Sensolus stelt nieuwste IoT-tracker TRACK 1100 voor

Steunend op snelgroeiend NB-IoT-netwerk vergroot TRACK 1100 geografische beschikbaarheid van IoT use-cases

Gent, 15 maart 2022 – Sensolus, de Gentse traceer- en IoT-specialist, lanceert vandaag zijn nieuwste tracker: de TRACK 1100. De tracker stoelt op de energiezuinige NB-IoT-technologie (Narrowband Internet of Things), wat de low-power variant is van het gsm-netwerk waarover consumenten dagelijks communiceren. Klanten van Sensolus genieten nu van een grotere en geoptimaliseerde geografische dekking in Europa en de Verenigde Staten. Net als de andere trackers in het gamma van Sensolus, beschikt de TRACK 1100 over een lange batterijlevensduur en een robuust design ideaal voor industriële toepassingen. De TRACK 1100 is meteen beschikbaar. 

De TRACK 1100 is de nieuwste telg in het gamma van Sensolus’ trackers, die verbonden zijn met het IoT-platform om zo een betere visibiliteit op non-powered assets als containers, trailers en palletten te creëren. Steunend op verschillende technologieën, waaronder GPS, WiFi en Bluetooth Low Energy (BLE) is de tracker inzetbaar voor diverse scenario’s, zowel indoor als outdoor. Dat is belangrijk om tegemoet te komen aan de groei van geconnecteerde apparaten die inzetbaar zijn in een toenemend aantal verschillende use-cases. 

Uitbreiding geografische dekking via gsm-netwerk

Sensolus’ nieuwste tracker fungeert op het gsm-netwerk dat dagelijks door miljoenen mensen wereldwijd wordt gebruikt. Meer specifiek gaat het om een low-power oplossing gestoeld op het gsm-netwerk, waarbij dit communicatieprotocol Narrowband IoT (NB-IoT) is aangepast voor industriële IoT-toepassingen. “Klassieke telecomspelers zien meer en meer de commerciële waarde van IoT in”, vertelt Kristoff Van Rattinghe, CEO van Sensolus. “Daarom zetten ze hun schouders onder de groei van dit NB-IoT-netwerk.”

De eindklant profiteert van die gigantische versnelling in de uitrol van het NB-IoT-netwerk dat stabieler is en een breder bereik kent in verschillende landen in Europa en de Verenigde Staten. Van Rattinghe: “Dat is ook nodig, want de assets van onze klanten gaan vaak over landsgrenzen heen en moeten dus steeds goed in kaart worden gebracht. Bovendien zorgt het licentiemodel van NB-IoT ervoor dat het protocol wereldwijd kan worden uitgerold aan competitieve prijzen.”

Firmware-updates op afstand 

Naast het behoud van features waarover alle trackers beschikken zoals een gegarandeerde lange batterijduur, makkelijke installatie en een robuust design, maakte Sensolus bij de TRACK 1100 ook firmware-updates op afstand en live gegevensoverdracht mogelijk. Nu updates aan de firmware op afstand uitvoerbaar zijn, hoeven klanten niet langer alle assets fysiek op één plaats te verzamelen, wat hen kopzorgen en verplaatsingskosten bespaart. Daarnaast zorgt de live gegevensoverdracht voor onmiddellijke zichtbaarheid van de locatie van de assets. Op die manier worden verschillende use-cases zoals het inschatten van tijd van aankomst beter ondersteund.

Onmiddellijk beschikbaar

De robuuste low-power TRACK 1100 met lange batterijlevensduur, NB-IoT-connectiviteit en gepatenteerd, gegarandeerd dataherstel is geschikt voor industrieel gebruik en bestand tegen water, stof en vlammen. Hij is bijzonder eenvoudig te installeren en compatibel met meerdere externe omgevingssensoren die bijvoorbeeld de temperatuur meten. De TRACK 1100 is vanaf nu beschikbaar. 


 

Bekijk alle specificaties van de TRACK 1100 hier. ​
Voor meer informatie of een interview met Sensolus, contacteer:

Over Sensolus
Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

 De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 35 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 150.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be