Shopopop zoekt Antwerpse handelaars en bezorgers voor innovatief crowdshippingconcept

Collaboratief leveringsmodel biedt voordelige oplossing voor handelaars, bezorgers en particulieren

Antwerpen, 28 april 2023 - Shopopop, de Europese pionier en marktleider in crowdshipping die in totaal al meer dan zes miljoen duurzame leveringen verzorgde, wil in Antwerpen een versnelling hoger schakelen. Het bezorgplatform, dat voluit de deeleconomie onderschrijft en al partnerschappen heeft met onder andere Colruyt, Carrefour en Cora, is daarvoor op zoek naar lokale handelaars, maar ook particulieren die als bezorger een centje willen bijverdienen.

Shopopop zoekt Antwerpse handelaars en bezorgers voor innovatief crowdshippingconcept
Shopopop zoekt Antwerpse handelaars en bezorgers voor innovatief crowdshippingconcept

Concreet gaat het zo: een particulier plaatst zijn bestelling bij een supermarkt of handelaar, waarna de app van Shopopop een geschikte particulier uit de buurt zoekt die op zijn route de levering wil doen. Die krijgt in ruil een kleine vergoeding die varieert naargelang de afstand, de grootte en de ‘moeilijkheid’ van de levering: bezorging op de derde verdieping zal bijvoorbeeld iets meer opbrengen dan op het gelijkvloers.

Gebruikmaken van bestaande verplaatsingen

Het achterliggende idee is om maximaal gebruik te maken van bestaande verplaatsingen om zo duurzame efficiëntiewinsten te boeken in tijd, geld en uitstoot: voordelig voor planeet en portefeuille”, stelt Kris De Coster, International Development manager bij Shopopop. ​ Essentieel daarbij is dat er enkel met particuliere bezorgers gewerkt wordt: voor professionele bezorgers is bij Shopopop geen plaats. Dat maakt ons fundamenteel verschillend van flitskoeriers als Gorillas of professionele bezorgers als Deliveroo en UberEats.

Duurzame en voordelige last mile-oplossing

Momenteel heeft Shopopop in België al partnerschappen met grote supermarktketens als Colruyt, Carrefour en Cora, maar ook lokale winkeliers, groen- of drankenhandels kunnen zich aansluiten. Leveringen gebeuren steeds de dag zelf, binnen een maximumtermijn van drie uur maar doorgaans veel sneller, en de bezorger verdient minimum vijf euro. Alles verloopt via de mobiele app die Shopopop ontwikkelde. Bezorgers blijven steeds in een straal van ongeveer twintig kilometer, als het past in hun route, en gebruiken hun eigen auto. 

Tot op vandaag blijft de ‘last mile’ de heilige graal van de logistiek. Met Shopopop bieden we een oplossing die handelaars - van supermarkten tot detailhandels en lokale winkeliers - volledig ontzorgt, en die bovendien bijzonder voordelig én duurzaam is. Alleen maar voordelen dus, voor alle betrokken partijen, én voor de maatschappij in haar geheel: minder kilometers betekenen minder uitstoot, minder files en minder economische schade, en een betere luchtkwaliteit, leefbaarheid en gezondheid. Pure winst!”, vervolgt Kris De Coster.

Nieuwe partners en bezorgers welkom

In totaal gebeurden er over alle landen al meer dan 6 miljoen leveringen via Shopopop. Om in Antwerpen verder voet aan de grond te krijgen is Shopopop momenteel volop op zoek naar nieuwe partners en particulieren die graag een centje willen bijverdienen door in hun buurt leveringen te doen. Die laatsten kunnen zich aanmelden via de mobiele app van Shopopop, die gratis te downloaden is in de App Store en via Google Play

 

Over Shopopop
Shopopop is Europees pionier en marktleider in crowdshipping. Het snelgroeiende bedrijf uit Nantes werd opgericht in 2017 en ontwikkelde een mobiele app die mensen de mogelijkheid biedt om allerhande boodschappen tegen een kleine vergoeding thuis te laten bezorgen door een andere particuliere bezorger uit hun buurt, die zodoende een bijverdienste creëert. Het achterliggende idee is om bestellingen zoveel mogelijk te centraliseren en zo het aantal verplaatsingen te verminderen, voor efficiëntiewinsten in tijd, geld, verkeersdruk en uitstoot. Shopopop wil op die manier bijdragen tot een duurzamere wereld en samenleving. 

Behalve in Frankrijk is het bedrijf ondertussen ook actief in België, Italië, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Spanje. Dit jaar komen daar nog drie landen bij, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Shopopop telt ondertussen ruim 5.000 partners, van supermarkten en detailhandelaars tot webshops, groentehandelaars en drogisterijen. In de Benelux zijn onder meer Colruyt, Carrefour en Cora al partner. Over heel Europa wil Shopopop tegen 2025 ongeveer 50.000 verkooppunten bedienen. Ook het aantal werknemers stijgt snel: van 140 nu verwacht het bedrijf tegen eind 2023 te groeien naar 250. 

Bezoek voor meer informatie: www.shopopop.com

De mobiele app van Shopopop is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be