Skip to Content
Rittal lanceert snelste IT-rack in België

Rittal lanceert snelste IT-rack in België

Online configuratie en eenvoudige montage maken nieuwe generatie racksystemen toekomstbestendig

Lokeren, 1 september 2020 - Rittal, toonaangevend systeemleverancier voor onder andere industriële kastsystemen, stroomverdeling en IT-infrastructuur, lanceert vandaag de VX IT in België. De nieuwe generatie IT-racks is ontworpen voor alle gangbare toepassingen en geschikt voor gebruik als netwerk- en serverrack. Rittal's nieuwe, universele racksystemen staan voor snelheid, flexibiliteit en modulariteit. Met de VX IT zijn klanten optimaal uitgerust voor elk toekomstig IT-scenario.

Snelheid en efficiëntie zijn sleutelwoorden in het Industrie 4.0 verhaal en dat weet ook Rittal. "Alle ervaring die is opgedaan met tal van IT-projecten wereldwijd is in de ontwikkeling van het nieuwe IT-rack verwerkt”, vertelt Koen Van Hende, Product Manager IT bij Rittal. De VX IT biedt maximale vrijheid in configuratie met zekerheid dat alle componenten voldoen aan de internationale normen. De nieuwe generatie IT-racks kunnen met een ongekende snelheid worden geconfigureerd en gemonteerd, van afzonderlijke netwerkracks tot complete datacenters.

VX IT, de nieuwe generatie IT-racks van Rittal
VX IT, de nieuwe generatie IT-racks van Rittal

Snellere configuratie

Met de lancering van de VX IT bewijst Rittal nog maar eens dat zij de boot richting digitalisering niet heeft gemist. “Het hele proces van selectie, configuratie, bestelling en levering wordt digitaal ondersteund en is bovendien transparant. Het nieuwe IT-rack kan eenvoudig en snel geconfigureerd worden met behulp van een online tool. En dat is uniek”, zegt Koen Van Hende. 

Een online configurator begeleidt de gebruiker stap voor stap bij het opbouwen van een 3D-model. De klant heeft bovendien keuze uit een breed scala aan componenten en accessoires die individueel kunnen worden geconfigureerd. Alle VX IT varianten en de componenten die met de configurator zijn ontworpen, zijn reeds getest en gecertificeerd in overeenstemming met internationale normen zoals UL 2416, IEC 60950 en IEC 62368. De klant is bovendien zeker dat alle componenten in perfecte harmonie werken. Met deze oplossing kunnen IT-managers kostbare tijd besparen bij de planning en de inkoop. Het IT-rack wordt in een zeer hoge kwaliteit geproduceerd in een ultramoderne productiefaciliteit en door de geoptimaliseerde logistiek wordt het snel en op tijd geleverd.

Snelle montage zonder gereedschap

“Iedereen die in een datacenter werkt, wil een slim ontworpen en eenvoudig te gebruiken oplossing”, vertelt Koen Van Hende. “Rittal heeft zich bij de ontwikkeling van de VX IT consequent aan dit principe gehouden. Het IT-rack wordt grotendeels zonder gereedschap geïnstalleerd met behulp van tijdbesparende ‘snap-in’-technologie. Een ander belangrijk kenmerk van de VX IT is de grote stabiliteit.” 

Alle panelen worden snel en eenvoudig bevestigd met behulp van snap-in-bevestigingen en positioneringshulpmiddelen. De hoogte-eenheden en de hellingshoeken zijn gemarkeerd, waardoor de 19 inch afstand tussen de niveaus eenvoudiger kan worden ingesteld. Dankzij dit verbeterde 19"-frameontwerp heeft het IT-rack bovendien meer verticale stabiliteit dan zijn voorgangers en laat het een belasting toe tot 1800 kg. Het draagvermogen is door zowel Rittal als de Underwriters Laboratories (UL) geverifieerd. 

De nieuwe verticaal en horizontaal gedeelde zijpanelen bieden de gebruikers een betere toegang waardoor de installatiewerkzaamheden en de service versnellen. De verticale zijpanelen zijn bovendien voorzien van eenvoudige scharnieren, waardoor ze als deuren kunnen worden geopend en toch eenvoudig te verwijderen zijn. 

Maximale compatibiliteit en toekomstbestendigheid

De VX IT biedt compatibiliteit met bestaande Rittal RiMatrix systemen en andere IT-infrastructuren die met Rittal componenten gerealiseerd zijn. Op deze manier is het mogelijk om afzonderlijke componenten in bestaande computerruimten te vervangen en deze naar wens uit te breiden. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld bestaande RiMatrix installaties uitbreiden met de nieuwe VX IT en de VX IT specifieke componenten voor koel-, UPS- of monitoringsdoeleinden gebruiken. Dit biedt investeringszekerheid voor de bestaande Rittal datacenters.

Over Rittal
Rittal met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van oplossingen voor industriële kasten, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in nagenoeg alle sectoren, hoofdzakelijk in de automobielindustrie, energieproductie, machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector. Met circa 10 000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal wereldwijd aanwezig.

Tot het ruime assortiment behoren infrastructuuroplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve veiligheidsconcepten voor fysieke data- en systeembeveiliging. De toonaangevende softwareaanbieders EPLAN en Cideon vullen de productieketen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen. Rittal Automation Systems doet dat met automatiseringsoplossingen voor kastenbouw.

Rittal werd opgericht in 1961 en is de grootste onderneming binnen de Friedhelm Loh Group, geleid door de eigenaar. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief vanuit 18 productiesites en 80 dochterondernemingen. De ondernemingsgroep telt ongeveer 12 000 medewerkers en noteerde in 2018 een omzet van ca. 2,6 miljard euro. In 2015 werd het familiebedrijf voor de zevende keer uitgeroepen tot topwerkgever in Duitsland. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel