RoboRana viert 5 jaar groei: Van eenpitter naar RoboRana Group met 85 medewerkers en 4 kantoren

Procesoptimalisatie- en automatisatiespecialist blikt vooruit naar verdere internationalisering en groei

Kontich, 11 juli 2022 – Op vrijdag 1 juli vierde RoboRana zijn vijfde verjaardag. In die tijd is de procesoptimalisatie- en automatisatiespecialist uitgegroeid tot de RoboRana Group, waar 85 medewerkers, verspreid over vier kantoren in België en Nederland, voor acht dochterondernemingen werken. Van die acht business units groeiden er al reeds zes uit tot zelfstandig bedrijf onder de koepel van RoboRana. De komende jaren wil RoboRana dé referentie worden op het vlak van hyperautomation en process/data-insights, het personeelsbestand doen groeien met 50%, en de bedrijfsinitiatieven onder de koepel van RoboRana doen uitgroeien tot autonome en succesvolle bedrijven. Daarnaast heeft het haar zinnen gezet op process mining met de kersverse toevoeging van Model8, een specialist in het overzichtelijk maken van procesdata. Grote ambities dus, maar meer dan haalbaar gezien het parcours van RoboRana.

Wat in 2017 begon als een start-up rond Robotic Process Automation (RPA), is intussen uitgegroeid tot een heuse RoboRana Group met zes dochterondernemingen en twee bedrijfsinitiatieven rond procesautomatisatie en data-inzichten, drie Belgische kantoren en 85 medewerkers. Sinds 2020 is RoboRana ook in Nederland actief met een eigen vestiging in de omgeving van Utrecht (Woerden). De komende jaren wilt de groep inzetten op groei zowel in aantal medewerkers door de groep met nog eens 50% te laten groeien, als in een bredere dienstverlening die alle aspecten rond hyperautomation en connected data afdekt. Zo biedt RoboRana haar klanten een volledig traject, van business analyse, strategie tot en met implementatie en support. Daarnaast wil het bedrijf de ingezette trend van internationalisering en professionalisering doorzetten.

Hyperautomation

Het stokpaardje van RoboRana is de Digital Automation Toolbox, als het ware een gecentraliseerd technologieplatform waar verschillende tools en automatisatieskills samenkomen. Voor managing partner bij RoboRana, Mathias Fransen, is RoboRana de term RPA dan ook al lang ontgroeid. “Eerst combineerden we RPA met artificiële intelligentie tot intelligent process automation (IPA), om zo ook ongestructureerde data te kunnen verwerken”, legt hij uit. “Intussen surfen we al op een volgende golf van automatisering, namelijk hyperautomation. Dat is een combinatie van bestaande automatisatietechnieken die perfect aansluit bij ons platformdenken. Wij combineren al langer verschillende technieken, technologieën en platformen om processen te optimaliseren en opnieuw vorm te geven. Het is dan ook positief om te zien dat bedrijven hiervan de voordelen beginnen in te zien en het procesdenken centraal zetten binnen hun organisatie. Het strategisch inzetten van die ‘alleskunner platformen’ leidt namelijk ook tot meer schaalbaarheid en resultaat.”

Ecosysteem

Fransen wil de komende jaren de dochterondernemingen en bedrijfsinitiatieven, Codux, Humain, Roboest, TechForLegal, Caudata, Dotdash, RoboRana NL en het kersverse Model8, doen uitgroeien tot autonome en succesvolle bedrijven. “De voorbije vijf jaar vond er een gigantische digitale evolutie plaats. Onze dochterondernemingen hebben binnen het brede domein van automatisatie allemaal hun eigen specialisaties en tools. Ze versterken en vullen elkaar aan binnen het ecosysteem van RoboRana. Het is de bedoeling dat deze bedrijven verder groeien en op eigen benen staan binnen ons ecosysteem.” 

 

Over RoboRana

RoboRana is een snelgroeiende en innovatieve onderneming en specialist op het gebied van procesoptimalisatie en automatisatie waarbij ook procesdata centraal staat. Het oorspronkelijk Belgische bedrijf vestigde zich in 2020 ook in Nederland, nadat RoboRana NL ontstond als een afsplitsing van EsperantoXL. RoboRana wil organisaties helpen bij het transformeren van data-intensieve bedrijfsprocessen, het verminderen van handmatig werk en fouten, het minimaliseren van kosten en het verbeteren van de klantervaring. 

RoboRana werkt veelal met low code platformen en kan bijgevolg als een echt low code huis gezien worden. We gaan steeds op zoek naar de beste (low code) oplossing en starten hiervoor steeds vanuit het centraal procesdenken. We combineren steeds verschillende tools zoals low code applicaties, process orchestratie skills, case management systemen, RPA en kunstmatige intelligentie om het proces te verbeteren en uiteindelijk te automatiseren. Samen met ons procesdenken, spelen data-inzichten een belangrijke rol. Aan de hand van data kunnen we de juiste linken leggen en objectieve inzichten verkrijgen uit de processen van onze klanten. Deze inzichten voeden de acties om de processen te verbeteren.

Voor ons staat steeds de mens centraal. RoboRana versterkt de essentie van onze klanten door op de eerste plaats kennis te delen. Samen ontwikkelen we de toekomstige manier van werken. We onderscheiden ons door in het spanningsveld tussen IT en business te opereren, en door keuzes te durven maken. De implementatie van ons advies betekent dat er morgen beter gewerkt kan worden. Omdat we zo niet enkel denken, maar ook doen, zijn wij helden in het herdefiniëren van processen en van de toekomstige inhoud van jobs. Niet de technologie, maar de klant staat centraal.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be