RoboRana en Klassif.ai slaan handen in elkaar voor end-to-end automatisatie

Intelligent Document Processing-tool zet gegevens uit Word, pdf en papieren documenten om in gestructureerde data

RoboR header.png

Antwerpen, 21 december 2020 — Het Antwerpse RoboRana maakt vanaf nu gebruik van Klassif.ai. Dit product van de start-up Brainjar structureert met zijn Intelligent Document Processing (IDP)-tool ongestructureerde data uit onder andere Wordbestanden, pdf’s en zelfs papieren documenten. Klassif.ai is een AI-skill die perfect in de Digital Automation Toolbox van RoboRana past. Die wendt RoboRana aan om bedrijfsprocessen end-to-end te automatiseren. Dankzij deze samenwerking kunnen beide bedrijven uit De Cronos Groep klanten uit uiteenlopende sectoren zoals HR, logistiek en telecom nog beter helpen met automatisatieoplossingen op maat. 

Brainjar biedt met de IDP-tool Klassif.ai een waardevolle AI-skill die gegevens en entiteiten extraheert en classificeert. Zo worden ongestructureerde data gestructureerd, wat een noodzakelijke stap is in procesautomatisatie. Deevid De Meyer, oprichter van Brainjar legt uit: “Heel wat data zijn ongestructureerd, denk maar aan e-mails, tekstbestanden in Word of pdf, reacties op sociale media of internetfora, enzovoort. Met die data aan de slag gaan vergt veel tijd en is erg repetitief werk. Een menselijke fout is dan snel gemaakt. Klassif.ai stelt mensen in staat hun job beter uit te voeren door automatisch die data om te zetten in structuur.”

Klassif.ai kan gebruikt worden in verschillende processen. Bij orderverwerking levert de klant bijvoorbeeld een pdf aan met zijn of haar bestelling. Welk product moet in welke hoeveelheid geleverd worden? Naar welke locatie? Tegen welke datum? De verwerking van deze data gebeurt vaak nog manueel. Dankzij de IDP-tool Klassif.ai is dat nu verleden tijd aangezien de data automatisch worden geclassificeerd. Daardoor is er zowel een efficiëntie- als tijdwinst te meten. 

Volledige integratie

Het succes van de implementatie van een IDP-tool is afhankelijk van de integratie in bedrijfsprocessen van bedrijven en organisaties. Om die verregaande en volledige integratie te realiseren speelt RoboRana een belangrijke rol. “Nadat de ongestructureerde input via Klassif.ai gestructureerd werd, moeten die data opnieuw teruggebracht worden naar het systeem vanwaar ze afkomstig waren. Klassif.ai kan daarbij op ons rekenen. Wij voeren de gestructureerde data automatisch opnieuw in in bijvoorbeeld ERP-systemen of mainframes. Vervolgens gaan we met die data aan de slag om de manuele processen te automatiseren via robotic process automation (RPA)”, vertelt Mathias Fransen, managing partner van RoboRana.

Diverse sectoren

Het state-of-the-art AI-algoritme werd in-house gebouwd door Brainjar, waardoor het eenvoudig overal en op maat van de klant kan gedeployed worden. Deevid De Meyer: “Klassif.ai heeft een all-in-one interface die toelaat om onmiddellijk aan de slag te gaan met de tool, terwijl deze tegelijk nog aan het leren is. Werknemers oefenen gewoon hun job uit en op die manier genereren ze data die het model achter de IDP-tool verder trainen.”

De verscheidenheid van de soorten input maakt de tool daarenboven heel wijd inzetbaar in diverse bedrijven en organisaties. Zo kan de IDP-tool zijn waarde bewijzen in de logistieke, juridische en telecomsector, maar ook binnen retail, HR en in de gezondheidszorg of bij de overheid. Bovendien kan RoboRana nu gebruikmaken van door Klassif.ai gestructureerde data om taken te automatiseren in deze sectoren. Zo verhogen Klassif.ai en RoboRana samen de efficiëntie en productiviteit van bedrijven nog verder.

End-to-end automatisatie

RoboRana is gespecialiseerd in Intelligent Process Automation, de strategie die verschillende geconnecteerde automatisatietechnologieën samenbrengt in één platform, de Digital Automation Toolbox. Daarbij kan RoboRana de AI-skill van Klassif.ai aanwenden om vervolgens via robotic process automation bedrijfsprocessen end-to-end te automatiseren. Mathias Fransen: “De IDP-tool Klassif.ai is een bewezen en makkelijk integreerbare AI-skill. Het vormt een puzzelstukje dat we samenbrengen bij andere technologieën in onze Digital Automation Toolbox om end-to-end automatisatie te realiseren.”

Over RoboRana
RoboRana is een snelgroeiende en innovatieve Belgische start-up die werd opgericht in 2017 als onderdeel van de Cronos Groep. Ondertussen is het 37-koppige team actief in België en Nederland, met kantoren in Antwerpen, Gent, Leuven en De Meern (Nederland). RoboRana wil organisaties helpen bij het transformeren van data-intensieve bedrijfsprocessen, het verminderen van handmatig werk en fouten, het minimaliseren van kosten en het verbeteren van de klantervaring. Daarbij focust het op een Intelligent Process Automation (IPA)-strategie die verschillende geconnecteerde automatisatietechnologieën samenbrengt in één platform. 

Een IPA-strategie stoelt op vier geconnecteerde pijlers: process insights, process intelligence, robotic process automation (RPA) en business process management (BPM). Process insights en process intelligence behoren tot het intelligence-luik waarbij er enerzijds de ontdekking is van opportuniteiten op vlak van automatisatie en optimalisatie en anderzijds de mogelijkheid ontstaat om betere bedrijfsbeslissingen te nemen dankzij de gecombineerde kracht van RPA en AI-skills. RPA en BPM behoren tot het automation-luik waarin RPA pure taakautomatisatie is en BPM zwaardere, uitgebreidere processen automatiseert. 

Gereputeerde bedrijven zoals VDAB, Acerta, Port of Antwerp, Sibelga, FOD Financiën en de Europese Commissie maken vandaag reeds gebruik van de kennis en kunde van RoboRana. 

Voor meer informatie: https://roborana.com 

Mathias Fransen

Mathias Fransen

Managing Partner, RoboRana

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be