Sensolus breidt uit naar Amerikaanse markt met eerste kantoor in Atlanta

Belgische IIoT-specialist versterkt aanwezigheid in Noord-Amerika

Atlanta, 30 mei - Sensolus, de Belgische leverancier van industriële IoT-trackingoplossingen, kondigt de opening van haar eerste Amerikaanse kantoor in Atlanta, Georgia aan. Het bedrijf bewees zich in Europa al in sectoren als industriële productie, leasing van apparatuur, afvalbeheer en transport, met wereldwijde klanten als Airbus, Suez en Atlas Copco. Sensolus wil zijn model nu lanceren in Noord-Amerika via een lokaal team van medewerkers en partners.

Sensolus is een Internet of Things (IoT) technologiebedrijf dat reeds 200.000 industriële activa trackt voor meer dan 200 tevreden klanten in heel Europa. Vertrouwd door industriereuzen zoals Airbus, Suez, Atlas Copco en TCR, is de trackingoplossing van Sensolus ontworpen om bedrijven waardevolle inzichten te bieden binnen hun supply chain en logistieke processen.

Met het gebruik van industriële trackers en een intuïtieve cloud-applicatie is Sensolus de oplossing bij uitstek geworden voor bedrijven die op zoek zijn naar een end-to-end platform voor het beheren van activa, zoals voertuigen, opleggers of toestellen. De trackers zijn eenvoudig te installeren, met een lange batterijlevensduur en de mogelijkheid tot het beheren van de aangesloten activa vanop afstand.

Als Europees trendsetter is het voor Sensolus een strategische zet om voet aan grond te zetten in Noord-Amerika.

"We zien dat deze markt voor dezelfde uitdagingen staat als de Europese. Net zoals we Airbus, Suez en andere grote Europese industriële groepen hebben geholpen hun supply chain-activiteiten te digitaliseren, verwachten we dat onze oplossing dezelfde impact kan hebben in sommige van deze industrieën in Noord-Amerika. Met de opkomst van low-power cellular networks in de VS bestaat bovendien de mogelijkheid om onze technologie op grotere schaal in te zetten", zegt Kristoff Van Rattinghe, CEO en medeoprichter van Sensolus.

Strategisch gevestigd in Atlanta Tech Village

Sensolus Inc. is een nieuw opgerichte Sensolus-entiteit, gericht op de Noord-Amerikaanse markt. Het is een vertaling van de bestaande kennis, productexpertise en waardepropositie van Sensolus naar lokale termen, lokaal talent en lokale partners. De nieuwe vestiging van het bedrijf komt in Atlanta, Georgia. In dit belangrijke centrum voor logistiek en maakindustrie ligt Atlanta Tech Village, een levendig technologiecentrum met een echt gemeenschapsgevoel, en het startpunt voor Sensolus in Noord-Amerika.

"De locatie van ons nieuwe kantoor biedt toegang tot een aanzienlijk klantenbestand in het zuidoosten van het land en tot een van de grootste luchthavens ter wereld. Aangevuld met het bestaande klantenbestand uit Europa (binnen de sectoren luchthavenapparatuur, luchtvaart en productie) groeit de activiteit van Sensolus in de VS gestaag", legt Antoine Delwaide uit. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling van Sensolus in Noord-Amerika. "We zijn al partnerschappen aangegaan met marktleiders zoals Tosca en hebben deelgenomen aan evenementen zoals ProMat met Alps Alpine, een gerenommeerde partner van Sensolus in Europa die ook in Noord-Amerika aanwezig is", besluit Delwaide.
Atlanta Tech Village
Atlanta Tech Village

Lokale uitdagingen oplossen

De macro-economische omstandigheden in Noord-Amerika zijn gunstig voor optimalisatie van de toeleveringsketen, terwijl de waardepropositie van Sensolus enkele van de belangrijkste uitdagingen voor industriële klanten in de VS kan oplossen. De oplossingen van Sensolus helpen bedrijven het gebruik van hun bestaande activa te optimaliseren, wat resulteert in kosten- en CO2-besparingen. Het biedt ook volledige zichtbaarheid op hun logistieke processen en supply chain, in een tijd waarin verstoring en onzekerheid in de bevoorrading nog nooit zo groot zijn geweest. Tot slot stelt het trackingsysteem van Sensolus bedrijven in staat hun processen en aanbod te herdefiniëren en meer dynamische contracten aan te bieden op basis van het werkelijke gebruik van hun activa. 

Verandering

"De afgelopen jaren heeft Sensolus bewezen dat we niet alleen technologie verkopen, maar ook verandering. Verandering in processen, invoering van technologie en nieuwe bedrijfspraktijken", besluit Van Rattinghe. "Deze veranderingen berusten op vertrouwen, dat niet vanaf de andere kant van de oceaan kan worden opgebouwd. Terwijl onze technologie sterk is, zullen lokale teams en partners de drijvende kracht zijn achter het vertrouwen van de lokale klanten, omdat fysieke aanwezigheid en nabijheid van onze partners en klanten langdurige relaties bevorderen."

Antoine Delwaide & Kristoff Van Rattinghe

 

Over Sensolus
Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

 De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 35 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 200.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be