Saunavereniging van België roept op om sauna’s te heropenen

Heropening van sauna’s mogelijk in veilige en volledig coronaproof omstandigheden

SVB header.png

Sint-Niklaas, 7 december 2020 – De Saunavereniging van België (SVB) pleit resoluut voor de heropening van de sauna’s, wat in coronaveilige omstandigheden kan gebeuren. Nu niet-essentiële winkels, musea en zwembaden opnieuw hun deuren mochten openen, ziet de Belgische saunavereniging geen reden om de sauna’s gesloten te houden. Etienne Van Der Zypen, ondervoorzitter van SVB: “Na de eerste lockdown hebben we al bewezen dat we op een coronaproof manier kunnen heropenen. De sauna-uitbaters en klanten vragen dan ook uitdrukkelijk om de heropening.”

De Saunavereniging van België ondersteunt wellnesscentra en privésauna’s om steeds te voldoen aan de strenge eisen wat betreft hygiëne, veiligheid en techniek. Door de jaren heen is SVB uitgegroeid tot een kwaliteitskeurmerk voor sauna’s. In een enquête die SVB afnam bij meer dan 5.000 saunabezoekers die een sauna bezochten na de eerste lockdown en voor de sluiting in oktober, gaf 89% aan dat ze zich perfect veilig voelden tijdens hun bezoek.

Etienne Van Der Zypen vindt het erg belangrijk dat sauna’s opnieuw mogen openen: “De coronapandemie heeft een heuse impact op het welzijn en welbevinden van de bevolking. Meer dan 8 op 10 saunabezoekers trekt naar de sauna om te ontspannen en minder stress te ervaren. We moeten mensen opnieuw de mogelijkheid kunnen bieden om een sauna te bezoeken. Het is goed voor hun fysieke en mentale gezondheid, en het verloopt in de meest veilige omstandigheden.”

Veiligheidsmaatregelen

De heropening van de sauna’s zou gepaard gaan met een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen. Zo zijn mondmaskers verplicht in de vestiaire en aan de receptie en wordt in alle wellnesscentra te allen tijde anderhalve meter afstand van anderen gehouden. Bovendien zijn privésauna’s, stoombaden en jacuzzi’s enkel toegankelijk voor een gezinsbubbel of met het knuffelcontact. Na elk saunabezoek wordt de sauna volledig ontsmet en de reservering en betaling gebeuren bij voorkeur online. 

Etienne Van Der Zypen vult aan: “We zien dat klanten sowieso meestal alleen of per twee de sauna’s bezoeken. Bij de heropening na de eerste lockdown hoorde ik alleen positieve reacties over de genomen en opgevolgde maatregelen in verband met COVID-19. Meer dan 4 op de 5 bezoekers gaven in onze enquête aan tevreden te zijn met de mate van veiligheid en hygiëne. Bovendien was er toen ook geen sprake van besmettingshaarden in sauna’s.” 

Etienne Van Der Zypen, ondervoorzitter Saunavereniging België
Etienne Van Der Zypen, ondervoorzitter Saunavereniging België

Vergeet ook niet dat sauna’s sowieso al erg strenge hygiëne-eisen naleven”, vertelt Etienne Van Der Zypen. “De chloor die ook zwembaden reinigt en ontsmet, voorziet dezelfde bescherming in stoombaden en jacuzzi’s in wellnesscentra. Nu de zwembaden opnieuw open zijn, hoop ik dat de beslissing snel valt om ook de sauna’s te heropenen. Dat moet net zoals na de eerste lockdown in alle veiligheid lukken.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be