Sensolus en ervaren IT-dienstverlener VanRoey.be slaan handen in elkaar

Partnerschap beantwoordt vraag naar oplossing voor geïntegreerd end-to-end asset management

Gent, 16 november 2021 – Specialist in traceer- en IoT-technologie Sensolus en IT-dienstverlener VanRoey.be, dat bedrijven bijstaat in de digitalisatie en automatisatie van hun processen, kondigen een partnerschap aan. Met de systeemkennis van VanRoey.be en de productkennis van Sensolus enerzijds, en een complementair diensten- en productportfolio anderzijds, bieden de partners een unieke end-to-end asset management-oplossing die volledig geïntegreerd kan worden in de meest complexe bedrijfsprocessen. Daarnaast krijgen bestaande en nieuwe klanten toegang tot een onestopshop met een breder aanbod van oplossingen via een single point of contact.

Reeds jaren gidst VanRoey.be als vertrouwd ICT-expert bedrijven door de digitalisatie en automatisatie van hun bedrijfsprocessen en bedient het vanuit zijn hoofdkantoor in de Kempen klanten over de hele Benelux. Hun uitgebreid product- en dienstenportfolio gaat van oplossingen voor onder meer hybrid/cloud-infrastructuur, beveiliging, opslag, bedrijfstoepassingen zoals Office365 en Sharepoint, tot managed services.

Elkaar versterken

"Sensolus heeft nood aan partners die de zakelijke processen kennen en onze traceer- en IoT-oplossingen kunnen integreren en visualiseren in de bestaande systemen van de klant. Gezien VanRoey.be al twintig jaar complexe ERP-omgevingen bij hun klanten ontwerpt en ijzersterk is in onder andere netwerkoplossingen, konden we ons geen betere partner voorstellen. We versterken elkaar door naar de markt te gaan met een unieke end-to-end asset management-oplossing die volledig geïntegreerd kan worden in bestaande complexe processen. Terwijl VanRoey.be de know-how heeft van deze processen en systemen, heeft Sensolus alle nodige productkennis”, vertelt Filip Van Lancker, Head of Partnerships bij Sensolus.

“Operationele processen optimaliseren is één van dé drijfveren van VanRoey.be”, vertelt Karin Versmissen, Sales & Marketing Director bij VanRoey.be. “Data uit het Sensolus-platform kunnen wij dankzij een API integreren in bestaande Microsoft 365 en/of Dynamics 365 omgevingen. Dit opent vele deuren naar extra inzichten en automatisering. We kunnen interactieve dashboards bouwen of bij een trackerupdate geautomatiseerde flows laten starten. Zo wordt bijvoorbeeld een productfiche in het ERP-systeem aangepast, een medewerker of klant ingelicht, een stock of beschikbaarheidsstatus aangepast … zonder dat iemand daarvoor iets hoeft te doen.”

Processen optimaliseren

Het partnerschap zal zich in de eerste plaats focussen op de industrie- en bouwsectoren, waar de toepassingen van Sensolus perfect inzetbaar zijn. Bedrijven uit deze sectoren hebben er alle belang bij om te weten waar waardevolle assets zoals containers, kranen of dure instrumenten zich bevinden en hoe vaak deze ingezet worden of wat de doorlooptijd van een productieproces is. 

“Om deze inzichten te bekomen, willen bedrijven hun bedrijfsdata op een gebruiksklare manier gecentraliseerd zien. Want dit is de beste manier om die processen te gaan optimaliseren, logistieke bottlenecks te identificeren, tijdswinst te boeken en besparingen of een snellere ROI te bekomen. Neem bijvoorbeeld returnable packaging, een proces waarbij assets zoals pakketten steeds dezelfde flows ondergaan. Met behulp van Sensolus-trackers kunnen deze flows beter in kaart gebracht worden enerzijds én dankzij VanRoey.be geïntegreerd en gevisualiseerd in de bestaande systemen van de klant anderzijds. Zo wordt het eens zo eenvoudig om anomalieën te detecteren”, vertelt Filip Van Lancker.

“Data is the new oil, maar de kunst is om relevante data eenvoudig te vergaren en helder te presenteren. Dat is de echte kracht van Sensolus. Hun cloudplatform is al even eenvoudig in gebruik als de installatie van de trackers zelf. Alle waardevolle inzichten komen meteen bovendrijven en stellen bedrijven in staat om snel gefundeerde te beslissingen nemen of geautomatiseerde flows te laten starten”, vertelt Karin Versmissen.

Complementair

Voor VanRoey.be betekent dit partnerschap bovendien een complementaire aanvulling op hun bestaande expertise. Het ICT-bedrijf heeft heel wat knowhow over netwerken, beveiliging en ERP-systemen, terwijl Sensolus bijzonder veel ervaring en kennis van zaken heeft op het vlak van connected asset management en digital supply chain.

Nieuwe en bestaande klanten van Sensolus en VanRoey.be kunnen zich via het partnerschap niet alleen beroepen op een portfolio dat volledig geïntegreerd is, ze kunnen voortaan ook steeds terecht bij één single point of contact voor al hun vragen en support omtrent ICT: van netwerken tot servers, over beveiliging, digitale werkplek en ERP, tot nu dus ook digital asset tracking/management. Op die manier bieden Sensolus en VanRoey.be een onestopshop voor het totaalbeheer van hun assets en plukt de klant alleen maar vruchten van dit nieuwe partnerschap.

Over Sensolus ​
Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 30 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 120.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com

Over VanRoey.be
“Trust Digital, Create Wonderful Things” is al jarenlang de missie van VanRoey.be. Een slogan die meer dan ooit actueel is en perfect past bij de core-business van het bedrijf, namelijk organisaties op een veilige en efficiënte manier laten (samen)werken. VanRoey.be levert IT-diensten aan bedrijven die geloven dat ze via digitalisering een impact kunnen hebben op de markt. Hoe? Door automatisering van processen met software, diensten & Hybrid-IT infrastructuur. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be