RoboRana gaat samenwerking aan met AI-speler Humain

Partnerschap brengt strategische en technische componenten van automatisatieprojecten samen in integrale aanpak

Kontich/Leuven, 18 januari 2021 – RoboRana, de Antwerpse onderneming die focust op een Intelligent Process Automation (IPA)-strategie, slaat de handen in elkaar met het AI-bedrijf Humain. Als deel van De Cronos Groep streven beide bedrijven naar de optimalisatie van bedrijfsprocessen met behulp van technologie. Door de samenwerking kunnen RoboRana en Humain organisaties ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie. Dit partnerschap betekent bovendien een nieuwe stap in het groeitraject van RoboRana, dat de afgelopen maanden negen nieuwe medewerkers verwelkomde. 

De start-up Humain biedt workshops aan en coacht organisaties en hun medewerkers om te evolueren met behulp van artificiële intelligentie en digitaal te innoveren. Tom Husson, managing partner van Humain, gelooft dat die digitale innovatie meer is dan enkel technologie implementeren. “Dit proces is een combinatie van de juiste business cases, de juiste mensen en juiste mindsets op de juiste plaats. Daar moet je vervolgens de meest impactvolle technologie aan verbinden. In dit verhaal vult RoboRana ons ongelooflijk goed aan.”

Want waar Humain instaat voor het strategische luik van AI-implementaties, is RoboRana verantwoordelijk voor het technische luik. Samen zetten ze bij organisaties de neuzen in de juiste richting om automatisatieprojecten uit te rollen. De diepgaande AI-kennis van Humain is complementair met RoboRana’s aanbod van verschillende automatisatietechnologieën op vlak van robotic process automation (RPA), business process management (BPM) en ook AI in één digital automation toolbox.

Continue vooruitgang

“Via de samenwerking met Humain bieden we een holistische, integrale aanpak die sneller, veiliger en kostenefficiënter is. We zien namelijk nog vaak dat organisaties kiezen voor sporadische projecten die ad hoc problemen moeten oplossen. Door in te zetten op meer strategische en proactieve keuzes zullen ze daarentegen continu vooruitgang boeken, met soms kleinere, maar wel impactvolle en schaalbare stappen”, vertelt Mathias Fransen, managing partner van RoboRana.

Flywheel aanpak

RoboRana en Humain hanteren de flywheel aanpak om die stapsgewijze, schaalbare vooruitgang bij bedrijven te creëren. Humain helpt bedrijven eerst om een gedeelde visie op de integratie van technologieën, waaronder AI en RPA, te definiëren. Vervolgens neemt RoboRana de mogelijkheden voor enkele eerste procesautomatisaties onder de loep die het kan implementeren. Daarna begint het proces opnieuw. Tom Husson: “Op basis van die initiële successen overtuigen we bedrijven van de gekozen technologie. Die co-creatie vinden we erg belangrijk, want zo helpen we bedrijven stap voor stap om steeds verder te groeien.”

Mathias Fransen vult aan: “Via deze flywheel aanpak blijven we niet vastzitten in de proof of concept-fase, maar kunnen we organisaties snel ondersteunen bij het uitrollen van grotere procesautomatisaties die hen helpen om exponentieel, sneller, beter en veiliger te werken.”

Beloftevolle toekomst

In de laatste maanden van 2020 en de eerste maand van 2021 vervoegden negen nieuwe medewerkers het team van RoboRana, waaronder Low Code Process Engineers, (Intelligent) Automation Engineers en een Senior RPA Engineer. Hun komst bestendigt de sterke groei van RoboRana, dat zijn team ziet groeien tot 42 medewerkers. 

RoboRana heeft de ambitie om de komende jaren te blijven groeien, zowel in België als Nederland. Mathias Fransen: “We merken dat meer en meer bedrijven de meerwaarde van een Intelligent Process Automation-strategie zien. Door altijd de vinger aan de pols te houden wat nieuwe technologieën en tools betreft, breiden we onze digital automation toolbox steeds verder uit. Dat is ook mogelijk dankzij partnerships zoals deze met Humain. Uiteindelijk kunnen we organisaties zo uitstekend bijstaan bij de automatisatie van hun bedrijfsprocessen.”

Over RoboRana
RoboRana is een snelgroeiende en innovatieve Belgische start-up die werd opgericht in 2017 als onderdeel van de Cronos Groep. Ondertussen is het 42-koppige team actief in België en Nederland, met kantoren in Antwerpen, Gent, Leuven en De Meern (Nederland). RoboRana wil organisaties helpen bij het transformeren van data-intensieve bedrijfsprocessen, het verminderen van handmatig werk en fouten, het minimaliseren van kosten en het verbeteren van de klantervaring. Daarbij focust het op een Intelligent Process Automation (IPA)-strategie die verschillende geconnecteerde automatisatietechnologieën samenbrengt in één platform. 

Een IPA-strategie stoelt op vier geconnecteerde pijlers: process insights, process intelligence, robotic process automation (RPA) en business process management (BPM). Process insights en process intelligence behoren tot het intelligence-luik waarbij er enerzijds de ontdekking is van opportuniteiten op vlak van automatisatie en optimalisatie en anderzijds de mogelijkheid ontstaat om betere bedrijfsbeslissingen te nemen dankzij de gecombineerde kracht van RPA en AI-skills. RPA en BPM behoren tot het automation-luik waarin RPA pure taakautomatisatie is en BPM zwaardere, uitgebreidere processen automatiseert. 

Gereputeerde bedrijven zoals VDAB, Acerta, Port of Antwerp, Sibelga, FOD Financiën en de Europese Commissie maken vandaag reeds gebruik van de kennis en kunde van RoboRana. 

Voor meer informatie: https://roborana.com 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be