Siemens en NVIDIA maken industrieel metaverse mogelijk

  • Partnerschap om de productie-industrie te transformeren met totaalervaringen gedurende de hele levenscyclus van ontwerp tot exploitatie ​ ​ 
  • Ondernemingen zullen NVIDIA Omniverse met Siemens Xcelerator-platforms verbinden om een uiterst getrouwe ‘digital twin’ mogelijk te maken en ​ softwareondersteunde AI-systemen van edge tot cloud te verbinden

Huizingen, 1 juli 2022 - Siemens, een marktleider inzake industriële automatisering en software, infrastructuur, bouwtechnologie en transport, en NVIDIA, een pionier op het gebied van versnelde graphics en artificiële intelligentie (AI), kondigden vandaag een uitbreiding van hun partnerschap aan om het industriële metaverse en het toenemende gebruik van AI-ondersteunde technologie voor ‘digital twins’ mogelijk te maken, wat zal helpen om de industriële automatisering naar een ongekend niveau te brengen. 

Als eerste stap in deze samenwerking willen de ondernemingen Siemens Xcelerator, het open digitale businessplatform, verbinden met NVIDIA Omniverse™, een platform voor 3D-design en -samenwerking. Dat zal bijdragen tot een industrieel metaverse met op fysica gebaseerde digitale modellen van Siemens en realtime AI van NVIDIA, waarin ondernemingen sneller en met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen.

De toevoeging van Omniverse aan het open ecosysteem Siemens Xcelerator zal het gebruik van ‘digital twins’ versnellen om productiviteits- en procesverbeteringen te creëren tijdens de productie- en productlevenscycli. Ondernemingen van elk formaat zullen ‘digital twins’ met realtime prestatiegegevens kunnen gebruiken; innovatieve industriële IoT-oplossingen kunnen creëren; bruikbare inzichten uit analyses kunnen benutten aan de edge of in de cloud; en de technische uitdagingen van morgen kunnen aanpakken door visueel rijke totaalsimulaties toegankelijker te maken. 

“Wanneer ze worden ingebed in het industriële metaverse, bieden deze fotorealistische, op fysica gebaseerde ‘digital twins’ een enorm potentieel om onze economieën en industrieën te transformeren door een virtuele wereld te bieden waarin mensen kunnen interageren en samenwerken om echte problemen op te lossen. Via dit partnerschap zullen we het industriële metaverse tot realiteit maken voor ondernemingen van elke omvang,” aldus Roland Busch, President en Chief Executive Officer van Siemens AG. “Al meer dan tien jaar helpt onze ‘digital twin’-technologie klanten in alle sectoren om hun productiviteit te verhogen en vandaag bieden we de meest uitgebreide ‘digital twin’ in de sector aan. Wanneer Siemens Xcelerator is verbonden met het Omniverse, zullen we een realtime, immersief metaverse mogelijk maken, dat hard- en software van edge tot cloud verbindt met de rijke gegevens van de software en oplossingen van Siemens.”
“Siemens en NVIDIA delen de gemeenschappelijke visie dat het industriële metaverse de digitale transformatie zal stimuleren. Dat is slechts een eerste stap in onze gezamenlijke inspanningen om deze visie reëel te maken voor onze klanten en alle onderdelen van de wereldwijde productie-industrie”, aldus Jensen Huang, oprichter en CEO en NVIDIA. “De verbinding met Siemens Xcelerator zal het Omniverse en AI-ecosysteem van NVIDIA openstellen voor een heel nieuwe wereld van industriële automatisering, die wordt gebouwd met de mechanische en elektrische software-, IoT- en edge-oplossingen van Siemens.”
Siemens Process Simulate (links) maakt verbinding met het NVIDIA Omniverse (rechts) om een volledig getrouwe, fotorealistische, realtime ‘digital twin’ te creëren.
Siemens Process Simulate (links) maakt verbinding met het NVIDIA Omniverse (rechts) om een volledig getrouwe, fotorealistische, realtime ‘digital twin’ te creëren.

Dit partnerschap brengt complementaire technologieën en ecosystemen samen om het industrieel metaverse te realiseren. Siemens is uniek gepositioneerd op het kruispunt van de reële en digitale wereld, de informatietechnologie en de operationele technologie. Het platform Siemens Xcelerator verbindt mechanische, elektrische en softwarematige domeinen doorheen de product- en productieprocessen en maakt de convergentie van IT en OT mogelijk.

NVIDIA Omniverse is een AI-ondersteunde, fysiek gesimuleerde virtuele wereld op industriële schaal, die voor het eerst volledig getrouwe, live ‘digital twin’ mogelijk maakt. NVIDIA AI, dat wereldwijd door meer dan 25.000 bedrijven wordt gebruikt, is de intelligentiemotor van Omniverse in de cloud en autonome systemen aan de edge. NVIDIA Omniverse en AI zijn ideale rekenmotoren om de complete ‘digital twin’ van Siemens Xcelerator voor te stellen.

Roland Busch (r.), CEO van Siemens AG, en Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia, op het lanceringsevenement van de Siemens Xcelerator op 29 juni 2022 in München.
Roland Busch (r.), CEO van Siemens AG, en Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia, op het lanceringsevenement van de Siemens Xcelerator op 29 juni 2022 in München.

U vindt meer info op perswebsite van Siemens via deze link.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

Over Siemens AG
​Siemens AG (Berlijn en München)
 is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. 

In boekjaar 2021, afgesloten op 30 september 2021, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 62,3 miljard en een nettowinst van € 6,7 miljard. Op 30 september 2021 had de onderneming wereldwijd zo’n 303.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be