Sidem al negentig jaar betrouwbare leverancier van stuur- en ophangingsonderdelen

CEO Gwen Verfaillie stuurt West-Vlaams familiebedrijf naar internationale groeimarkten

Gullegem, België - 3 oktober 2023 - Sidem, een internationale expert in de auto-industrie, viert dit jaar met trots haar 90-jarig bestaan. Het West-Vlaamse familiebedrijf onderscheidt zich met een continue toewijding aan kwaliteit, service en sterke partnerschappen, onder leiding van CEO Gwen Verfaillie. Het aanbod bestaat uit stuur- en ophangingsonderdelen voor personenauto's en lichte bedrijfswagens. In de toekomst wil Sidem groeien in nieuwe markten, zoals de onderdelenmarkt voor elektrische auto’s, en bouwen aan verdere internationale expansie.

De geschiedenis van Sidem gaat terug tot 1933, toen Standard Link Innovation Limited werd opgericht in het Britse Hounslow. Een jaar nadien verhuisde de hoofdzetel naar Antwerpen en later werd het bedrijf opgesplitst in twee groepen, waarbij de verkoopgroep de naam Sidem kreeg.

Familieverhaal

In 1983 nam Walter Verfaillie het bedrijf over en onder zijn leiding groeide Sidem uit tot een gerespecteerde naam in de sector. Het West-Vlaamse familiebedrijf specialiseert zich in stuur- en ophangingsonderdelen. Na het overlijden van haar vader in 2010 nam Gwen Verfaillie de rol van CEO op zich, geïnspireerd door haar vaders passie en ondernemerschap. Dat familieverhaal is altijd een belangrijk element geweest in de geschiedenis van Sidem, dat fier is op haar sterke familiale fundamenten.

"Als vrouwelijke CEO in de auto-industrie ben ik enorm trots om het 90-jarig bestaan van Sidem te vieren", zegt Gwen Verfaillie. "We hebben ons altijd gericht op het verleggen van grenzen en het aanbieden van hoogwaardige producten. We danken ons succes aan de langdurige samenwerkingen met distributeurs over de hele wereld, die Sidem hebben gekozen als betrouwbare partner voor de lange termijn. Ook de komende negentig jaar blijven we focussen op klantentevredenheid, premium kwaliteit en een uitstekende service. Bovendien willen we blijven groeien in nieuwe markten, zoals onderdelen voor elektrische auto’s, en verder bouwen aan onze expansie in het buitenland.”

Europese wereldspeler

Sidem blijft trouw aan haar specialisatie binnen de vervangingsmarkt voor stuur- en ophangingsonderdelen. Een doorgedreven specialisatie, want alles blijft in eigen beheer en vanuit Europa: van de eigen productontwikkeling en -optimalisatie tot de productie, opslag en wereldwijde verzending.

Internationale erkenning

Sidem staat bekend om haar uitgebreide assortiment, met de grootste dekking binnen de vervangingsmarkt voor ophanging en besturingsonderdelen. Met een voorraad van maar liefst vier miljoen onderdelen en negenduizend referenties voldoet het familiebedrijf aan de behoeften van 95% van de vervangingsmarkt. Ook voor onderdelen voor elektrische voertuigen loopt Sidem sterk voorop.

Daarnaast heeft Sidem wereldwijd erkenning opgebouwd bij distributeurs en industrieleiders.

"Wat OE-reserveonderdelen voor Europese voertuigen betreft, is Sidem onze eerste keuze voor alles wat te maken heeft met sturing en ophanging. Hun hoogwaardige catalogus is dé referentie voor de industrie", zegt Zoran Hranisavljevic, importmanager voertuigproducten van Motorcade in Canada.

Sidem wil deze gelegenheid aangrijpen om alle klanten en partners te bedanken die de voorbije negentig jaar hebben bijgedragen aan het succes en de groei van het bedrijf. “In de toekomst willen we deze nauwe banden blijven onderhouden, want zij vormen het belangrijkste onderdeel van Sidem”, besluit CEO Gwen Verfaillie.

Over Sidem
Sidem is een internationale expert in de auto-industrie vervangingsmarkt met een 90-jarige geschiedenis van premiumkwaliteit en onberispelijke service. Als specialist in stuur- en ophangingsonderdelen voor personenauto's en lichte bedrijfswagens biedt Sidem een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit met een dekkingsgraad van 95%. Met een sterke focus op klantentevredenheid, blijft Sidem grenzen verleggen en groeien in nieuwe segmenten, zoals batterij-elektrische auto's. Sidem is een West-Vlaams familiebedrijf met Gwen Verfaillie als CEO, die het bedrijf leidt met passie en ondernemerschap. Voor meer informatie, bezoek www.sidem.be.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be