Selecta wint Wecycle Award voor revisieservice die hergebruik van machines stimuleert

Circulair model repareert en herintroduceert jaarlijks 1.500 machines

Dordrecht, 16 oktober 2024 – Selecta Nederland, de marktleider in koffie- en foodtech-oplossingen, heeft de Wecycle Award gewonnen voor haar revisieservice. Deze award, uitgereikt door Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN), is een erkenning voor bedrijven die inspanningen leveren om elektrische apparaten te hergebruiken. Met een focus op duurzaamheid en circulaire economie zet Selecta zich in voor de revisie en de recyclage van zijn vending- en koffiemachines, waardoor jaarlijks zo’n 1.500 machines een nieuw leven krijgen.

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van elektronisch afval. De stichting wil organisaties helpen om de wettelijke inzameldoelstelling van 65 procent te behalen én e-waste circulair te maken. OPEN beloont daarom de circulaire inspanningen van foodtechspecialist Selecta met de Wecycle Award. Die uitreiking valt samen met de Nationale Recycle Week van 11 tot 17 oktober, een belangrijke week om bewustwording te creëren rond afvalreductie en recycling. 

De revisieservice van Selecta biedt organisaties de kans om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door herstelde machines te gebruiken. Dat zorgt voor minder afvalproductie, een kostenbesparing bij de aankoopprijs van apparaten en een vermindering van schadelijke emissies.

Inzameling en verwerking

In het kader van de Stimuleringsregeling van Stichting OPEN, zet Selecta zich ook in voor de juiste inzameling en verwerking van gebruikte apparaten. Door nauw samen te werken met een gecertificeerde apparaatverwerker, zorgt Selecta ervoor dat oude machines op een verantwoorde manier worden afgevoerd en verwerkt. Bij elke levering van nieuwe machines worden oude apparaten direct opgehaald voor revisie of recycling. Dit efficiënte proces draagt bij aan de circulaire economie en minimaliseert afvalstromen. Omdat er minder nieuwe machines geproduceerd moeten worden, vermindert ook de CO2-uitstoot en het gebruik van grondstoffen. Dat past binnen de duurzaamheidsdoelstellingen van zowel Selecta als haar klanten.

Volledige revisie

Selecta werkt volgens een circulair model waarbij gebruikte vending- en koffiemachines na een contractperiode van vijf jaar terugkeren naar het magazijn voor een volledige revisie. Deze machines worden vervolgens opnieuw aangeboden aan klanten.

“Jaarlijks vernieuwen we meer dan 600 vending- en 900 koffiemachines”, weet Sanne Warnaer, Trade Marketeer bij Selecta. “Na de revisie kunnen deze machines nog eens zes jaar mee, bovenop de reguliere leasetijd van vijf jaar.”

De Wecycle Award is een erkenning voor Selecta’s geleverde inspanningen om duurzaamheid en circulaire economie te bevorderen.

“De Wecycle Award toont aan dat onze focus op duurzaamheid, hergebruik en verantwoorde verwerking van machines opgemerkt wordt. Het is essentieel dat producenten en bedrijven zich hiervoor blijven inzetten. We hopen dan ook dat deze prijs anderen inspireert om gebruik te maken van gereviseerde apparaten”, besluit Sanne Warnaer.

Over Selecta Group ​

Selecta Group, waarvan het hoofdkantoor sinds 1957 in Zwitserland is gevestigd, is een Foodtech-bedrijf met een toonaangevend netwerk voor zelfbedieningsdistributie in Europa, dat innovatieve gemaksvoedselservices en kwaliteitskoffiemerken van wereldklasse aanbiedt op de werkplek en in openbare ruimten. We zijn actief in de foodtechbusiness en werken voortdurend aan nieuwe innovaties en oplossingen. Dagelijks serveren we premium koffie en dranken, snacks en verse maaltijden aan meer dan 10 miljoen mensen in 16 landen in Europa. Met een jaarlijkse omzet van €1,4 miljard hebben we ons succes te danken aan onze ca. 6.200 hoogopgeleide, toegewijde en gepassioneerde Selecta-medewerkers die zich elke dag inzetten om miljoenen momenten van vreugde te creëren voor onze klanten en hun consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de manier waarop we zaken doen, gericht op de belangrijkste gebieden waarin we een positief verschil kunnen maken. Ga voor meer informatie naar www.selecta.com. 

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be