Selecta stelt eerste crypto-compatible Smart Fridges voor op Solana Breakpoint 2023

FoodTech-specialist koppelt technologische vooruitgang aan gebruiksgemak

Amsterdam, 31 oktober 2023 - Selecta, de Europese marktleider op het gebied van FoodTech, introduceert de eerste voedingsautomaten die betalingen met cryptomunten mogelijk maken via een integratie met Solana Pay. Die functionaliteit en flexibiliteit zorgen voor nog meer gebruiksgemak en keuzevrijheid qua betaalmogelijkheden. De automaten worden voor het eerst voorgesteld tijdens Solana Breakpoint, dat dit jaar plaatsvindt van 30 oktober tot 3 november in het Taets Art & Event Park in Zaandam. Het event bundelt de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voedingstechnologie en betalingen in de sector.

Solana Breakpoint is een grootschalige bijeenkomst van blockchain-enthousiastelingen en techliefhebbers, waar de nieuwste ontwikkelingen voor deze betalingssystemen centraal staan. Als onderdeel van deze samenwerking heeft Selecta een innovatieve betalingsoplossing geïntegreerd in zijn Smart Fridges, waardoor bezoekers kunnen betalen met cryptocurrencies, in het bijzonder Solana Pay, een gedecentraliseerd, open-source, peer-to-peer betalingsprotocol gebouwd op Solana door Solana Labs, de stablecoin USDC en Venta, dat de mogelijkheid integreert om Solana Pay transacties te versturen door gewoon een NFC-polsbandje aan te tikken. Tijdens het event kunnen bezoekers gebruikmaken van zestien slimme koelkasten (Smart Fridges) in het Taets Art & Event Park, en zo genieten van een gevarieerd aanbod aan verse voeding en dranken.

Gebruiksvriendelijke ervaring

De samenwerking tussen Selecta, Solana Pay en Venta is niet alleen een showcase van technologische innovatie, maar ook een uiting van een gedeelde visie op de toekomst van betalingen en voedingstechnologie. Als FoodTech-leider zet Selecta een belangrijke stap om klassieke betaalmiddelen te verrijken met een moderne, gebruiksvriendelijke ervaring voor klanten.

“Ons doel is om de consumentenervaring naar een hoger niveau te tillen", zegt Roland Ludwig, CTO/COO van Selecta. "Het verrijken van de hele klantbeleving met moderne, op blockchain gebaseerde betalingsopties bevordert onze leiderschapspositie in FoodTech Operations."

De introductie van cryptocurrency-betalingsopties op dit evenement is een primeur, en het biedt een nieuwe dimensie aan de manier waarop consumenten hun aankopen doen. Bovendien onderstreept het de toewijding van Selecta aan het blijven innoveren en het voldoen aan de veranderende behoeften van de consument.

Focus op creatieve ontwikkelaars

Solana Breakpoint is de ontmoetingsplaats voor gelijkgezinde webontwikkelaars die blockchaintechnologie willen verbeteren en inzetten in nieuwe domeinen. Het evenement biedt ook een platform aan ondernemers om vernieuwende ideeën te presenteren en fondsen te werven.

Christian Schmitz, CEO van Selecta Group: “We willen altijd de beste service leveren. Het ondersteunen van nieuwe ideeën en technologie is onmisbaar om dat mogelijk te maken. Daarom zijn we trots om Solana Breakpoint te ondersteunen en blockchain-technologie te verwerken in onze Smart Fridges.” 

Innovatieve en milieubewuste aanpak

De introductie van cryptocurrency-betalingen is een weerspiegeling van Selecta's toewijding aan het bieden van moderne en gebruiksvriendelijke oplossingen.

"We zijn opgetogen over deze sterke samenwerking met Solana, waarbij we voortbouwen op de duidelijke voordelen zoals snelle transactieverwerking, transparantie en slimme contracten, die worden aangeboden via de Solana Web3 en blockchainmogelijkheden", voegt Roland toe.

Bovendien is Selecta gericht op duurzaamheid en hergebruikt het de technologie na het evenement. Dit weerspiegelt hun streven naar een milieubewuste aanpak in al hun inspanningen.

Om met crypto te betalen bij een Smart Fridge, kan een toestel worden gebruikt dat werkt via NFC, zoals een smartphone of smartwatch. Wie dat niet heeft, kan een smartphoneapp gebruiken die compatible is met een cryptoportefeuille. Daarnaast deelt Selecta tijdens het event Solana Pay-wristbands uit waarmee betaald kan worden.

 

Over Selecta Group ​
Selecta Group, met haar hoofdkantoor in Zwitserland sinds 1957, is een Foodtech-bedrijf met een toonaangevend routegebaseerd, zelfbedieningsdistributienetwerk in Europa, dat innovatieve convenience foodservices en kwaliteitskoffiemerken van wereldklasse aanbiedt op de werkplek en in openbare ruimtes. Selecta is actief in de foodtech business en werkt voortdurend aan nieuwe innovaties en oplossingen. Dagelijks serveren ze premium koffie en dranken, snacks en verse maaltijden aan meer dan 10 miljoen mensen in 16 landen in Europa. Met een jaarlijkse omzet van 1,2 miljard euro hebben ze hun succes te danken aan hun ca. 6.500 hoogopgeleide, toegewijde en gepassioneerde medewerkers die zich elke dag inzetten om miljoenen momenten van vreugde te creëren voor hun klanten en consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de manier waarop het bedrijf zaken doet, gericht op de belangrijkste gebieden waarin ze een positief verschil kunnen maken. Ga voor meer informatie naar www.selecta.com.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be