Siemens en Esri werken samen om netplanning en -exploitatie naar een hoger niveau te tillen

  • Esri is gevestigd in Californië en een pionier in software voor geografische informatiesystemen
  • Geodata in combinatie met de modellerings- en simulatiesoftware van Siemens bevordert de creatie van een holistische ‘digital twin’ van het net voor planning, simulatie en realtime-operaties om de energietransitie te versnellen
  • Complementaire productpartners maken deel uit van het groeiende ecosysteem van partners van Siemens Xcelerator om de digitale transformatie te versnellen

Siemens Smart Infrastructure heeft een partnerschap gesloten met Esri, de wereldleider in geografische informatiesystemen (GIS) en locatiegegevens, om zijn ecosysteem van partners uit te breiden voor zijn netsoftwareactiviteiten. Het partnerschap verbetert de mogelijkheden voor de planning, de exploitatie en het onderhoud van elektriciteitsnetwerken bij netbeheerders door de krachtige software van Esri voor mapping en ruimtelijk analyse en de expertise van Siemens op het vlak van elektrische topologie te combineren. Daarbij streven de bedrijven naar een upgrade van de datastroom tussen applicaties voor een grotere planningsnauwkeurigheid en voor een betere werking van het distributienet. Het partnerschap heeft tot doel de toelating van gedistribueerde energiebronnen (DER) tot het net te verbeteren, zodat netto nul sneller kan worden bereikt.

Het nieuws volgt op een recente lancering van de Grid Software Suite van Siemens, een open, interoperabel pakket van eersteklas software dat een holistische digitale tweeling creëert om elektriciteitsnetten te plannen, te bedienen en te onderhouden. De suite maakt deel uit van Siemens Xcelerator, een open digitaal businessplatform om digitale transformatie en waardecreatie te versnellen. Het opzetten van een ecosysteem van partners met complementaire producten is een kernelement van Siemens Xcelerator, dat de digitale transformatie vergemakkelijkt, versnelt en op schaal mogelijk maakt.

“Met het strategische partnerschap zullen Siemens en Esri samen innoveren in de ruimte van de netsoftware door het beste van onze twee werelden samen te brengen”, aldus Sabine Erlinghagen, CEO Grid Software bij Siemens Smart Infrastructure. “Esri zal deel uitmaken van een ecosysteem met even sterke partners over de hele energiesector, wat kan leiden tot de verandering om de netten van de toekomst om te vormen tot een 100 procent hernieuwbare wereld.”

Jeff Rashid, Global Director for Infrastructure bij Esri: “Door een belangrijke bron van gegevens zoals GIS te combineren met de netmodellerings- en simulatiesoftware van Siemens zal de kwaliteit van de netmodellen voor nutsbedrijven aanzienlijk toenemen. We werken aan het stroomlijnen van de gegevensoverdracht tussen onze GIS en de Siemens-software, wat resulteert in een veel beter presterend systeem, een veel betrouwbaardere gegevensuitwisseling tussen systemen en een verlaging van de totale kosten voor gegevensbeheer.”

Aangezien de snelle groei van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en e-mobiliteit het energiesysteem fundamenteel verandert, zal de samenwerking tussen Siemens en Esri de transmissienetbeheerders (TNB's) en de distributienetbeheerders (DNB's) helpen antwoorden te vinden op de toenemende uitdagingen in hun volledige geografische elektriciteitsnetwerken.

U vindt meer info en op de perswebsite van Siemens.

Over Siemens Smart Infrastructure (SI)
Siemens Smart Infrastructure (SI)
 geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI-klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. Op 30 september 2021 had de onderneming wereldwijd zo’n 70.400 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG
 (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2021, afgesloten op 30 september 2021, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 62,3 miljard en een nettowinst van € 6,7 miljard. Op 30 september 2021 had de onderneming wereldwijd zo’n 303.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be