Ryd en ENVIEM maken digitaal betalen vanuit de auto mogelijk bij 460 Nederlandse tankstations

Netwerk voor digitaal betalen aan de pomp groeit verder

Harderwijk, 22 augustus 2023 — Dankzij een nieuwe samenwerking tussen de digitale betalingsdienst ryd en brandstofleverancier ENVIEM kunnen Nederlandse consumenten nu snel en eenvoudig via het auto-dashboard of met een app vanuit de auto betalen bij 460 tankstations. Door dit partnerschap verdubbelt ryd haar netwerk in Nederland. De uitrol van ryd pay naar ENVIEM, TinQ, Gulf en SuperTank tankstations is inmiddels afgerond.

Het doel van de samenwerking is om de geavanceerde mobiele betaaloplossingen van ryd te integreren in ENVIEM tankstations in heel Nederland. Dit initiatief zal het tankproces voor automobilisten vereenvoudigen en de operationele efficiëntie verhogen. Sinds de intrede van ryd in Nederland in 2021 heeft het netwerk een continue groei doorgemaakt. De samenwerking met ENVIEM zet deze trend voort. De toevoeging van 460 nieuwe acceptatiepunten in heel Nederland vergroot de toegankelijkheid van mobiel betalen in landelijke gebieden en verbetert het aanbod aanzienlijk in dichtbevolkte economische knooppunten zoals Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Uitbreiding

Via het continu groeiende ryd ecosysteem is mobiel betalen bij ENVIEM tankstations nu ook beschikbaar via in-car-payment diensten van Mercedes-Benz. Zo betaalt de gebruiker voortaan met een klik op het dashboard in de auto. Er zijn ook plannen om deze dienst uit te breiden naar andere automerken. Deze integratie maakt de betaalprocedure nog eenvoudiger en dient als startpunt voor talloze klantinteracties.

 

Uli Kiendl, CEO van ryd: "We willen zoveel mogelijk bestuurders eenvoudig toegang bieden tot mobiel betalen vanuit de auto. De samenwerking met ENVIEM en de daaruit voortvloeiende uitbreiding van het ryd-netwerk zijn een belangrijke stap voor de groei van ryd in Nederland en mobiel betalen vanuit de auto in Europa."

 

Evert-Jan Makkinga, commercieel manager bij ENVIEM: "Dankzij de samenwerking met ryd breiden we onze digitale betaalmogelijkheden uit en maken we in-car-payment mogelijk via het ingebouwde dashboard van de auto. We kijken ernaar uit om alle ryd-klanten te verwelkomen bij onze tankstations en hebben hoge verwachtingen van de samenwerking tussen ENVIEM en ryd."

Over ryd
Ryd is een fintechbedrijf dat in heel Europa actief is op het gebied van mobiel betalen met de focus op ryd pay. Met ryd betaal je via een app of dashboard in je auto bij het tankstation — snel, gemakkelijk en veilig. Ryd is een digitaal ecosysteem. Daarnaast is het beschikbaar voor derde partijen via partnerintegraties, waaronder aanbieders van navigatiesystemen, smartphone apps, autodelen en autofabrikanten. Vandaag de dag is ryd al het grootste Europese B2C-netwerk voor digitaal tanken.

Financiële en strategische ondersteuning voor ryd wordt geboden door AXA, bp, Mastercard en Mercedes-Benz, die internationale wereldspelers zijn binnen de bedrijfsgebieden van ryd: mobiliteit, financiën, energie en verzekeringen.

Ryd werd in 2014 opgericht in München en groeit voortdurend. Het is al beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Spanje, België, Nederland, Luxemburg en Denemarken en wordt voortdurend uitgerold naar andere Europese landen. https://ryd.one/nl/ 

 

Over ENVIEM
ENVIEM is een multi-brand company met een bijzondere groeiambitie. Het familiebedrijf richt zich op de verkoop van brandstoffen bij tankstations (bemand en onbemand), de productie, verkoop en distributie van smeermiddelen, de inzameling en verwerking van (olie)afval, “nieuwe” energieconcepten en investeringen in boeiende start-ups (new ideas, new markets, new business models). ENVIEM richt zich voornamelijk op de volgende activiteiten: de internationale smeermiddelenmarkt; de verkoop van en handel in brandstoffen (in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk); de nationale (olie)afvalbranche; en ontwikkelingen in “new energy”.

Onze dynamische organisatie laat zich kenmerken door een open no-nonsense cultuur, een resultaatgerichte aanpak en een zakelijk maar informeel karakter. Onze prioriteit is een optimale klanttevredenheid. Samen met onze medewerkers en met de juiste arbeidsprocessen streven we naar een hoge mate van discipline, verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en productiviteit. https://enviem.nl/ 

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be