioneren en de duur van het onderzoek te verkorten, wat diens comfort ten goede komt. De interface lijkt ook sterk op die van andere systemen van Siemens Healthineers. Die uniformiteit betekent dat we heel wat tijd uitsparen in de vorming van ons personeel omdat iedereen alle toestellen kan bedienen, waardoor we een zeer polyvalent team kunnen inzetten. Bovendien biedt Siemens Healthineers een uitstekende dienst na verkoop, dus we krijgen steeds de nodige ondersteuning.”
V.l.n.r. Cédric Valentin (Siemens Healthineers), Charles Jauniau (hoofdverpleegkundige, CHU Tivoli), dr. Benjamin D’Haene (Hoofd Medische Dienst, CHU Tivoli), dr. Pietro Scillia (medisch directeur, CHU Tivoli).
V.l.n.r. Cédric Valentin (Siemens Healthineers), Charles Jauniau (hoofdverpleegkundige, CHU Tivoli), dr. Benjamin D’Haene (Hoofd Medische Dienst, CHU Tivoli), dr. Pietro Scillia (medisch directeur, CHU Tivoli).

Jarenlange samenwerking

In zijn ambitie om de best mogelijke oplossingen voor medische beeldvorming op de markt te brengen, hecht Siemens Healthineers veel belang aan de feedback van zorginstellingen zoals CHU Tivoli. De organisaties kunnen dan ook bogen op een samenwerking die al jaren teruggaat. 

“De input en praktijkervaring van radiologen en technologen zijn cruciaal voor de verdere ontwikkeling van ons portfolio. Het team van CHU Tivoli biedt ons een enorme meerwaarde om onze technologie af te stemmen op de huidige en toekomstige noden in de zorg. Tegelijk bieden wij op continue basis trainingen en opleidingen voor hun technologen en radiologen zodat zij onze apparatuur optimaal kunnen inzetten. Dit partnerschap is een win-win-win. Voor ons als partners, maar uiteindelijk ook voor de kwaliteit van de zorg en dus de patiënt”, vertelt Cédric Valentin.

Meer met minder

De gebruiksvriendelijkheid van de Luminos speelt bovendien in de kaart van CHU Tivoli en vele andere ziekenhuizen om hun efficiëntie te verhogen.

“Door de nood om te besparen bestaat er een algemene tendens onder ziekenhuizen om het aantal radiologiezalen terug te dringen. Voorheen beschikten wij over één zaal voor beeldvorming van het spijsverteringsstelsel, drie zalen voor osteoarticulaire beeldvorming (afhankelijk van de onderzochte anatomische regio), één zaal voor beeldvorming van de borstkas en één zaal voor beeldvorming van spoedgevallen. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de Luminos-systemen konden we het aantal zalen van zes naar vier terugdringen, terwijl we minstens evenveel onderzoeken uitvoeren. We doen dus meer met minder, zonder in te boeten op de zorgkwaliteit en het comfort van patiënten en personeel”, besluit Benjamin Dhaene.

Over Siemens Healthineers
Siemens Healthineers AG (Beursgenoteerd in Frankfurt, Duitsland; DE:SHL) zet haar schouders onder de gezondheidszorg van de toekomst. Als toonaangevende speler in medische technologie gevestigd in Erlangen, Duitsland, ondersteunt Siemens Healthineers via haar lokale vestigingen zorgverleners wereldwijd in hun ambitie om de precisiegeneeskunde uit te breiden, de patiëntervaring te verbeteren en hun zorgverlening te transformeren en digitaliseren. 

Siemens Healthineers investeert daarom continu in de verdere ontwikkeling van haar diensten- en productportfolio. Haar AI ondersteunde toepassingen en digitaal aanbod zijn onmisbaar in de volgende generatie van medische technologie en zullen het bedrijf en haar positie in de in-vitrodiagnostiek, medische beeldvorming voor therapie en in-vivodiagnostiek verder verstevigen. Siemens Healthineers biedt daarnaast een scala aan diensten en oplossingen dat zorgverleners in staat stelt om patiënten een efficiënte zorg van de hoogste kwaliteit te bieden.

In het fiscale jaar 2021, dat eindigde op 30 september 2021, realiseerde Siemens Healthineers, die wereldwijd ongeveer 66.000 werknemers in dienst heeft ,een omzet van € 18 miljard en een gecorrigeerde winst (EBIT) van € 3,1 miljard. 

Meer informatie is beschikbaar op www.siemens-healthineers.com en www.siemens-healthineers.be.

Veerle Demeyer

Head of Communication, Siemens Healthineers
Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be