Scheur virtueel mee door de bochten van de iconische Nürburgring in de passagiersstoel naast Carlos Rivas

Scheur virtueel mee door de bochten van de iconische Nürburgring in de passagiersstoel naast Carlos Rivas

Remspecialist TMD Friction pakt in nieuwe video uit met eerste 360°-dronebeelden ooit van Nürburgring

Nürburg, Duitsland, 14 december 2021 — In een baanbrekende nieuwe video van TMD Friction, de toonaangevende leverancier van remtechnologie, ervaart u bijna letterlijk aan den lijve hoe belangrijk het is om feilloos te kunnen remmen in de bochten van de Nürburgring. De video, die de eerste 360°-dronebeelden ooit bevat van het parcours, kwam tot stand in samenwerking met het succesvolle Duitse raceteam BLACK FALCON Team TEXTAR. Chauffeur van dienst is Carlos Rivas, de meest succesvolle Pro-Am piloot in de meer dan 30-jarige geschiedenis van de Porsche Carrera Cup Deutschland.

BLACK FALCON Team TEXTAR haalde eind oktober op de Hockenheimring twee kampioenstitels binnen in de Porsche Carrera Cup. Porche-piloot Carlos Rivas mocht één van de titels op zijn naam schrijven, waardoor hij zich meteen de meest succesvolle Pro-Am piloot mocht noemen in de geschiedenis van de beker. Daags nadien kroop de man opnieuw achter het stuur, ditmaal op de legendarische Nürburgring, met 360°-camera’s op en in de wagen.

Volledige controle
Voor een optimale beleving wordt de unieke video best bekeken met een VR-headset of een mobiel toestel. De scheurende rit doorheen de Nordschleife is 24 kilometer lang en gedurende 9 minuten legt Carlos Rivas uit hoe weloverwogen de verschillende bochten van de Groene Hel aangesneden moeten worden voor de scherpste tijd: "Om op het meest opwindende en uitdagende racecircuit ter wereld je wagen tot het uiterste te kunnen drijven, moet je 100% kunnen vertrouwen op je remmen. Elke bocht heeft invloed op de volgende, dus volledige controle is essentieel. De kleinste fout en je race kan voorbij zijn.”

“Voor veel mensen komt racen neer op zo snel mogelijk rijden. Snelheid is uiteraard belangrijk, maar remmen is zo mogelijk nog belangrijker. Bestuurders moeten zo snel en accuraat mogelijk hun snelheid omlaag kunnen krijgen en de rem vervolgens even snel en accuraat kunnen lossen. Deze indrukwekkende video demonstreert niet alleen de kick van racen, maar ook wat dat vergt van wagen en chauffeur. Het is duidelijk hoe belangrijk de uitrusting zoals remsystemen is om een goede tijd neer te zetten én de veiligheid van de chauffeur te garanderen.” - Stephan Giesecke, Global Category Manager & Head of Regional Marketing bij TMD Friction, dat voor zijn TEXTAR-producten een sponsordeal heeft met BLACK FALCON Team TEXTAR.

Over TMD Friction
TMD Friction, een volledige dochteronderneming van Nisshinbo Holdings Inc., is een van 's werelds grootste producenten van remvoeringen voor de automobiel- en de remindustrie. Naast schijfremvoeringen en trommelremvoeringen voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen omvat het productengamma van de onderneming ook remvoeringen voor de autosport en industriespecifieke frictiematerialen. TMD Friction levert aan de wereldwijde markt voor reserveonderdelen met de merken Textar, Mintex, Don, Pagid, Cobreq, Nisshinbo en Bendix. Daarnaast ontwikkelt en produceert TMD Friction remfrictiematerialen voor de industrie onder de merknaam Cosid. De TMD Friction Group heeft vier vestigingen in Duitsland en andere in Europa, de VS, Brazilië, Mexico, China en Japan en heeft wereldwijd 4.500 mensen in dienst.
Meer informatie is beschikbaar op
www.tmdfriction.com.

Robin De Clercq
Robin De Clercq PR consultant, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel