Siemens en Microsoft werken samen om de invoering van AI in alle sectoren te stimuleren

  • Siemens en Microsoft introduceren Siemens Industrial Copilot, een assistent gebaseerd op generatieve AI die ontworpen is om de samenwerking tussen mens en machine te verbeteren en de productiviteit te verhogen.
  • Siemens en Microsoft zullen samenwerken om bijkomende copilots te bouwen voor de productie-, infrastructuur-, transport- en gezondheidszorgsectoren.
  • Schaeffler AG, een toonaangevende autoleverancier, is een pionier van Siemens Industrial Copilot.
  • De Siemens Teamcenter-app voor Microsoft Teams zal beschikbaar zijn in december 2023 en de innovatie over de hele levenscyclus van het product versnellen.

Microsoft en Siemens verdiepen hun partnerschap door de voordelen van generatieve AI te verspreiden naar sectoren over de hele wereld. Als eerste stap introduceren de bedrijven Siemens Industrial Copilot, een gezamenlijk ontwikkelde assistent aangedreven door AI die gericht is op het verbeteren van de samenwerking tussen mens en machine in productie. Daarnaast zal de integratie tussen Siemens Teamcenter-software voor het beheer van productlevenscyclus en Microsoft Teams de weg banen tot een industrial metaverse. ​ Die zal de virtuele samenwerking tussen ​ design ingenieurs, eerstelijnsmedewerkers en andere teams in alle bedrijfsfuncties vereenvoudigen.

“Met deze volgende generatie van AI hebben we een unieke kans om innovatie in de hele industriële sector te versnellen”, aldus Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. “We bouwen voort op onze jarenlange samenwerking met Siemens en brengen AI-ontwikkelingen in de Microsoft Cloud samen met de expertise van Siemens op industrieel domein om zowel eerstelijnsmedewerkers en ​ experten in staat te stellen nieuwe, door AI aangedreven tools te gebruiken, te beginnen bij Siemens Industrial Copilot.”
“Samen met Microsoft willen we onze klanten meer mogelijkheden bieden door generatieve AI toe te passen”, zegt Roland Busch, CEO van Siemens AG. “Dat kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop bedrijven ontwerpen, ontwikkelen, produceren en werken. Door de samenwerking tussen mens en machine breder beschikbaar te maken, kunnen ingenieurs de ontwikkeling van codes versnellen, innovatie vergroten en het tekort aan geschoolde arbeiders aanpakken.”

Een nieuw tijdperk van samenwerking tussen mens en machine

Siemens Industrial Copilot zal gebruikers in staat stellen om complexe automatiseringscodes snel te genereren, te optimaliseren en te debuggen, en de simulatietijden aanzienlijk te verkorten. Daarmee zal een taak die eerder weken duurde, in slechts minuten klaar zijn. De copilot ontvangt informatie over automatisering en processimulatie van het open digitale businessplatform van Siemens, Siemens Xcelerator, en verbetert deze met de Azure OpenAI Service van Microsoft. Klanten behouden de volledige controle over hun gegevens en het wordt niet gebruikt om onderliggende AI-modellen te trainen. ​

Siemens Industrial Copilot belooft de productiviteit en efficiëntie tijdens de hele industriële levenscyclus te verhogen. ​ ​ In natuurlijke taal kan het onderhoudspersoneel worden bijgestaan met gedetailleerde reparatie-instructies en kunnen monteurs snel toegang krijgen tot simulatietools.

De visie: Copilots voor alle sectoren

In de toekomstvisie van de bedrijven staan AI-copilots professionals bij in verschillende sectoren, waaronder productie, infrastructuur, vervoer, en gezondheidszorg. Er zijn al tal van copilots gepland in de productiesector, zoals automotive, verpakte goederen en machinebouw.

Schaeffler AG, een toonaangevende autoleverancier, is een van de eerste in de auto-industrie die generatieve AI integreert in de engineeringfase. Die helpt de ingenieurs om betrouwbare codes te genereren voor het programmeren van industriële automatiseringssystemen zoals robots. Daarnaast is het bedrijf van plan om de Siemens Industrial Copilot op te nemen tijdens hun eigen activiteiten, met als doel de stilstandtijden aanzienlijk te verminderen. In een later stadium zal dit ook gebeuren voor hun klanten.

“Met deze gezamenlijke pilot betreden we een nieuw tijdperk van productiviteit en innovatie. De Siemens Industrial Copilot zal ons team helpen efficiënter te werken, repetitieve taken te verminderen en creativiteit te ontketenen. We zijn verheugd om met Siemens en Microsoft samen te werken aan dit project”. Klaus Rosenfeld, CEO van Schaeffler Group.

Generatieve AI faciliteert virtuele samenwerking

Om de virtuele samenwerking tussen teams naar een hoger niveau te tillen, zal Teamcenter voor Microsoft Teams over het algemeen beschikbaar zijn vanaf december 2023. Deze nieuwe app gebruikt de nieuwste ontwikkelingen in generatieve AI om functies te verbinden binnen de hele productlevenscyclus, van ontwerp tot productie, bijvoorbeeld eerstelijnsmedewerkers en ingenieursteams. Het verbindt de Teamcenter-software van Siemens voor het beheer van de productlevenscyclus (product lifecycle management, PLM) met het samenwerkingsplatform Teams van Microsoft om gegevens toegankelijker te maken voor fabrieks- en buitendienstmedewerkers. Hierdoor zullen miljoenen werknemers die vandaag geen toegang hebben tot PLM-tools gemakkelijker kunnen bijdragen aan het ontwerp- en productieproces als onderdeel van hun dagelijkse werk.

Siemens zal meer informatie geven over Siemens Industrial Copilot tijdens de SPS-expo in Neurenberg, Duitsland, in november 2023.

Dit persbericht is hier beschikbaar. Voor meer informatie, bekijk de volgende video. Een gesprek tussen Satya Nadella en Roland Busch over de samenwerking tussen Microsoft en Siemens.

Meer informatie vindt u op de perswebsite van Siemens.

Over Siemens AG
Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2019, afgesloten op 30 september 2019, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 58,5 miljard en een nettowinst van € 5,6 miljard. Vanaf 30 september 2019 had de onderneming, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 295.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) maakt digitale transformatie mogelijk voor het tijdperk van een intelligente cloud en een intelligente edge. De missie van Microsoft is om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen om meer te bereiken.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be