Scott Benelux ondersteunt lokale fietshandelaars met webshop Bike Stores United

Bike Stores United doneert per verkochte fiets deel van opbrengst aan Rode Kruis

Kortenberg, 27 maart 2020 - Scott Benelux, leverancier van onder meer de populaire fietsmerken Scott, Granville en Bergamont, lanceert vandaag Bike Stores United. Fietsliefhebbers kunnen op deze nieuwe webshop terecht voor advies en een uitgebreid fietsenaanbod. Voor het onderhoud achteraf kiest de koper een fietshandelaar in de buurt die op zijn beurt een commissie krijgt. Op die manier wil Scott Benelux lokale fietshandelaars, die momenteel de deuren gesloten moeten houden, een hart onder de riem steken en fietsliefhebbers de kans geven om dezer dagen toch een nieuwe fiets te kopen zonder te moeten inboeten op advies. Bovendien doneert Scott Benelux een deel van de opbrengst per verkochte fiets aan het Rode Kruis.

Het zijn moeilijke tijden. De lockdown en het coronavirus dwingen de meesten onder ons om voorlopig binnen te blijven. Gelukkig is wat gezonde lichaamsbeweging aangeraden en biedt sport, alleen of in duo, een verademing. Veel mensen binden deze dagen de loopschoenen aan, halen de fiets van stal of grijpen deze kans om op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook fietshandelaars zijn namelijk verplicht om de deuren gesloten te houden.

Commissie voor handelaars
“Veel Belgen staan te trappelen voor een nieuwe fiets, maar kunnen nergens terecht”, vertelt Johan Huygens, CEO van Scott Benelux. “Tegelijkertijd ziet de lokale fietshandelaar achter gesloten deuren potentiële klanten en het goede weer aan zich voorbijgaan. Het verlies voor hen is enorm en de situatie uitzichtloos. Met Bike Stores United willen we hen een hart onder de riem steken. Fietsliefhebbers kopen via de webshop www.bikestoresunited.be een nieuwe fiets en duiden een van de lokale Scott/Granville/Bergamont-verdelers aan. Deze handelaar krijgt vervolgens een commissie op de aankoop en hoeft hiervoor zijn winkel niet te openen. Achteraf staat hij in voor het onderhoud en krijgt hij ook op die manier extra omzet. Bovendien profiteren dealers die in de winkel bijvoorbeeld enkel Scott-fietsen verkopen, via de webshop ook van de verkoop van Granville of Bergamont.”

Persoonlijk contact en advies
Ook voor de fietsliefhebbers heeft Bike Stores United enkel voordelen. De webshop biedt niet alleen een overzicht van de verschillende modellen, maar zorgt ook voor het nodige advies van experts. “Wie een nieuwe fiets koopt, wil zich laten opmeten en adviseren, en mogelijke fietsen ook graag eens uittesten”, gaat Johan Huygens verder. “Gegadigden kunnen via de webshop en van thuis uit telefonisch contact opnemen met onze experts die hen persoonlijk bijstaan met raad omtrent de verschillende modellen en parameters zoals de juiste afmetingen. Online een fiets kopen is vaak een gewaagde gok, maar niet via Bike Stores United.”

Op de webshop vindt men een uitgebreid aanbod van fietsen van Scott, Granville en Bergamont voor leeftijden tussen 3 en 105 jaar. Betalen kan meteen via de webshop en de fiets wordt vervolgens binnen de 24 of maximaal 48 uur geleverd.

Rode Kruis
Met deze actie denkt Scott Benelux ook aan diegenen die zich dag en nacht inzetten opdat anderen veilig en gezond kunnen sporten. Per verkochte fiets doneert het daarom een vast bedrag aan het Rode Kruis.

Meer info via www.bikestoresunited.be


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be