SANS Institute wil van elke IT’er securityspecialist maken

Internationale IT-securityprofessionals verkrijgen nieuwe inzichten tijdens SANS Brussels 2018

Van 19 tot 24 februari vindt SANS Brussels 2018 plaats, een internationaal cybersecurity-opleidingsevenement. Naast lessen in ethisch hacken en threat hunting, biedt het event ook een basiscursus in cybersecurity. De training richt zich op deelnemers zonder voorkennis in cybersecurity en behandelt de thema’s die van essentieel belang zijn voor informatiebeveiliging.

Uit een onderzoek van SANS Institute bij IT- en securityprofessionals blijkt dat de eindgebruiker nog steeds aan de bron staat van veel cyberbedreigingen. In maar liefst 74% van de gevallen ligt een geopende link of bijlage uit een e-mail aan de basis van een aanval. Meer dan 40% van de respondenten geeft echter ook aan dat ze meer vaardigheden nodig hebben om correct te reageren op bedreigingen.

Laagdrempelige intro tot cybersecurity
Beginnende securityprofessionals kunnen daarom tijdens SANS Brussel de training SEC301: Intro to information security volgen. Deze vijfdaagse training biedt een laagdrempelige en stapsgewijze introductie tot cybersecurity en bevat lessen over terminologie, de basisprincipes van computernetwerken, beveiligingsbeleid, incident response, wachtwoorden en een introductie tot cryptografische principes. SANS-instructeur van dienst is de Amerikaan Doc Blackburn. Hij heeft al meer dan 30 jaar ervaring in systeem- en softwareontwerp, server- en netwerkbeheer en websiteprogrammering.

“We merken dat cybersecurity steeds belangrijker wordt en er meer nood is aan geschoold personeel. In deze training leggen we cybersecurity uit in een taal die elke IT’er begrijpt. Ze krijgen de basisbeginselen mee en dankzij verschillende oefeningen leren ze onmiddellijk bruikbare technieken. Door meer en beter getraind personeel hopen we in de toekomst cyberbedreigingen vlugger het hoofd te bieden”, vertelt Doc Blackburn.

Ethisch hacken en threat hunting
Ook ervaren IT-security specialisten kunnen zich tijdens SANS Brussel verdiepen of bijscholen in de nieuwste technologieën. Twee trainingen focussen op ethisch hacken. Raul Siles, oprichter en senior beveiligingsanalist bij DinoSec, zal zich in zijn training - SEC575: Mobile Device Security and Ethical Hacking - concentreren op wearables en mobiele apparaten die draaien op Apple iOS of Android. De bootcamptraining van James Lyne, hoofd R&D bij SANS Institute, bespreekt dan weer tientallen realistische cyberaanvallen. De deelnemers leren tijdens SEC660: Advanced Penetration Testing, Exploit Writing and Ethical Hacking tal van technieken om hun IT-omgeving beter te beveiligen en hoe ze die onmiddellijk kunnen toepassen op de werkvloer.

Deelnemers kunnen zich ook verdiepen in threat hunting. De training FOR508: Advanced Digital Forensics, Incident Response and Threat Hunting wordt gegeven door Carlos Cajigas, Senior Incident Response Consultant bij DXC. Tijdens zijn opleiding leren teams hoe ze een bedreiging kunnen opsporen, identificeren en tegengaan. Ten slotte leren ze ook hoe een onderneming het best werkt aan herstel na een cyberaanval.

SANS Brussel 2018
De trainingen bereiden deelnemers voor op een GISF-, GMOB-, GXPN- of GCFA-certificering en worden gegeven door gekwalificeerde SANS-instructeurs. Alle trainingen bieden de gelegenheid om nieuwe vaardigheden en technieken te leren en meteen in praktijk te brengen. Voor meer informatie over SANS Brussel 2018, de instructeurs en cursussen kunt u terecht op de website van SANS Institute.

Over SANS Institute
Het SANS Institute werd in 1989 opgericht als een coöperatieve onderzoeks- en onderwijsorganisatie. SANS is vandaag wereldwijd de meest gewaardeerde en veruit grootste bron voor cybersecuritytrainingen en security certificeringen. Daarnaast ontwikkelen en onderhouden de professionals van SANS de grootste collectie onderzoeksdocumenten op het gebied van informatiebeveiliging, welke gratis toegankelijk is. SANS Institute beheert tevens ‘the Internet Storm Center, het Internationale alarmeringsysteem voor cyberdreigingen. De vele securityspecialisten die uiteenlopende wereldwijde organisaties vertegenwoordigen en die samenwerken om de infosecuritygemeenschap te helpen, vormen de kern van SANS Institute. (Https://www.sans.org)

 

Corneel Haine

PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be