Rittal lanceert met TX Colo-rack een serverrack op maat van datacenters

Gestandaardiseerd en snel leverbaar IT-rack zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid binnen colocatiedatacenters

Lokeren, 30 mei 2024 - Rittal breidt zijn aanbod gestandaardiseerde netwerk- en serverkasten voor IT-infrastructuur uit met het TX Colo-rack. Daarmee komt de wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur tegemoet aan de vraag van de groeiende colocatiemarkt. Daarbij huren bedrijven een uitgeruste ruimte van een datacenter af en vertrouwen ze op een IT-infrastructuur die energiezuinig, veilig, flexibel en schaalbaar is. Het nieuwe Rittal TX Colo-rack biedt colocatieproviders een kant-en-klare, gestandaardiseerde IT-oplossing die speciaal voor deze markt is ontworpen.

Bij colocatie huren bedrijven volledig uitgeruste racks of een volledige ruimte van een gespecialiseerde datacenteroperator om hun eigen IT-apparatuur in te integreren. Zo hoeven ze hun apparatuur niet op hun eigen terrein onder te brengen. Colocatieproviders bieden ultramoderne datacenters die zorgen voor een veilig en efficiënt beheer van deze apparatuur. De IT-infrastructuur moet echter op een hoog niveau presteren: hoge energie-efficiëntie, gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid, wereldwijde standaardisatie, gedocumenteerd bewijs en certificering zijn de norm. Tegelijkertijd moeten de componenten op elkaar zijn afgestemd en snel schaalbaar zijn. Met het nieuwe TX Colo-rack helpt Rittal colocatieproviders om snel aan deze eisen en de groeiende vraag te voldoen.

Vraag naar rekenkracht

De internationale markt voor colocatiedatacenters zal tussen 2024 en 2028 met 66,57 miljard dollar groeien, voorspelt marktonderzoeksbureau Technavio in een rapport.

“De colocatiemarkt ontwikkelt zich in een indrukwekkend tempo”, stelt Koen Van Hende, ​​Product Manager IT Solutions bij Rittal vast. “Deze groei wordt gedreven door de toenemende vraag naar rekenkracht, beveiliging en schaalbaarheid. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar flexibele en toekomstbestendige oplossingen met de toenemende complexiteit en omvang van IT-infrastructuren.” 

De vooruitgang op het gebied van AI vergroot ook de behoefte aan ’raw computing power’, al kan de benodigde rekenkracht voor AI-toepassingen sterk variëren.

“Colocatie biedt een efficiënte manier om die rekenkracht in kaart te brengen zonder dat bedrijven hun eigen datacenters hoeven te runnen”, legt Koen Van Hende uit. “Ons nieuwe rack stelt leveranciers in staat om binnen de kortste tijd op het hoogste niveau te presteren dankzij kant-en-klare, gestandaardiseerde oplossingen van hoge kwaliteit.”

Onmiddellijk inzetbaar

De TX Colo is speciaal ontwikkeld op maat van grote datacenters. Het gebruik van standaardcomponenten garandeert korte levertijden en, doordat de configuratie op voorhand gebeurt, is de oplossing meteen klaar voor gebruik. Het gestandaardiseerde ontwerp zorgt voor consistentie in het datacenter, waar de TX Colo gekoppeld kan worden aan andere IT-racks van Rittal. Het rack kan individueel aangepast worden dankzij Rittals uitgebreide assortiment accessoires en het praktische 25mm steekpatroon in de frameconstructie.

Modulair

De TX Colo bevat geïntegreerde lucht- en tussenschotten voor een optimale luchtstroom. Dakuitsparingen met borstelstrips over de hele diepte en kabelgoten zorgen voor eenvoudige kabelgeleiding. De VX comfort handgreep met cijfercodeslot biedt extra toegangsbeveiliging. Het rack heeft ook geventileerde deuren die een optimale klimaatbeheersing ondersteunen. 

