Shopopop partnert met floristenfederatie KUFB en Bloemenhal om boeketten via crowdshipping duurzaam en efficiënt thuis te bezorgen

Levering door particuliere Shoppers zorgt voor duurzame ‘last mile’ en enorme besparing aan verpakkingsmateriaal

shopopop.png

Antwerpen, 14 juli 2022 - Shopopop, de Europese pionier en marktleider in crowdshipping, breidt zijn aanbod in sneltempo uit: na grote supermarkten als Carrefour, Colruyt en Cora voegt het ook steeds meer lokale winkeliers en detailhandels uit diverse sectoren toe aan zijn netwerk. Dankzij de partnerschappen die Shopopop zonet afsloot, met Bloemenhal en de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB), komen daar in een klap ruim 300 bloemenwinkels bij. Consumenten krijgen zo de optie om naast hun boodschappen ook bloemen, planten en boeketten dezelfde dag duurzaam thuis te laten leveren.

3,6 miljard euro1): dat is het astronomische bedrag dat Belgen jaarlijks uitgeven aan bloemen, planten en hun tuin - al dient erbij gezegd dat dat bedrag een flinke boost kreeg tijdens de pandemie. Hetzelfde geldt voor thuisbezorging, dat door de pandemie meer dan ooit een essentiële dienst geworden is - maar wel eentje die voor bloemenhandels heel wat hoofdbrekens met zich meebrengt.

Voor bloemisten brengt de klassieke problematiek van de ‘last mile delivery’ heel wat extra uitdagingen met zich mee: (extra) personeelskosten of andere structurele kosten, complexe logistiek, schommelende vraag, beschikbaarheid per tijdslot, investeringen in technologie… Al die zaken maken het voor hen bijzonder moeilijk om thuisbezorging zelf te organiseren. Met ons crowdshippingmodel bieden we bloemisten een duurzame oplossing die hen volledig ontzorgt, en hun klanten tegelijk alle comfort biedt die ze verwachten”, stelt Caroline Schuurs, country manager Benelux bij Shopopop.

Die duurzaamheid schuilt vooreerst in de essentie van het Shopopop-model - het optimaliseren van bestaande verplaatsingen om zo efficiëntiewinsten te boeken in tijd, geld en uitstoot - maar, daar houdt het niet bij op.“Doordat bestellingen persoonlijk overhandigd worden door onze particuliere Shoppers in plaats van professionele bezorgers, kan er ook enorm veel overbodig verpakkings-materiaal uitgespaard worden. Ook dat is pure winst voor milieu en maatschappij”, vervolgt Schuurs.

Koen Van Malderen, directeur van KUFB - URFB, de beroepsvereniging die al 95 jaar de belangen van de Belgische beroepsfloristen verenigt, is eveneens opgetogen: “We kijken er naar uit om samen te werken met Shopopop. Voor de KUFB is dit een logische keuze, omdat Shopopop voor een duurzame, sociale en efficiënte bezorging zorgt voor ons netwerk van meer dan 250 bloemisten in België.

Jakob Heemskerk, regiomanager bij Bloemenhal, treedt hem bij: “Door te kiezen voor Shopopop hebben we er een flexibele, efficiënte bezorgdienst bij voor onze winkelpunten en kunnen we onze dienstverlening aan bloemisten en hun klanten uitbreiden met 'same day delivery’.”

De mobiele app van Shopopop is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play

 

1) Onderzoek uit 2021 van onderzoeksbureau shopperware in opdracht van Comeos

 

Over Shopopop
Shopopop is Europees pionier en marktleider in crowdshipping. Het snelgroeiende bedrijf uit Nantes zag in 2015 het levenslicht en ontwikkelde een mobiele app die mensen de mogelijkheid biedt om allerhande boodschappen tegen een kleine vergoeding thuis te laten bezorgen door een andere particuliere shopper uit hun buurt, die zo iets bijverdient. Het achterliggende idee is om bestellingen zoveel mogelijk te centraliseren en zo verplaatsingen uit te sparen, voor efficiëntiewinsten in tijd, geld, verkeersdruk en uitstoot. Shopopop wil op die manier bijdragen tot een duurzamere wereld en samenleving. 

Behalve in Frankrijk is het bedrijf ondertussen ook actief in België, Italië, Portugal, Luxemburg, Nederland en Spanje. Dit jaar komen daar nog drie landen bij, waaronder Duitsland. Shopopop telt ondertussen ruim 2.000 partners, van supermarkten en detailhandelaars tot webshops, groenhandels en ook farmaspelers. In de Benelux zijn onder meer Colruyt, Carrefour en Cora al partner. Over heel Europa ambieert Shopopop tegen 2025 zo’n 50.000 verkooppunten te bedienen. Ook het aantal werknemers gaat in sneltempo omhoog: van 110 nu verwacht het bedrijf tegen eind 2022 te groeien naar 250.

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be