Rittal introduceert nieuwe datacentercontainers met Blue e+ koeltechnologie

Oplossing biedt combinatie van robuuste containers met intelligente, energiezuinige buitenklimaatbeheersingssystemen

Lokeren, 29 maart 2022 – Rittal lanceert een nieuwe oplossing voor IT-containers dankzij de integratie van het efficiënt Blue e+ buitenkoelsysteem voor ruimtebesparing. Rittal reageert zo op de uitdaging die de digitale transformatie vormt voor de datacenterbranche, waarbij groeiende datavolumes datacenterexploitanten ertoe dwingen om steeds meer warmte van servers in steeds krappere ruimtes af te voeren of extra uitbreidingsruimte te vinden. De nieuwe datacentercontainers verbruiken maar liefst een derde minder stroom en weten zo het evenwicht tussen kostenefficiëntie en duurzaamheid te bewaren. Deze slimme combinatie van robuuste containers met slimme, energiezuinige buitenklimaatbeheersingssystemen ondersteunt IT-managers als een slimme alles-in-één oplossing.

Steeds meer datatoepassingen zoals edge computing hebben meer en meer rekenkracht nodig maar moeten tegelijkertijd met lage energiekosten en op een duurzame en veilige manier zonder hotspots functioneren. Dit vraagt om all-round oplossingen die ook met een kleine footprint uit de voeten kunnen.

De IT-container van Rittal is afgestemd op deze toekomstige behoeften. Met behulp van een nieuwe koeloplossing aan de buitenkant van de container, gebaseerd op de beproefde Blue e+ technologie, ontstaat er binnen de modulaire datacentercontainer meer ruimte voor de alsmaar groeiende informatietechniek. Dit biedt ook extra mogelijkheden voor een flexibele uitbreiding van de toepassingen. Tegelijk wordt het energieverbruik met een derde gereduceerd, wat het voor exploitanten van datacentercontainers gemakkelijker maakt om te besparen op exploitatie- en energiekosten. Bovendien is het niet meer nodig om de tot nu toe noodzakelijke verhoogde vloer en de bijbehorende koeltechniek in de container te installeren, evenmin als de anders gebruikelijke koelmiddelleidingen tussen de binnen- en buitencircuits. De koelunit kan dus rechtstreeks aan de wanduitsparing van de container worden bevestigd. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar ook montagewerk en dus montagetijd en geld.

Robuust, efficiënt en energiezuinig

"De buitenapparaten van de Blue e+ serie zijn niet alleen robuust en onderhoudsvriendelijk, maar door hun innovatieve heatpipetechnologie ook zeer energiezuinig. Ze hebben een kleinere ecologische voetafdruk", legt Koen Van Hende, Product Manager IT bij Rittal België, uit. “Dit verlaagt de totale bedrijfskosten op lange termijn. De IoT-interface die op de koelunits is aangebracht, helpt ook. Op de webinterface zijn alle prestatieparameters van het koelsysteem te zien. Zo kan de IT-operator het verbruik zo efficiënt mogelijk beheren." 

Het Blue e+ principe

De efficiëntie wordt bereikt door de hybride technologie van de Blue e+ serie. Naast een actief koelcircuit voor de juiste koeling, beschikt elke Blue e+ koelunit ook over een passief koelcircuit. Door de geïntegreerde heat pipe wordt warmte afgevoerd naar de omgeving zodra de omgevingstemperatuur onder de interne temperatuur in de hot aisle van de container daalt. Dit heeft een enorme impact op de efficiëntie, vooral wanneer de temperatuurverschillen groot zijn.

Shelteroplossingen

Bovendien biedt Rittal België met onder meer het TB LightSite concept exclusief op de Belgische markt een concreet antwoord op de vraag naar IT-containers. Dit concept bestaat uit een gamma aan shelteroplossingen die significant lichter zijn dan de klassieke ‘stalen frame’ oplossingen, zonder afbreuk te doen aan de sterkte, stabiliteit of functionaliteit. TB LightSite is voornamelijk ontworpen voor de IT-, infrastructuur- en telecommunicatie-industrie maar kan ook worden gebruikt in een brede waaier aan toepassingen. Het concept is verkrijgbaar als een sleutel-op-de-deur oplossing of in flatpacklevering, en gebaseerd op sandwichpanelen, bestaande uit de meest geschikte materialen in functie van de toepassing. De binnenkant is vervaardigd uit een montagevriendelijke afwerking; een isolerend kernmateriaal en de buitenkant uit een corrosiebestendige afwerking die weerstaat aan de invloeden van de omgeving.

Rittal Blue e+
Rittal Blue e+

Voor meer informatie of een interview met Rittal, contacteer:

Over Rittal
Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie. 

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.

Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie. 

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding. 

Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be