Skip to Content
Rootlabs organiseert gratis Rootlabs @ lunch-sessies rond artificiële intelligentie

Rootlabs organiseert gratis Rootlabs @ lunch-sessies rond artificiële intelligentie

Dataroots-experten maken mogelijkheden van AI begrijpbaar tijdens gratis online sessies

Leuven, 03/04/2020 - Op 7 april organiseert Rootlabs de eerste Rootlabs @ Lunch in een reeks van korte informele videosessies rond de verschillende aspecten van artificiële intelligentie en machinelearning. Het doel is om tijdens de quarantaine om diverse topics toegankelijker te maken. De sessies zijn gericht op zowel doorwinterde AI-experten of data ingenieurs als mensen zonder voorkennis en studenten. Rootlabs werd door de Leuvense AI-specialist Dataroots in het leven geroepen als community om kennisdeling te stimuleren rond AI. Geïnteresseerden kunnen zich gratis registreren voor de eerste sessie rond datalakes en inschakelen via de videoconferencing-app Zoom. 

Oprichters Jonas Tundo en Bart Smeets streven ernaar om met Dataroots hun Belgisch AI-competentiecenter verder uit te bouwen. De volgende stap in die groei was de lancering van RootLabs, de community die zich richt op AI-onderzoek en academische instituties, overheidsinstellingen en privéorganisaties samenbrengt om de mogelijkheden van AI verder te verkennen. De moderator van de sessies en operationeel directeur van Dataroots, Bart Moens licht toe: “Alle initiatieven en events voor de komende periode werden noodgedwongen afgelast dus werd naar een alternatief gezocht. Via Rootlabs @ Lunch kunnen mensen nu van thuis uit hun kennis over de mogelijkheden van artificiële intelligentie toch bijschaven.” 

Online lunchsessie
De Rootlabs @ Lunch sessies gaan telkens ‘s middags door en duren een kwartier tot een half uur. Er wordt per week minstens een sessie georganiseerd en elke sessie zal een specifiek aspect van AI belichten, gaande van specifieke technologieën, trends en evoluties tot het bespreken van een klantencase. De sessies zijn gratis en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in AI en de mogelijkheden van (big)data. Afhankelijk van het thema is al dan niet enige voorkennis vereist. 

Jonas Tundo, CEO van Dataroots legt uit: “We willen in deze uitdagende tijden onze expertise blijven delen met zowel AI-experten maar evenzeer met studenten of mensen die niet met AI bezig zijn maar bijvoorbeeld merken dat hun bedrijf over veel ongebruikte data beschikt. Bij Dataroots worden naar goede gewoonte tijdens de lunch heel wat ervaringen uitgewisseld. Vandaar dat we deze traditie nu in een virtueel jasje gieten. De bedoeling is om deze sessies te blijven organiseren zolang iedereen van thuis werkt. We hebben in elk geval genoeg stof om over te vertellen.”

Data explosie 
De eerste gratis sessie op 7 april is bij te wonen via de videoconferencing-app Zoom en zal gaan over datalakes. Een topic dat voor veel bedrijven grote positieve gevolgen kan hebben. Bart Moens licht toe: “Het onderwerp om de spits mee af te bijten kozen we niet zomaar. Bij veel bedrijven wordt nog gewerkt met traditionele datawarehouses maar die zijn niet geschikt om de bigdata-explosie van vandaag efficiënt aan te pakken. Datalakes zijn uitermate schaalbare oplossingen die alle soorten data kunnen verwerken. Ideaal dus om de kracht van bigdata tot zijn recht te laten komen. We gaan het concept van datalakes toelichten, de voordelen en enkele voorbeelden uit de industrie bekijken. Inschrijven kan gratis via de website van Rootlabs of via Eventbrite.”

Story image

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel