Siemens engageert zich om hoofdkantoor Smart Infrastructure tegen 2023 koolstofneutraal te maken

Header prezly.png
  • Wereldwijde campus in Zug zal koolstofvoetafdruk verkleinen
  • Doel in lijn met bedrijfsbreed duurzaamheidsprogramma

Zug, 14 april 2021 - Siemens Smart Infrastructure wil zijn wereldwijde hoofdkantoor in het Zwitserse Zug tegen 2023 omvormen tot een koolstofneutrale locatie. Hiertoe start in mei 2021 een grondige renovatie van een bestaand gebouw in de Theilerstrasse 1c voor een periode van twee jaar. Siemens heeft ongeveer 63 miljoen euro (70 miljoen CHF) uitgetrokken voor de renovatiewerken.

Wereldwijd heeft Siemens zich geëngageerd om zijn activiteiten tegen 2030 koolstofneutraal te maken. Zo wil de onderneming de rol benadrukken van de bedrijven als motor van de decarbonisatie. Het doel is dat alle productiefaciliteiten en gebouwen van Siemens wereldwijd tegen 2030 netto koolstofneutraal zijn. Tot dusver heeft Siemens zijn CO2-voetafdruk al met 54 procent verminderd.

“Duurzaamheid staat helemaal bovenaan op onze agenda – niet alleen voor de technologie die we leveren aan de klanten, maar ook voor onze eigen activiteiten. Onze ervaring leert dat met onze oplossingen in de meeste gebouwen aanzienlijke energiebesparingen tot 30 procent kunnen worden gerealiseerd”, zegt Matthias Rebellius, lid van de raad van bestuur van Siemens AG en CEO van Smart Infrastructure. "Bedrijven spelen een belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatverandering en wij willen het goede voorbeeld geven."

De campus in Zug is de grootste locatie van Siemens in Zwitserland. Het project is een uithangbord voor slimme gebouwen die innovatieve bouwtechnologie en hernieuwbare energie combineren voor energie-efficiëntie en decarbonisatie. Het is bovendien een referentieproject op het vlak van digitalisering in gebouwen en toekomstgericht werken. Het hoofdkantoorgebouw en de fabriek, die beide in 2019 de deuren openden, bespaarden tijdens hun eerste jaar al 600 ton CO2 in vergelijking met het gemiddelde warmteverbruik van de afgelopen jaren, wat overeenkomt met een daling van 60 procent.

Siemens helpt klanten wereldwijd om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering met behulp van zijn ecologische oplossingen. Samen hebben al deze oplossingen – systemen, producten en diensten – die tijdens boekjaar 2020 werden geïnstalleerd, klanten geholpen om hun CO2-uitstoot met 7 miljoen ton te verminderen.

In Zwitserland is Siemens de grootste industriële werkgever. De onderneming stelt er ongeveer 5300 personen tewerk. Om de decarbonisatie verder te ondersteunen zullen alle vestigingen ook worden uitgerust met Siemens-oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. De bestaande laadinfrastructuur in Zug wordt binnenkort aangevuld met zo’n 40 extra laadpalen. Werknemers kunnen hun batterijen gratis opladen bij alle Siemens-locaties in Zwitserland. Wereldwijd heeft het bedrijf zich geëngageerd om tegen 2030 zijn volledige vloot te elektrificeren.

Siemens SI Campus in Zug, Zwitzerland
Siemens SI Campus in Zug, Zwitzerland

Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Zo creëert SI zorgzame omgevingen. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. Op 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 69.600 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be