SANS Institute lanceert nieuwe reeks cybersecuritytrainingen voor IT-beheerders

Essentiële korte opleidingen voor een van de meest belaagde posities binnen organisaties

BETHESDA, MD, February 28, 2023 – SANS Security Awareness, een divisie van het SANS Institute, kondigt de lancering van een nieuwe reeks korte technische trainingsmodules aan: "Security Essentials for IT Administrators". Deze modules bieden een uitgebreid overzicht van cyberveiligheidsprincipes, specifiek gericht op degenen met een fundamenteel begrip van IT-systemen en/of netwerkbeheer om hen goed geïnformeerd en up-to-date te houden in het voortdurend veranderende cybersecuritylandschap. Relevante training voor deze doelgroep is essentieel in de algemene veiligheidshouding van een organisatie nu steeds meer IT-professionals, zoals netwerk- of systeembeheerders en ingenieurs, ook bepaalde veiligheidsverantwoordelijkheden op zich nemen. 

Het SANS Institute, de grootste en meest vertrouwde aanbieder van cybersecuritytrainingen en -certificeringen wereldwijd, lanceert een nieuwe reeks cybersecuritytrainingen voor IT-beheerders
Het SANS Institute, de grootste en meest vertrouwde aanbieder van cybersecuritytrainingen en -certificeringen wereldwijd, lanceert een nieuwe reeks cybersecuritytrainingen voor IT-beheerders

De serie werkt met een aantal leerdoelstellingen van populaire SANS-trainingen zoals SEC301, SEC388, SEC401 en SEC504, en is ontworpen om het bewustzijn rond het unieke aanvalslandschap waarmee IT-professionals geconfronteerd worden, te vergroten. Deze productlijn is beschikbaar voor organisaties die hun securitykennis en -paraatheid willen verbeteren, rechtstreeks bij SANS Security Awareness of via het Microsoft-pakket 'Defender for Office 365'.

De lancering van deze nieuwe cursus markeert een spannend hoofdstuk in onze missie om hoogwaardige veiligheidstraining te leveren aan professionals in de industrie: in het bijzonder de gebruikers die, door hun bevoorrechte toegang en geavanceerde vaardigheden, een uniek risico dragen", aldus John Byrne, General Manager van SANS Security Awareness. "We zijn verheugd dat Microsoft SANS heeft aangewezen om deze uitgebreide reeks aan technische content te leveren, om organisaties over de hele wereld de nodige kennis en vaardigheden te bieden om zich te beschermen tegen de meest urgente veiligheids-risico's. Deze modules bieden een krachtige oplossing voor organisaties die hun veiligheidsstatus willen versterken en het personeelsbeheer voor technische teams willen stroomlijnen."

‘Security Essentials for IT Administrators’ is onderdeel van een groter geheel aan korte technische trainingen die aangeboden worden door SANS Security Awareness, waaronder secure code- modules voor ontwikkelaars, ICS-ingenieurstraining (Industrial Control System) en NERC CIP-compliance training. Deze reeks omvat 12 modules met diepgaande, taakspecifieke training met een gemiddelde looptijd van 7,5 minuten, waardoor het een snelle en handige manier is voor netwerk- en systeembeheerders om hun begrip van fundamentele best practices inzake security te versterken.

Het SANS Institute is trots om deze reeks aan te bieden als een waardevolle bron voor veiligheidsmedewerkers, om hun begrip van de unieke uitdagingen waarmee zij in hun dagelijkse rol geconfronteerd worden te vergroten," aldus Keith Palmgren, SANS Senior Instructor en auteur van de videoserie. "Deze training is een essentieel element in de toolkit van elke security professional, en getuigt van de toewijding van SANS om de hoogst mogelijke kwaliteit veiligheidstraining te bieden."

Voor meer info, en om een demo aan te vragen, bezoek onderstaande link: https://www.sans.org/security-awareness-training/products/security-awareness-solutions/it-admin/.

 

Over het SANS Institute

Het SANS Institute werd in 1989 opgericht als een coöperatieve organisatie voor onderzoek en opleiding. Vandaag is SANS de meest vertrouwde en veruit grootste aanbieder van cybersecuritytrainingen en -certificeringen voor professionals in publieke en private instellingen wereldwijd. Gerenommeerde SANS-instructeurs geven meer dan 60 cursussen op fysieke en virtuele cybersecurity-events en op aanvraag.

GIAC, een dochteronderneming van het SANS Institute, valideert de vaardigheden van professionals door middel van meer dan 35 praktijkgerichte, technische certificeringen in cyberbeveiliging en biedt wereldwijd de hoogste en meest rigoureuze garantie inzake kennis en vaardigheden op vlak van cyberbeveiliging. Het SANS Technology Institute, een regionaal geaccrediteerde onafhankelijke dochteronderneming, biedt master- en bachelordiploma's, graduaten en een ondergraduaat in cyberbeveiliging aan. SANS Security Awareness, een divisie van SANS, biedt organisaties een complete en uitgebreide oplossing voor bewustwording rond beveiliging zodat zij hun ‘menselijke’ risico's op het gebied van cyberdreiging eenvoudig en effectief kunnen beheren. SANS levert ook een grote verscheidenheid aan gratis middelen aan de InfoSec-gemeenschap, waaronder consensusprojecten, onderzoeksrapporten, webcasts, podcasts en nieuwsbrieven. Verder beheert SANS ook het vroegtijdige internet-waarschuwingssysteem, het Internet Storm Center. 

De kern van SANS wordt gevormd door de vele beveiligingsprofessionals die uiteenlopende organisaties van over de hele wereld vertegenwoordigen - van bedrijven tot universiteiten - die samenwerken om de wereldwijde cybersecuritygemeenschap te ondersteunen en informeren. 

www.sans.org

 

Perscontact

Jenn Elston
press@sans.org

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be