“Het nieuwe rack is flexibel met universele gebruiksmogelijkheden en zal de groeiende behoeften in de colocatiesector ondersteunen. Als systeemleverancier voor IT-infrastructuren kunnen we ook alle andere componenten leveren. Als 's werelds belangrijkste leverancier van racks zijn we intensief in gesprek met hyperscalers als het gaat om het ontwikkelen van de juiste modulaire koeloplossingen voor vloeistofkoeling”, blikt Koen Van Hende vooruit op de toekomstige ontwikkelingen van de TX Colo.
TX Colo
TX Colo

 

Over Rittal
​Rittal is een toonaangevende wereldwijde leverancier van behuizingssystemen, automatisering en infrastructuur voor de industrie, IT, energie en vermogen, koeling en service. Rittal producten en oplossingen worden gebruikt in meer dan 90% van de wereldwijde industrieën - gestandaardiseerd, op maat gemaakt en altijd van de allerbeste kwaliteit.

​Onze aanpak en methodologie: Rittal, Rittal Software Systems (Eplan, Cideon en German Edge Cloud) en Rittal Automation Systems (RAS, Ehrt, Alfra) combineren hun hardware- en software-expertise om processen in de hele waardeketen voor onze klanten te stroomlijnen, te optimaliseren en te digitaliseren, inclusief hun IT-infrastructuur - van besturings- en schakelapparatuurbouw, machinebouw tot fabrieksexploitanten of de energiesector.

Onze belofte: Rittal standaardproducten worden in Duitsland binnen 24 uur en wereldwijd binnen 48 uur geleverd.

​Volledig gericht op onze klanten

Het verbeteren van de efficiëntie en het verhogen van de productiviteit door middel van automatisering en digitalisering is een van de grootste uitdagingen voor onze klanten. Dit vereist diepgaande kennis en expertise, de combinatie van hardware en software en sectoroverschrijdende netwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat het creëren en verbinden van dataknooppunten cruciaal is voor het succes van industriële transformatie. En dat is precies onze specialiteit en ons competentiegebied.

Eplan en Rittal stimuleren de ontwikkeling van de digital twins van apparatuur en systemen en maken de gegevens toegankelijker en operationeel bruikbaar. Cideon verbetert de digitale continuïteit en gegevensconsistentie met betrekking tot de digital product twin-context met haar expertise op het gebied van CAD/CAM, PDM/PLM en productconfiguratie. Het ONCITE Digital Production System (DPS) van German Edge Cloud maakt de gegevens van de productieprocessen transparant en dus optimaliseerbaar - tot en met energiebeheer via de digital production twin.

Duurzaamheid

Milieu- en klimaatbescherming, sociale betrokkenheid en ethisch bedrijfsmanagement zijn vanzelfsprekend voor Rittal. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst serieus. Onze benadering van hulpbronnenbeheer en -behoud houdt in dat we onze productieprocessen voortdurend verbeteren en ervoor zorgen dat onze producten en oplossingen de laagst mogelijke Product Carbon Footprint hebben. Dit ondersteunt onze klanten bij het behalen van hun klimaatdoelstellingen.

Familiebedrijf en wereldspeler

​Rittal werd opgericht in 1961 en is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, die in handen is van de eigenaar. De groep is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het had meer dan 12.000 werknemers en boekte een omzet van 3 miljard euro in het fiscale jaar 2022. In 2023 werd de Friedhelm Loh Group uitgeroepen tot "Best Place to Learn" en "Werkgever van de toekomst". Rittal werd bekroond met het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote bedrijven van Duitsland.

Kijk voor meer informatie op onze website:

​​Over Rittal: ​ https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Portraet​​

Over Eplan: https://www.eplan.be/nl/organisatie/bedrijfsprofiel/over-eplan/​​

Over Friedhelm Loh Group: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Friedhelm-Loh-Group

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be