Sergio Molinari wordt nieuwe CEO van Siemens BeLux

Molinari zet verbondenheid met klanten en welzijn van de medewerkers bovenaan de agenda

zf (9).png

Huizingen, 1 oktober 2021 - Sergio Molinari wordt vanaf vandaag de nieuwe CEO van Siemens België. Hij neemt voor ons land de fakkel over van Nicolas Petrovic. In zijn rol als CEO België-Luxemburg zal Molinari de nabijheid en verbondenheid met de Belgische & Luxemburgse klanten en teams versterken en verder uitbouwen.

Sergio Molinari startte zijn carrière als Sales Engineer in 1990. Hij verbreedde en verruimde later zijn rol en verantwoordelijkheden binnen Siemens in binnen- en buitenland. Zo bekleedde hij de afgelopen jaren verschillende managementfuncties bij Building Technologies, Low & Medium Voltage, Smart Cities, Smart Buildings en Smart Infrastructure.

Raad van Bestuur

Vanaf 1 oktober neemt hij de rol op van CEO Siemens België, naast zijn huidige functies als Smart Infrastructure Head voor België-Luxemburg en CEO van Siemens Luxemburg. Molinari zal vanaf dan eveneens het voorzitterschap opnemen van de Raad van Bestuur van Siemens NV/SA. Daarnaast wordt hij ook bestuurder bij Siemens Mobility NV/SA.

Met vertrouwen naar de toekomst
Sergio Molinari: “Siemens bekleedt vandaag in België en Luxemburg een toonaangevende positie dankzij het talent, de creativiteit, de “ownership culture” en het teamwerk van onze medewerkers. Ik kijk ernaar uit om samen nieuwe dingen te realiseren en heb er het volste vertrouwen in dat we ook in de toekomst successen zullen boeken en onze klanten kunnen blijven ondersteunen met ons unieke vermogen om de reële en digitale wereld met elkaar te verbinden.”

Technologiebedrijf met duidelijke focus
Siemens is een technologiebedrijf dat zich richt op industrie, infrastructuur en transport. Van fabrieken die efficiënter omgaan met grondstoffen, slimmere gebouwen en netwerken tot duurzamer en comfortabeler vervoer: het bedrijf creëert technologie met meerwaarde voor klanten. Siemens NV en Siemens Mobility NV tellen in België-Luxemburg vandaag samen 1113 medewerkers. De omzet bedroeg 458 miljoen in 2020. De hoofdzetel is in Huizingen.

Meer info vindt u via de website van Siemens.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be