Sensolus gaat in zee met Deutsche Telekom voor IoT-tracking op Duitse markt

Partnerschap richt zich specifiek op bedrijven in industriële, transport- en logistieke sectoren

Gent, 1 september 2022 – De Gentse scale-up Sensolus breidt haar partnernetwerk in Europa verder uit en start een samenwerking met Deutsche Telekom IoT GmbH. De twee bedrijven zullen hun krachten bundelen om samen oplossingen voor het intelligent traceren en beheren van assets met behulp van IoT-technologie (Internet of Things) aan te bieden op de Duitse markt. Sensolus zal zijn aanbod van IoT-trackers leveren en deze linken aan zijn beheerplatform, terwijl Deutsche Telekom, een van de grootste telecomproviders ter wereld, zijn Narrowband IoT-netwerk zal aanwenden om het dataverkeer tussen beide mogelijk te maken. De samenwerking richt zich specifiek op bedrijven in de industriële, transport- en logistieke sectoren in Duitsland.

"IoT-technologie biedt enorme mogelijkheden voor het volgen en beheren van assets, het verhogen van de efficiëntie en het implementeren van nieuwe bedrijfsmodellen, met name in de industriële, transport- en logistieke sector", zegt Emanouel Tachtsoglou, IoT Expert and Partner Manager bij Deutsche Telekom IoT GmbH. "Containers, pallets, kratten of trailers - bedrijven kunnen met behulp van IoT dergelijke dragers niet alleen nauwkeurig lokaliseren, maar ook systematisch hun verplaatsings- en statusgegevens bijhouden. Zo kunnen ze hun processen efficiënter maken en kosten besparen. Met Sensolus breiden we ons partnerportfolio op het gebied van IoT-oplossingen uit. Hierdoor kunnen we onze klanten een intelligente oplossing bieden voor het volgen en beheren van hun assets."

Naast robuuste, batterijbesparende en functionele trackinghardware die nauwkeurig kan worden ingesteld voor de meest uiteenlopende eisen van de klant, biedt het tracker-portfolio van Sensolus een geavanceerd platform met uitgebreide functionaliteiten voor beheer, data-analyse en optimalisatie. Het Belgische IoT-bedrijf koppelt dit aanbod aan een sterke en toegankelijke Duitstalige klantondersteuning.

Gezamenlijk aanbod

Voor succesvolle asset tracking-projecten hebben bedrijven drie centrale componenten nodig: trackinghardware, een goed bereikbaar IoT-netwerk dat de trackerposities en -statistieken doorgeeft, en een beheerplatform waarmee bedrijven hun assets kunnen beheren. Dat is exact wat Sensolus en Deutsche Telekom hun klanten samen bieden:

  • Industriële tracking hardware: Sensolus levert draadloze trackers op batterijen die dankzij hun robuuste ontwerp bestand zijn tegen zware omstandigheden. De trackers hebben een intelligent bewegings- en kanteldetectiesysteem dat kan worden aangevuld met sensoren - bijvoorbeeld voor het meten van de temperatuur en of de vulgraad. Ze communiceren niet alleen gecodeerde data, maar doen dit ook op een energiebesparende manier via NarrowBand IoT (NB-IoT), waardoor de batterijen ruim vijf jaar meegaan. 
  • NarrowBand IoT-netwerk: Low-power wide-area netwerken (LPWAN) zijn voor veel IoT-toepassingen de juiste keuze omdat energieverbruik, gebouwpenetratie, levensduur van batterijen en vooral kosten een belangrijke rol spelen: NB-IoT is hiervoor een wereldwijd gestandaardiseerde mobiele communicatietechnologie. Deutsche Telekom levert het voor de netwerkverbinding van Sensolus-trackers, waardoor doorgedreven connected asset management mogelijk wordt. 
  • Beheerplatform: Voor de configuratie van zijn trackers en het beheer van de bedrijfsmiddelen biedt Sensolus een cloud-based beheerplatform aan dat eenvoudig en plug-and-play te gebruiken is. Naast het lokaliseren en weergeven van de locatie van de assets ondersteunt het platform bedrijven ook met uitgebreide functionaliteiten via AI-gebaseerde analyse en evaluatie van trackergegevens. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om inventarisbeheer, workflow, bezettingsgraad en statusbewaking. Op deze manier krijgen assetbeheerders waardevolle inzichten die hen helpen om hun processen te optimaliseren en kosten te besparen. 

Specifieke netwerkvereisten

"Het traceren en beheren van assets kan maar zo succesvol zijn als het netwerk waarlangs de data verstuurd worden", legt Johan Criel, mede-oprichter en CTO bij Sensolus uit. "Het is belangrijk om een netwerkprovider te vinden die de specifieke vereisten van IoT-toepassingen kent en geschikte netwerkdiensten aanbiedt. We zijn erg blij dat Deutsche Telekom, als marktleider in Duitsland, met ons samenwerkt en de implementatie van onze end-to-end oplossing ondersteunt met zijn zeer betrouwbare NB-IoT-netwerk, waar vooral bedrijven uit de transport-, logistiek- en industriesector van profiteren."
"De voorbije jaren hebben we hard gewerkt om de prestaties van onze trackers continu te verbeteren, evenals de functionaliteit van het Sensolus asset management platform", voegt Filip Van Lancker, Head of Partnerships bij Sensolus, toe. "In heel Europa zijn al meer dan 175.000 trackers van onze klanten aangesloten op ons platform. We zijn trots dat we samen met Deutsche Telekom onze oplossing nu ook via deze weg kunnen aanbieden aan een brede waaier van bedrijven in Duitsland."

V.l.n.r. Filip Van Lancker (Head of Partnerships, Sensolus), Johan Criel (CTO, Sensolus) en Emanouel Tachtsoglou (IoT Expert & Partner Manager, Deutsche Telekom IoT GmbH)

 

Over Sensolus
Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

 De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 35 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 150.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com

Over Deutsche Telekom
Meer informatie over Deutsche Telekom vindt u hier.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be