RoboRana en AFT Leuven bezoeken met 35 studenten start-ups in New York City

Student Startup Trip dompelt studenten onder in technologie en het potentieel van ondernemerschap

Leuven, 9 mei 2023 - Academics for Technology (AFT Leuven) is net terug van zijn Student Startup Trip naar New York, samen met de techscale-up RoboRana, Cronos Leuven en 35 ambitieuze studenten. Met dit initiatief wil de onafhankelijke studentenvereniging jong talent warm maken voor technologie en ondernemerschap en de beloftevolle combinatie van beide. Zeven dagen lang ontmoetten de studenten in The Big Apple start-ups met ambities in de VS en lieten ze zich inspireren door de kracht van ondernemen.

Academics for Technology is een onafhankelijke studentenvereniging uit Leuven die studenten uit verschillende faculteiten en universiteiten bij elkaar brengt, jong talent met een passie voor technologie zoals studenten Computerwetenschappen en bio-ingenieurs. Sinds de oprichting tien jaar geleden wil AFT Leuven hen via verschillende initiatieven warm maken voor het ondernemerschap en hen inspireren om met een eigen technologie of businessidee een uniek carrièrepad te bewandelen. Zo organiseert AFT elk jaar heel wat events in het Leuvense zoals een Women in Tech gala, een Medtech Convention, een hackaton of verschillende workshops rond technologische trends en topics.

Onderdompelen

Een hoogmis op de kalender is de Student Startup Trip, die de vereniging al jaren organiseert en ondersteund wordt door de Cronos Groep en dit jaar mede in goede banen werd geleid door RoboRana, gespecialiseerd in Intelligent Process Automation en deel van de Cronos Groep. Ook Actemium, KU Leuven Innovation & Entrepreneurship en Bracquené Legal Consulting waren betrokken.

“Jonge studenten zijn goed op de hoogte van de meeste technologische trends maar het bruisende start-upecosysteem is hen minder bekend”, vertelt Nathan De Troyer, uittredend voorzitter van AFT Leuven en masterstudent Computerwetenschappen. “Een eigen start-up of een traject als ondernemer wordt door veel van hen dan ook niet meteen als een mogelijke carrièrekeuze overwogen. Tijdens de Student Startup Trip dompelen we hen daarom een week lang onder in de dynamiek van het ondernemerschap en openen we hun ogen voor het potentieel dat dit ook voor hen in petto kan hebben aan de start van hun loopbaan. Dit kan zowel de vorm aannemen van een eigen onderneming of door mee de schouders te zetten onder een bestaand start-upproject.”

Empire State Building

Dit jaar bracht de Student Startup Trip zo’n 35 studenten naar New York City. Zij werden na een streng selectieproces geselecteerd uit meer dan 150 kandidaten en staken voor een intens maar inspirerend programma de oceaan over: een volle week met verschillende sprekers per dag, boeiende kennismakingen met ondernemers en investeerders en een bezoek aan onder meer de technologiecampus Cornell Tech. In de bruisende start-up scene in New York bezocht de groep ook een aantal succesvolle Belgische start-ups die de sprong waagden naar de VS, zoals het inmiddels wereldbekende Loop Earplugs, het blockchainbedrijf Credix en het leerplatform DataCamp, dat een kantoor heeft in het Empire State Building.

Viktor De Saeytyd, managing partner van Codux (onderdeel van RoboRana Groep), vertegenwoordigde RoboRana tijdens de Student Startup Trip. Als ondernemer met ervaring kon ook hij de studenten heel wat bijbrengen.

“Met Viktor was het van grote meerwaarde om iemand aan boord te hebben die al wat ondernemerszeeën doorzwommen heeft en deze kennis en ervaring tijdens onze reis kon delen met de studenten en hen zo inspireren. Tijdens de verschillende sessies ging hij in gesprek met de ondernemers waarop de studenten vervolgens konden inpikken. Dat leverde heel wat waardevolle inzichten op”, getuigt Nathan De Troyer.

Masterclasses in Leuven

Ook voor de Cronos Groep en RoboRana, dat in aanloop naar de Student Startup Trip een driedelige masterclass rond Intelligent Process Automation organiseerde, is dit initiatief van goudwaarde.

“Ik was enorm onder de indruk van het ondernemerschap van de studenten. De trip geeft ons de kans om de studenten te inspireren en te tonen wat het ondernemerschap ook voor hen kan betekenen als ze ambitieus zijn. Ik hoop dat deze trip bijdraagt aan hun creatieve ideeën en het realiseren daarvan, hier in België en ver daarbuiten. Daarnaast zetten we met dit initiatief RoboRana meer op de kaart voor jong talent in de regio van Leuven en tonen we hen wat de voordelen zijn als ze een eigen bedrijf opstarten in de schoot van een organisatie als Cronos”, besluit Viktor De Saeytyd.

Over RoboRana
RoboRana is een snelgroeiende en innovatieve onderneming en specialist op het gebied van procesoptimalisatie en automatisatie waarbij ook procesdata centraal staat. Het oorspronkelijk Belgische bedrijf vestigde zich in 2020 ook in Nederland. RoboRana helpt organisaties bij het transformeren van data-intensieve bedrijfsprocessen, het verminderen van handmatig werk en fouten, het minimaliseren van kosten en het verbeteren van de klantervaring. 

RoboRana werkt veelal met low code platformen en gaat steeds op zoek naar de beste future-proof oplossingen. Net als procesdenken, spelen data-inzichten een belangrijke rol. Aan de hand van data kunnen de juiste objectieve inzichten verkregen worden uit de processen van klanten. Deze inzichten voeden de acties om de processen te verbeteren. Niet de technologie, maar de klant staat centraal.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be