Siemens en Edison maken met elfde editie van ‘Little Innovators’ kinderen warm voor technologie en wetenschap

Kinderen ontdekken beroep van ouders tijdens interactieve workshops

Huizingen, 28 september 2022 - Vandaag vond de elfde editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers. Dankzij de samenwerking met het Edison-partnerschap maakten 50 kinderen tussen de 8 en 12 jaar tijdens interactieve workshops kennis met het vak van hun ouders en de boeiende wereld van STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics). Met dit initiatief wil Siemens kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor een carrière in technologie en wetenschap en bouwt het bedrijf aan de toekomst. 

De elfde editie van ‘Little Innovators’ vond opnieuw plaats in het kader van het Edison-project. Dit is een structureel STEAM-partnerschap in Vlaams-Brabant tussen KU Leuven, Hogeschool UCLL, Brightlab, stad Leuven en het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO). “Het Edison-partnerschap wil kinderen en jongeren de kans geven om op jonge leeftijd hun interesse en talent voor STE(A)M te ontdekken en ontwikkelen. En die missie past perfect in de nauwe samenwerking die we de voorbije jaren met Siemens opbouwden. We zijn dan ook enthousiast dat onze partners Sport en Opleiding en UCLL Techniek- en WetenschapsAcademie hier vandaag een brede waaier aan STE(A)M-workshops tot bij de volgende generatie van ingenieurs, wetenschappers en visionairs heeft kunnen brengen”, vertelt Pieter Van Leemputten, projectcoördinator van Edison.

“Siemens neemt een voortrekkersrol op als het aankomt op technologische innovatie. Van industriële toepassingen, over het verduurzamen van onze mobiliteit tot de digitalisering van onze steden”, zegt Katrien Valkiers, hoofd communicatie bij Siemens en initiatiefneemster van ‘Little Innovators’. “Ons succes schuilt in de kennis en de talenten van onze medewerkers en vaak weten hun kinderen niet wat hun ouders mogelijk maken op de werkvloer. Door hen met Little Innovators reeds vroeg te laten proeven van het STEAM-onderwijs willen we hen warm maken voor technologie en innovatie. Hopelijk stappen ze daardoor later in de ingenieursschoenen van hun ouders.”

Een kluis beveiligen en een zonnecel bouwen
Niet minder dan vijftig kinderen werden vandaag ondergedompeld in de technologische mogelijkheden van vandaag en morgen. Elk jaar tracht Siemens verschillende workshops en activiteiten aan te bieden, zowel met een focus op hardware als software. De ‘Little Innovators‘ konden de handen uit de mouwen steken door bijvoorbeeld zelf een organische zonnecel te bouwen. Ze leerden eigenhandig een duurzame stad ontwerpen en konden een gehackte kluis beveiligen.

Knelpuntberoep
“We investeren als technologische speler al jarenlang in het onderwijs en willen zo de interesse van toekomstige ingenieurs opwekken. De vraag van industriële spelers naar ingenieurs is groter dan ooit”, vertelt Katrien Valkiers. “We kunnen stilaan spreken van een knelpuntberoep. We hebben meer dan vijftig ingenieursfuncties open staan. Door studenten op jonge leeftijd te triggeren en in contact te brengen met technologie, trachten we een grotere doorstroom te faciliteren van ingenieursprofielen naar de arbeidsmarkt.”

Siemens zet daarom sterk in op educatieve samenwerkingen. Zo heeft de onderneming haar eigen ‘Industry Academy’ en laat het ingenieursstudenten kennismaken met hoogtechnologische oplossingen in het werkveld. De studenten verwerven praktijkervaring en professionele competenties terwijl ze meewerken aan technologische innovatieprojecten van industriële topspelers. Ook duale leertrajecten, workshops voor docenten en gastcolleges behoren tot de activiteiten. 

Meer info vindt u via op de perswebsite van Siemens.

Over Siemens AG
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2021, afgesloten op 30 september 2021, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 62,3 miljard en een nettowinst van € 6,7 miljard. Op 30 september 2021 had de onderneming wereldwijd zo’n 303.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Wat is Edison?
Edison is een STE(A)M-partnerschap opgericht door hoofdpartners Hogeschool UCLL, KU Leuven, Stad Leuven, Brightlab en Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Ondertussen sloten al meer dan tien andere partners zich aan. Edison-partners bieden creatieve techniek- en wetenschapsactiviteiten, zoals workshops, kampen en naschoolse vormingen, aan. Zo zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren hun kennis over STE(A)M uitbreiden en nieuwe talenten en passies ontdekken. Daarmee willen we elke jongere vandaag voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst; de uitvinders van morgen zetten met andere woorden hun eerste stappen bij Edison.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be