Rittal ePocket: het digitale kabelplan op zak bij elke operatie

Digitale plan bespaart op papier en maakt alle up-to-date gegevens continue beschikbaar

Lokeren, 18 januari 2022 – Eplan en Rittal presenteren Rittal ePocket: het digitale kabelplan. Hiermee wordt een massa aan papier bespaard en zullen exploitanten, planners, schakelfabrikanten en onderhoudspersoneel makkelijker kunnen samenwerken. De gegevens zijn voortdurend up-to-date en voor iedereen continu beschikbaar. Het was lange tijd standaard bij zowat elk machinaal productieproces: dikke papieren documentatiemappen over apparatuur of systeem. Voor Eplan en Rittal, wereldmarktleider voor behuizingstechniek en IT-infrastructuur, is dit medium niet meer van deze tijd. Dergelijke gegevens worden voortaan digitaal en centraal uitgerold met het digitale plan.

Papier leek lang onvervangbaar. Die opvatting is voor Eplan en Rittal in deze digitale tijden voorbijgestreefd. Met de ontwikkeling van Rittal ePocket, de nieuwe digitale kabelplan-pocket, houden de zusterbedrijven grote schoonmaak. Voortaan behoort papieren documentatie tot het verleden. "Met Rittal ePocket zetten onze klanten alweer een digitale stap en profiteren we met z’n allen van de steeds toenemende gegevenskwaliteit", aldus Uwe Scharf, Managing Director Business Units en Marketing bij Rittal. Nu alle projectgegevens van een machine of installatie, zoals bedradings- en onderhoudsplannen, certificaten, enz. digitaal beschikbaar zijn, kunnen wijzigingen in het project instant worden geüpdatet en worden eventuele stilstandtijden tot een minimum beperkt.

Bedrijven profiteren op drie manieren van dit digitale proces. Van schakelschema's tot het onderhoud: incidenten worden sneller geëlimineerd. Het herhaaldelijk printen van 500 of meer pagina's aan documentatie is voorbij, wat een duidelijk tijdsvoordeel betekent. Ook het milieu profiteert mee van het niet gebruiken van papier, via een besparing op koolstofuitstoot. En ten slotte is er minder risico op brand nu het papier niet langer in de behuizing wordt bewaard.

Toegang via de Eplan Cloud

Om deze workflow te laten functioneren, krijgt elke uitvoering van de VX25-, VX SE-, AX- en KX-behuizingsreeks zijn eigen "omgeving" in de Eplan Cloud. De eigenaar heeft toegang tot de apparatuur en systeemdocumentatie in de Eplan Cloud, inclusief een digital twin, via een QR-code op de behuizing. De voordelen nemen verder toe als de eigenaar andere betrokken partijen inzicht geeft in de meest recente documentatie. Voor onderhoudsmedewerkers betekent dit bijvoorbeeld dat zij met een smartphone of tablet via de geïntegreerde Eplan eView-functie gemakkelijk toegang hebben tot de juiste schakelschema's. Dit zorgt voor een snelle probleemoplossing, reparaties en een vlotter onderhoud. 

Digital twin in werking

Voortaan begeleidt de virtuele dubbelganger (digital twin) in de Eplan Cloud de echte kast gedurende zijn hele levenscyclus. Met de digitale kabelplan-pocket is de apparatuur- en systeemdocumentatie altijd up-to-date. Bovendien is die documentatie toegankelijk vanaf elk apparaat, waar het zich ook bevindt op de site. "We breiden hiermee ons portfolio uit voor 'operations' omdat de kansen voor onze klanten en de industrie duidelijk zijn", legt Scharf uit. "De traceerfuncties en de hoeveelheid aan informatie die onze data bevatten nemen voortdurend toe. Dankzij de Rittal ePocket blijven operatoren, planners, fabrikanten van controle- en schakelapparatuur en onderhoudsprofessionals permanent met elkaar in contact."

Over Rittal

Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie. 

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.

Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie. 

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding. 

Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Mattias Brants

Mattias Brants

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be