Servicecontract voor ICE 4-treinen voor Siemens Mobility

Header prezly.png
  • Grootste service-opdracht voor Siemens Mobility van Deutsche Bahn
  • IS 600-herziening voor 40 ICE 4-treinen

München, 10 februari 2021 - Deutsche Bahn (DB) heeft Siemens Mobility een contract toegekend voor de herziening van 40 ICE 4-treinen van serie 412. Dit is de grootste serviceopdracht die Deutsche Bahn ooit aan Siemens Mobility heeft toegekend. Het contract bevat ook een optie voor de herziening van 50 extra serie 412-treinen. IS-600-herzieningen zijn nodig voor nieuwe hogesnelheidstreinen van Deutsche Bahn wanneer ze een kilometerstand van 1,65 miljoen kilometer bereiken. De werken zullen vanaf midden 2021 worden uitgevoerd in het servicegebied ‘Expert House’ van het Siemens Mobility Test and Validation Center in Wegberg-Wildenrath, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

“De ICE 4 vormt de ruggengraat voor de langeafstandstrajecten van DB. Als servicepartner zullen we een doorslaggevende bijdrage leveren om de beschikbaarheid en werking van de ICE 4-vloot te garanderen en de duurzame prestaties ervan te verzekeren gedurende de hele levenscyclus”, aldus Johannes Emmelheinz, CEO Customer Service bij Siemens Mobility.

In het kader van de IS 600-herziening zal Siemens Mobility de centrale systemen en componenten van de ICE 4-treinen inspecteren en onderhoudsactiviteiten uitvoeren zoals gepland. De onderhoudswerkzaamheden hebben onder meer betrekking op de deuren, ruitenwissersystemen, koppelingen, loop- en tractiedraaistellen, alsook pantografen, treinbesturingssystemen en remmen. Onderhoudswerkzaamheden aan de binnenkant van de trein omvatten brandalarmsystemen, passagiersinformatiesystemen, bistro-apparatuur en sanitaire voorzieningen. Bovendien worden de wielstellen op alle treinen vervangen.

Sinds mei 2011 heeft Deutsche Bahn in totaal 137 ICE 4-treinen besteld bij Siemens Mobility. Momenteel wordt er om de drie weken een nieuwe ICE 4-trein aan de vloot toegevoegd. Afgelopen december had Siemens Mobility 65 van de bestelde ICE 4-treinen aan Deutsche Bahn geleverd. Sinds 2016 worden de eerste treinen van deze reeks ingezet voor passagiersvervoer.

 
 
Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

Over Siemens Mobility
Siemens Mobility
 is een afzonderlijk beheerde onderneming van Siemens AG. Siemens Mobility is al meer dan 160 jaar leider in transportoplossingen en blijft zijn portfolio continu innoveren in zijn kernactiviteiten, namelijk rollend materieel, spoorautomatisering en -elektrificatie, kant-en-klare systemen, intelligente verkeerssystemen en aanverwante diensten. Door middel van digitalisering stelt Siemens Mobility mobiliteitsoperatoren over de hele wereld in staat infrastructuur intelligent te maken, waarde duurzaam te verhogen over de gehele levenscyclus, de ervaringen van de passagiers te verbeteren en beschikbaarheid te garanderen. In het boekjaar 2020, dat eindigde op 30 september 2020, boekte Siemens Mobility een omzet van € 9,1 miljard en telde de onderneming wereldwijd ongeveer 38.500 medewerkers.

Meer informatie is beschikbaar op: www.siemens.com/mobility en https://press.siemens.com/be/nl/persbericht/servicecontract-voor-ice-4-treinen-voor-siemens-mobility

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be