Sensolus sluit partnerschap met telecomoperator Citymesh

Klanten krijgen toegang tot onestopshop voor al hun connectiviteitsnoden en doorgedreven procesoptimalisatie

Gent, 27 september 2022 - Sensolus, gespecialiseerd in connected asset management, slaat de handen in elkaar met telecomoperator Citymesh. Het partnerschap komt er nadat Citymesh vorig jaar het Belgische IoT-Sigfox-netwerk overnam. Met deze samenwerking krijgt Sensolus toegang tot het portfolio van Citymesh-klanten die met hun trackers de overstap zullen maken naar het Sensolus-platform. Citymesh breidt op zijn beurt zijn multi-technologisch aanbod uit met de IoT-producten van Sensolus. Bestaande en nieuwe klanten krijgen met Sensolus en Citymesh zo een onestopshop voor al hun connectiviteitsnoden. Zij die zich beroepen op de kracht van IoT zijn futureproof dankzij de uitgebreide tracking functionaliteiten van Sensolus, en kunnen de stap zetten van het louter lokaliseren van assets naar procesoptimalisatie en efficiëntiewinst.

In 2021 nam de West-Vlaamse telecomoperator Citymesh het Belgische IoT-Sigfox-netwerk over. Voor het Gentse Sensolus, dat destijds gebruikmaakte van het Sigfox-netwerk van Engie M2M voor het dataverkeer van verschillende types van zijn trackers, was het daarom een logische stap om ook de overstap te maken naar Citymesh. Die kans benutten Sensolus en Citymesh, beide op-en-top Belgische bedrijven, nu om een uniek partnerschap in de markt te zetten.

“Naast het IoT-netwerk nam Citymesh een groot klantenbestand over van bedrijven die gebruikmaakten van IoT-trackers en software”, vertelt Koen Vanwalle, Sales Executive BeLux bij Sensolus. “Voor ons betekent dit partnerschap heel wat extra business. De komende maanden en jaren zullen deze bedrijven namelijk de overstap maken naar de trackers en het platform van Sensolus. De data van hun huidige trackers integreren we voorlopig in ons platform en wanneer de batterij van hun trackers het begeeft, vervangen we ze of breiden we ze in plaats daarvan uit met Sensolus-trackers. We kunnen nu al snel resultaten boeken, terwijl de transitie voor de bestaande klanten bijzonder vlot verloopt.”

Maarten van Aerde (Citymesh) & Koen Vanwalle (Sensolus)

Multi-technologisch aanbod

Voor Citymesh creëert het partnerschap dan weer mogelijkheden voor cross-selling en een breder serviceportfolio. De telecomoperator staat zijn klanten bij in al hun connectiviteitsuitdagingen, of het nu gaat om wifi voor kantoorgebouwen of een privaat 5G-netwerk voor robots langs productielijnen. Dankzij Sensolus kan het zijn multi-technologisch aanbod verder uitbreiden met aanvullende IoT-oplossingen, waaronder oplossingen voor het traceren van onder meer containers en RTP’s (returnable packaging) in uiteenlopende sectoren als transport en logistiek, healthcare, automotive en afvalverwerking.

“Citymesh gaat geen enkel probleem uit de weg en elke klant kan rekenen op een volledig aangepaste aanpak”, vertelt Maarten van Aerde, Market Manager Industry & Enterprise bij Citymesh. “Zowel Citymesh als Sensolus hebben als technologiespecialisten heel wat expertise op het vlak van connectiviteit. Samen bieden we all-in-one-oplossingen aan voor de connectiviteit van onze klanten.” 

Futureproof

Uiteindelijk zijn het dan ook de klanten die de meeste vruchten plukken van dit nieuwe partnerschap. Niet alleen door de veelheid aan connectiviteitsoplossingen van Citymesh, maar ook specifiek door de deuren die de IoT-oplossingen van Sensolus voor hen openen. Enerzijds zijn de trackers van Sensolus uitgerust met innovatieve features, zoals de unieke geheugenfunctie die toelaat om routes ook na het verliezen van de verbinding te reconstrueren. Anderzijds heeft Sensolus ook andere sensoren in zijn aanbod die extra meerwaarde bieden door bijvoorbeeld de temperatuur van ladingen te meten of de vulgraad van containers aan te geven.

“Vroeger beperkte traceertechnologie zich tot het lokaliseren van assets. Vandaag is de locatie slechts één stukje van de puzzel”, getuigt Koen Vanwalle. “Bij non-powered asset monitoring draait alles rond procesoptimalisatie. Dankzij de complementariteit en combinatie van onze traceertoepassingen kunnen bedrijven inzichten verwerven die hen helpen om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en de controle en efficiëntie te verhogen. Dit maakt hen futureproof.”

Kruisbestuiving

Sensolus en Citymesh hechten tot slot veel belang aan onderlinge kruisbestuiving. De partners delen dezelfde passie voor connectiviteit en houden dan ook samen een vinger aan de pols wat betreft evoluties in de markt en nieuwe technologieën. “We willen elkaar versterken. Wanneer we voor elkaar opportuniteiten spotten, delen we deze zonder fout. Alleen op die manier kunnen we de klant ondersteunen met de juiste expertise. Door nauw samen te werken, willen we al het potentieel in de markt vandaag en morgen kunnen benutten”, besluit Maarten Van Aerde.

 

Over Sensolus
Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

 De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 35 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 150.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com

Over Citymesh
Citymesh, onderdeel van de Europese IT-Group Cegeka, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van grootschalige draadloze netwerken op basis van een ruime waaier van technologieën. Het bedrijf beschikt niet alleen over brede deskundigheid op het gebied van wifi en IoT, maar is ook een Belgische operator met een 4G- en 5G-licentie.

Citymesh speelt een voortrekkersrol wat de uitbouw betreft van slimme communicatie- en data platformen binnen diverse sectoren. Het bedrijf ondersteunt ruim 75 steden, meer dan 10 expohallen, grote industriële spelers (zoals Port of Zeebrugge en Brussels Airport) en de Belgische spoorwegen bij het bouwen van een slimme infrastructuur die wifi, 5G, sensoren en datavisualisatie combineert.

Binnen de snel groeiende markt van bedrijfskritische communicatie bouwt Citymesh unieke 5G-privénetwerken ter ondersteuning van de automatisering in (lucht)havens, de gezondheidszorg, magazijnen, de logistiek en andere industriële sectoren. Naast de uitrol van een infrastructuur in opdracht van de klant investeert Citymesh in de uitrol van eigen netwerken in nichemarkten, zoals offshore windturbines, dronecommunicatie en 5G voor slimme steden.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be