Selecta kondigt de pan-Europese samenwerking met Change Please aan om sociale impact te creëren door middel van koffie

Boom, 16 Januari 2024 - Selecta Group, een in Zwitserland gevestigde FoodTech-leider met een distributienetwerk van wereldklasse in Europa, kondigt haar samenwerking met Change Please aan, een sociale onderneming die zich inzet om mensen van dakloosheid af te helpen door de kracht van koffie.

Selecta en Pelican Rouge Coffee Roasters (PRCR), twee gevestigde entiteiten in de koffie-industrie, zijn verheugd om hun partnerschap aan te kondigen met Change Please, de bekroonde sociale onderneming die koffie-expertise combineert met een krachtige sociale missie.

De samenwerking zorgt voor grote verandering in het landschap van koffiebranden en zelfbedieningsdistributie op de Europese markten. Door samen te werken met Change Please willen Selecta en PRCR de sociale impact en het bereik van Change Please vergroten en klanten een koffieoptie bieden die een positieve impact heeft op de lokale gemeenschap. Dit partnerschap vertegenwoordigt een gedeelde toewijding om een verschil te maken en positieve verandering binnen de industrie te stimuleren, om uiteindelijk een betere toekomst voor iedereen te creëren.

Change Please is meer dan alleen een kopje koffie, het dicht de kloof tussen sociale ondernemingen en koffie-expertise. Elk kopje dat bij Change Please wordt aangekocht, steunt mensen die dakloos zijn door middel van een uitgebreid programma dat hen een nieuwe kans op een leven geeft. Change Please zorgt voor een baan met een leefbaar loon, training en helpt hen bij het vinden van huisvesting, therapie, een bankrekening en uiteindelijk een vaste baan. 

Change Please biedt een reeks CO2-neutrale melanges die voldoen aan verschillende smaakvoorkeuren. Pelican Rouge Coffee Roasters zal beginnen met het branden van de Change Please-melanges voor distributie op de Selecta-markten.

Selecta en Change Please zullen ook samenwerken om wervingskanalen te ontwikkelen en deelnemers aan het Change Please programma te ondersteunen in een traject naar mogelijke werkgelegenheid op lange termijn binnen Selecta. 

Christian Schmitz, CEO Selecta Group: "Samen schenken we niet alleen koffie, we creëren ook een positieve impact in onze gemeenschappen. Ons partnerschap met Change Please betekent dat onze consumenten in heel Europa kunnen genieten van een kopje koffie dat echt levens verandert."
Cemal Ezel, CEO Change Please: "Door samen te werken met Selecta kunnen we gebruik maken van hun distributienetwerk in heel Europa om het bereik en de impact van Change Please te vergroten, zodat meer mensen de kans krijgen om hun leven weer op te bouwen dankzij de kracht van koffie."

Selecta is erg trots om de samenwerking met Change Please aan te kondigen. Het is een wederzijds voordelige samenwerking die ethische koffiemelanges aanbiedt en tegelijkertijd een positieve sociale impact heeft op de gemeenschap die Selecta bedient.

 

Over Selecta Group ​
Selecta Group, waarvan het hoofdkantoor al sinds 1957 in Zwitserland is gevestigd, is een FoodTech-bedrijf met een toonaangevend netwerk voor zelfbedieningsdistributie in Europa, dat innovatieve gemaksvoedselservices en kwaliteitskoffiemerken van wereldklasse aanbiedt op de werkplek en in openbare ruimten. Actief in de FoodTech-business en voortdurend bezig met nieuwe innovaties en oplossingen, serveren we dagelijks premium koffie en dranken, snacks en verse maaltijden aan meer dan 10 miljoen mensen in 16 landen in Europa. Met een jaarlijkse omzet van €1,4 miljard hebben we ons succes te danken aan onze ca. 6.500 hoogopgeleide, toegewijde en gepassioneerde Selecta-medewerkers die zich elke dag inzetten om miljoenen momenten van vreugde te creëren voor onze klanten en hun consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de manier waarop we zaken doen, gericht op de belangrijkste gebieden waarin we een positief verschil kunnen maken. Ga voor meer informatie naar www.selecta.com.

Over Pelican Rouge Koffiebranders
Pelican Rouge Coffee Roasters (PRCR) is onderdeel van Selecta Group. Als koffiebrander met meer dan 150 jaar vakmanschap is PRCR een specialist in het branden en verpakken van koffie en instant ingrediënten. Met een groot netwerk van distributeurs is PRCR actief in 65 landen en levert het ook private label koffie en ingrediënten voor de capsulemarkt. PRCR is voor het 5e jaar op rij goud beoordeeld door Ecovadis, een wereldwijd erkende standaard voor duurzaamheid en transparantie in toeleveringsketens. Ga voor meer informatie naar www.pelicanrougecoffeeroasters.com.

Over Change Please
Change Please is waar sociale ondernemingen en koffie-expertise samenkomen. Elk bekroond kopje koffie dat wordt gezet, helpt iemands leven te verbeteren door mensen die dakloos zijn een baan te geven met een leefbaar loon, huisvesting, opleiding, nieuwe kansen - en een nieuwe kans op een leven. Door Change Please koffie te kopen, dragen klanten en consumenten bij aan positieve sociale verandering. Ga voor meer informatie naar www.changeplease.org.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be