ROLI Container Logistics bespaart 4% op brandstofverbruik dankzij Webfleet

Software garandeert vlotte en efficiënte opvolging van zeecontainervervoer

Heinenoord, 21 september 2023 - ROLI Container Logistics, gespecialiseerd in het regelen van vervoer van zeecontainers over heel Europa, heeft een wagenpark van dertig eigen trucks en maakt gebruik van eenzelfde aantal vaste charters binnen de eigen planning. Voor de opvolging van hun vloot heeft het bedrijf gekozen voor verschillende oplossingen van Webfleet. Dankzij de tachograaf-manager, dashcams en assets om reefer containers te monitoren kunnen ze chauffeurs live volgen, daalt het brandstofverbruik en verloopt de uurregistratie vlotter. 

ROLI Container Logistics focust zich op alle soorten zeecontainervervoer op basis van one-waytransport, wat betekent dat ze met een volle container heengaan en met een volle container terugkomen. Vroeger verliep de communicatie met chauffeurs volledig per telefoon, e-mail of sms. Aangezien dit niet steeds succesvol verliep, ging het bedrijf op zoek naar een oplossing om de communicatie vlotter en efficiënter te maken. Deze vonden ze bij Webfleet. 

Continue opvolging

Al in 2009 vond ROLI Container Logistics de weg naar Webfleet. Toen had het bedrijf nog geen eigen voertuigen, waardoor een mobiele oplossing voor hen belangrijk was. Hiermee communiceerden ze met chauffeurs en werden klanten geïnformeerd over de locatie van de vrachtwagen. 

“Webfleet heeft ons doorverwezen naar hun partner, ABC Telematics, die alles van A tot Z voor ons heeft geregeld. Tot op de dag van vandaag kunnen we contact opnemen met onze contactpersonen bij ABC Telematics als we een probleem hebben of als we nog een nieuwe toevoeging willen aan ons systeem. Met andere woorden, we kunnen rekenen op een continue opvolging”, getuigt Ed Roest, directeur van ROLI Container Logistics. 

Oplossingen combineren

Op dit moment worden de tachograaf-manager en de assets om reefer containers te monitoren gecombineerd met dashcams in de trucks. Dankzij de tachograaf-manager kunnen de rij- en rusttijden van de chauffeurs makkelijker opgevolgd worden. Daarnaast helpen de dashcams om de veiligheid van de chauffeurs te waarborgen. De oplossing om reefers te monitoren zorgt ervoor dat bij de gekoelde containers niet langer handmatig moet worden gecontroleerd of de motor al dan niet draait. Zodra de motor uitvalt of wordt uitgezet, komt er een pop-up binnen die bevestiging vraagt.

“We hebben al een vrij compleet systeem, maar er staan zeker nog een aantal zaken op de planning. Zo willen we in de toekomst kijken om een voertuigcheck te implementeren, zodat de chauffeur elke ochtend zijn voertuig kan controleren aan de hand van een vaste checklist die aangeleverd wordt”, vult Ed Roest aan. 

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

“Het platform van Webfleet is heel gebruiksvriendelijk”, vertelt Kees de Koeijer, hoofd planning bij ROLI Container Logistics. “De inzichten die we uit de data en rapportages halen zijn duidelijk op te volgen met de OptiDrive-module. Hierin kunnen we meteen zien of een chauffeur een goed brandstofverbruik aanhoudt of geen absurde rem- of extreme stuurmanoeuvres uitvoert. Door middel van het CAN-bussysteem zien we bovendien onmiddellijk wanneer een voertuig onderhoud nodig heeft, wat dan weer een verschil maakt in de downtime van onze voertuigen.” 

Dankzij de opvolging merkt ROLI Container Logistics een vermindering van het brandstofverbruik met 4%. Door zuiniger te rijden, kunnen ze bovendien langer gebruikmaken van hun materieel. “Aangezien brandstof een van de weinige fluctuerende kosten is, helpt het ons enorm om daar dankzij het systeem van Webfleet zoveel mogelijk op te besparen”, sluit Ed Roest af. 

Meer informatie vind je op de website van Webfleet.

 

Over Webfleet
​Webfleet is de wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. ​ Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. ​ Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be