Scott Benelux schenkt deel opbrengst fietsverkoop aan het Rode Kruis

Honderden fietsliefhebbers kochten afgelopen maanden fiets via webplatform Bike Stores United

Kortenberg, 29 mei 2020 - Scott Benelux, leverancier van onder meer de populaire fietsmerken Scott, Granville en Bergamont, schenkt 2.900 euro aan het Rode Kruis. Deze som is een deel van de opbrengst van de fietsverkoop die het de afgelopen maanden realiseerde via de webshop Bike Stores United. Scott Benelux riep de webshop in het leven om in tijden van corona fietsliefhebbers toch de kans te geven om een fiets te kopen en lokale fietshandelaars, die de deuren gesloten moeten houden, een hart onder de riem te steken door hen een commissie te geven. Met deze schenking wil de fietsleverancier de zorgers bedanken die zich dag en nacht inzetten opdat iedereen veilig en gezond kan sporten.

Het coronavirus en de lockdown blijken reeds een aantal maanden voor iedereen een enorme beproeving. Gelukkig vonden velen een verademing in de buitenlucht door te gaan wandelen, lopen of fietsen. Dit is voor een groot stuk buiten de talloze dokters, verplegers en verzorgers gerekend die dag in dag uit in de frontlinie staan van de strijd tegen het virus. “Zij geven het beste van zichzelf opdat anderen veilig en gezond kunnen sporten”, vertelt Johan Huygens, CEO van Scott Benelux. “We willen onze zorgers dan ook van harte onze dank betuigen.” 

Lockdown
Scott Benelux schenkt daarom 2.900 euro aan het Rode Kruis. Dit bedrag is een deel van de opbrengst van Bike Stores United, de webshop die de fietsleverancier van onder meer Scott, Granville en Bergamont lanceerde toen de lockdown van kracht ging en ook de lokale fietshandelaars de deuren moesten sluiten. “In het voorjaar staan veel sportievelingen te trappelen om een nieuwe fiets te kopen maar ze konden nergens terecht. Fietshandelaars moesten noodgedwongen de deuren gesloten houden en misten ze belangrijke inkomsten. Met de webshop wilden we hen ondersteunen”, vertelt Johan Huygens.

Win-win
Inmiddels is de webshop zo goed als volledig uitverkocht. “Het succes van Bike Stores United is enorm. Het is duidelijk dat de fietsverkoop nu in het voorjaar weer ongelooflijk in de lift zit, ondanks de impact van het coronavirus. We zijn dan ook zeer tevreden dat we zoveel fietsen verkocht hebben. We hebben extra inkomsten kunnen genereren voor de fietshandelaars, de fietsliefhebbers kunnen gelukkig de baan op en het bedrag dat we aan het Rode Kruis kunnen schenken ligt hoger dan gehoopt. Een win-win!”, besluit Johan Huygens.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be