SANS Institute organiseert gratis wereldwijde online cybersecurity spel

De SANS Holiday Hack Challenge daagt spelers van alle niveaus uit om de cybersecurity problemen van de kerstman op te lossen

Brussel, 16 december 2021Het SANS Institute, ‘s werelds grootste aanbieder van cyberbeveiligingsopleidingen en -certificeringen, verwelkomt spelers voor haar jaarlijkse Holiday Hack Challenge. Tijdens dit gratis, wereldwijde online game gaan de naar verwachting meer dan 19.000 spelers van alle niveaus praktische uitdagingen aan om de Kerstman te helpen cyberschurken te verslaan. Het spel valt samen met de virtuele conferentie KringleCon 2021 en beloont de beste inzendingen met een gratis opleidingstraject. Met dit initiatief wil SANS de cybersecurity vaardigheden wereldwijd aanscherpen. 

Vorig jaar namen meer dan 19.000 spelers deel aan de SANS Holiday Hack Challenge. Dit jaar verwacht SANS zelfs nog meer studenten en cyberbeveiligingsprofessionals te bereiken. Deelnemers van over de hele wereld kunnen samen met de kerstman en zijn elfen verschillende cyberbeveiligingsproblemen aanpakken. De uitdagingen zijn ontworpen voor spelers van alle vaardigheidsniveaus, van beginner tot expert, van student tot doorwinterde cybersecurity professional. Op een speelse manier kan iedereen zijn capaciteiten verbeteren. Er zullen ook winnaars zijn: verschillende spelers zullen cybersecurity-goodies ontvangen en de winnaar van de hoofdprijs ontvangt een gratis online SANS-training.

Ed Skoudis, voorzitter van het SANS Technology Institute en voor de gelegenheid Chief Holiday Officer blikt vooruit: “De SANS Holiday Hack Challenge is ons jaarlijkse geschenk aan de cybersecurity gemeenschap sinds 2002 en het grootste van zijn soort. Ook dit jaar zijn we razend enthousiast om van start te gaan. We bouwen verder op de meeslepende narratief van vorige jaar met cybercrimineel Jack Frost als ultieme slechterik die erop uit is kerstmis te vergallen. Het is aan de deelnemers om daar een stokje voor te steken.”

Interactieve virtuele wereld 

De SANS Holiday Hack Challenge bestaat uit een reeks uitdagingen bedoeld om cyberbeveiligingsvaardigheden te ontwikkelen met een mix van cyberverdediging, -aanval, digitaal forensisch onderzoek, incidentrespons, blue team, cloudbeveiliging en meer. Alle elementen worden gecombineerd om een interactief, sociaal, videogame-aspect te creëren waarin spelers in een virtuele wereld kunnen samenwerken om uitdagingen op te lossen. “Bovendien kunnen spelers virtueel de Noordpool verkennen en als bonus zorgen we voor een eindejaarssoundtrack die perfect past bij de hackingsactiviteiten van de spelers. Een spel dat de deelnemers in een immersieve, fantasierijke omgeving plaatst, past perfect in onze missie om wereldwijd de cybersecurity vaardigheden op eender welk niveau op te krikken”, voegt Ed Koudis toe. 

Cybersecurity conferentie 

De Holiday Hack Challenge vindt plaats tijdens de KringleCon 2021, een virtuele conferentie die eveneens door SANS wordt georganiseerd. Hier geven diverse experten uit de cybersecurity industrie een reeks lezingen over de laatste ontwikkelingen en onderwerpen op het gebied van informatiebeveiliging. Een aantal van deze sessies zijn ontworpen rond specifieke vaardigheden die spelers zullen helpen vaardigheden om de Holiday Hack-uitdagingen van dit jaar op te lossen. Beide evenementen vinden plaats van december tot begin januari.

Voor meer informatie over de 2021 SANS Holiday Hack Challenge en KringleCon, klik hier. 

Michael Heering

Marketing Director EMEA & APAC, SANS Institute
Mattias Brants

Mattias Brants

PR Consultant, Evoke

 

Over SANS Institute
Het SANS Institute werd in 1989 opgericht als een coöperatieve organisatie voor onderzoek en onderwijs. Vandaag is SANS de meest gezaghebbende en verreweg de grootste aanbieder van cyberbeveiligingsopleidingen en -certificeringen aan professionals in overheids- en commerciële instellingen wereldwijd. Gerenommeerde SANS-instructeurs geven meer dan 60 cursussen op persoonlijke en virtuele cyberbeveiligingsevenementen en op aanvraag.

GIAC, een filiaal van het SANS Institute, valideert vaardigheden van professionals door middel van meer dan 35 praktische, technische certificeringen op het gebied van cyberbeveiliging. Het SANS Technology Institute, een regionaal geaccrediteerde onafhankelijke dochteronderneming, biedt master- en bachelordiploma's en graduaatschriften in cyberbeveiliging. SANS Security Awareness, een divisie van SANS, biedt organisaties een complete en uitgebreide oplossing voor beveiligingsbewustzijn, zodat zij hun "menselijke" risico's op het gebied van cyberbeveiliging eenvoudig en effectief kunnen beheren. SANS levert ook een grote verscheidenheid aan gratis middelen aan de InfoSec-gemeenschap, waaronder consensusprojecten, onderzoeksrapporten, webcasts, podcasts en nieuwsbrieven; het beheert ook het vroegtijdige waarschuwingssysteem van het internet - het Internet Storm Center. De kern van SANS wordt gevormd door de vele beveiligingsprofessionals, die uiteenlopende wereldwijde organisaties vertegenwoordigen, van bedrijven tot universiteiten, die samenwerken om de wereldwijde informatiebeveiliging gemeenschap te ondersteunen en te onderwijzen. www.sans.org

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be