Skip to Content
Scoren met wedstrijdbeelden, videoanalyse en scouting dankzij Digital Scouting

Scoren met wedstrijdbeelden, videoanalyse en scouting dankzij Digital Scouting

Patrice Pfeiffer combineert passie voor voetbal en technologie om authenticiteit van amateur- en provinciaal voetbal te bewaren

Huldenberg, 26 februari 2020 – Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat dacht ook Patrice Pfeiffer, die met Digital Scouting een strategische blik op voetbalwedstrijden in Vlaams-Brabant aanbiedt. Hij voorziet clubs, trainers, spelers, supporters en mediakanalen van nauwkeurige voetbalstatistieken en wedstrijdbeelden. Digital Scouting levert clubs niet alleen wedstrijdbeelden aan, maar ondersteunt hen ook op vlak van videoanalyse en scouting. Op die manier wil het bedrijf amateur- en provinciale voetbalclubs helpen om de bal van meer professionaliteit binnen te koppen. 

De voetbalwereld kent geen geheimen voor Patrice Pfeiffer. Hij speelde zelf meer dan twintig jaar voetbal om vervolgens als trainer aan de slag te gaan. Ondertussen heeft hij vijftien jaar trainingservaring en de nodige trainersdiploma’s op zak. Bovendien is hij gediplomeerd video-analyst en tussen 2014 en 2019 was hij techniektrainer bij KOSC Wijgmaal, waar hij onder andere bezig was met het verwerken van beelden. Die passie voor voetbal combineert hij met een interesse en expertise in technologie en UX (user experience). Zo kwam hij op het idee om te starten met Digital Scouting: “Ik draag amateur- en provinciaal voetbal een warm hart toe en ik vind dat de authenticiteit op die niveaus bewaard moet blijven.” 

Amateur- en provinciaal voetbal in de kijker zetten en professionaliseren
De missie van Digital Scouting is tweeledig: enerzijds wil het bedrijf amateur- en provinciaal voetbal sterk in de kijker zetten door voetbalgegevens, statistieken en wedstrijdbeelden beschikbaar te stellen. Anderzijds wil Digital Scouting het voetbal op die niveaus, ook in de jeugdopleidingen, professionaliseren met behulp van videoanalyse en scouting. Ze zijn overtuigd van hun visie dat het slim inzetten van internet en technologie kan leiden tot een efficiëntere ontwikkeling van het spelniveau van individuele spelers en teams. 

Daarnaast staat Digital Scouting voetbalclubs en mediakanalen bij om videomontages te maken en geven ze workshops over videoanalyse. Ambitieuze voetbalclubs die op een doelgerichte manier een kwalitatiever spelniveau willen bereiken, ondervinden ongetwijfeld baat bij de inzichten die ze krijgen via Digital Scouting. Pfeiffer: “Analyseren is anticiperen; zowel tactisch, technisch als strategisch.”

Samenwerking met Futsal Project Aarschot
Voetbalploeg FP Aarschot, een ploeg uit de tweede klasse Futsal, vertrouwt sinds kort op Digital Scouting om hun thuiswedstrijden in beeld te brengen. Na de match staat Digital Scouting eveneens in voor het afnemen van interviews. Patrice Pfeiffer is verheugd om met FP Aarschot samen te werken: “We hebben meer dan 15 jaar ervaring ‘on the field’ en zijn nu al een aantal jaren bezig met het bedenken en ontwikkelen van gebruiksvriendelijke innovatieve oplossingen voor het voetbalspel. Via de videoanalysetool van onze Nederlandse partner TeamTV kunnen we FP Aarschot helpen om te professionaliseren. Bovendien laat de samenwerking ons toe om uit onze comfortzone te treden. Het geeft ons de kans om onze vaardigheden wat betreft interviewen bij te schaven en aan te scherpen.”

Ambitieuze toekomstplannen
Digital Scouting wil clubs ondersteunen om af te stappen van de de mentaliteit dat het ‘maar’ provinciaal voetbal betreft.  “De meeste trainers hebben wel een UEFA A-diploma, dus het klopt helemaal niet dat provinciaal voetbal geen hoog niveau behaalt. Daarom willen we met Digital Scouting clubs laten geloven en hen bijstaan in professionalisering met de nadruk op het gebruik van de beelden die we hen aanbieden. Binnenkort is die aanpak niet meer weg te denken uit de voetbalwereld”, zegt Pfeiffer. 

Hoewel op dit moment de focus nog op eerste provinciale in Vlaams-Brabant ligt, sluit Pfeiffer een uitbreiding naar andere reeksen niet uit. Hij wil verder groeien en staat open voor een samenwerking met een partner die in het project gelooft: “The sky is the limit. We geloven echt dat we een game changer zijn in en voor het provinciaal voetbal. Niet alleen voor de A-teams, maar ook voor de jeugdopleidingen, want daar ligt de toekomst van elke club.” Tot slot wil Digital Scouting zich in de toekomst verder maatschappelijk inzetten, zoals het vorig jaar de Nick Gillekens Foundation ten voordele van het Kinderkanker Fonds Leuven steunde. 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel