Rittal, Eplan, Cideon en GEC stellen tijdens SPS gestroomlijnde productie-oplossingen voor die bedrijfsgrenzen overstijgen

Digital twin versnelt automatisatie van productieketens leveranciers panelen en schakelapparatuur

Lokeren, 9 november 2023 - Het stroomlijnen van processen om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren wordt bepalend voor het concurrentievermogen van bedrijven. Hoe kunnen besluitvormers in de machine- en paneelbouw deze druk weerstaan en tegelijkertijd de energierevolutie en digitale transformatie aanpakken? Op vakbeurs SPS, die van 14 tot en met 16 november plaatsvindt in het Duitse Neurenberg, zullen Rittal, Eplan, Cideon en German Edge Cloud tonen hoe gestroomlijnde en geautomatiseerde waardeketens de industrie klaarmaken voor de toekomst. Centraal daarin staat de kracht van digital twin-software.

Als voortrekkers van slimme productie demonstreren de vier bedrijven op de beurs hoe automatisering, producten en productie met elkaar verbonden kunnen worden via één respectieve digitale twin. Dit zal slimme productieprocessen transparanter en efficiënter maken en ook meer transparantie creëren in de energiestromen, wat een kritische succesfactor is voor industriële bedrijven. De huidige energietransitie werkt zo als een katalysator voor fundamentele veranderingen in de industrie.

"Innovatie houdt tegenwoordig voornamelijk in dat we de totale prestaties van de klant efficiënter en succesvoller maken", zegt Markus Asch, CEO van Rittal International en Rittal Software Systems. "Als we niet langer alleen denken in termen van producten en oplossingen, maar ook in termen van procesoptimalisatie, moeten we hardware en software slim combineren."

Aan de beursstand is ook aandacht voor gegevensconsistentie in de hele waardeketen - van elektrisch ontwerp en planning via levering van systeemtechnologie en paneelbouw tot de digitale exploitatiefase van de systemen. Paneelbouwers en fabrikanten van schakelapparatuur besparen tijd en geld in hun waardetoevoegend proces met oplossingen van Eplan en Rittal. De garantie van naadloze systeemgegevens voor onderhoud, slimme service en systeemconnectiviteit maakt hen de ideale digitale partners van systeembeheerders.

De waardeketen stroomlijnen over de standgrenzen heen

Rittal en Eplan demonstreren de praktische implementatie over de bedrijfsgrenzen heen met een nieuw type robot voor besturingsbedrading en gekoppelde exposities aan naburige stands. Een volautomatische Rittal Wire Terminal WT C machine op de stand assembleert live draden en stuurt ze door middel van perslucht naar werkstations op afstand. Een robotprototype van Rittal Automation Systems bedraadt daar vervolgens volautomatisch besturingscomponenten. De 'draadpost' maakt bovendien de oversteek naar de naburige stands van partnerbedrijven, waar de draden verder worden verwerkt op Rittal-werkstations, digitaal ondersteund door Eplan Smart Wiring. De basis wordt gevormd door de gegevensconsistentie in het industriële automatisatiesysteem van Eplan en de hoge datakwaliteit van de onderdelen van de fabrikanten in het Eplan Data Portal.

Eindelijk een mechatronische onderdelenlijst

Dataconsistentie is ook de sleutel tot de nieuwe eCAD-verbinding met Cideon Conify, ontwikkeld door Eplan. Mechanische ingenieurs kunnen automatisch ontwerpgegevens en onderdelenlijsten genereren met behulp van een productconfigurator. De onderdelenlijst kan mechatronisch en synchroon met mechanica en elektrotechniek worden uitgevoerd. En met behulp van EEC kunnen schakelschema's en elektriciteitsdocumentatie ook met een muisklik worden gegenereerd. Tijdens SPS toont Eplan ook machinebekabeling via digital twin met behulp van Eplan Harness proD en de innovaties van het Eplan Platform 2024 met zijn elektrische, vloeistof-, meet- en regeltechnologie en behuizingsbouwsystemen.

Drijfveren

“Modularisering, standaardisering en consistentie van gegevens zijn onze drijfveren. We moeten het potentieel benutten dat schuilt in het optimaliseren en industrialiseren van procesketens. End-to-end hardware- en softwareoplossingen versnellen de uitbreiding van de infrastructuur, van energieopwekking en -opslag tot netuitbreiding en sectorkoppeling tot transformatorstations en oplaadparken voor elektrische voertuigen. De efficiëntiewinst verlaagt de kosten, terwijl data uit de digital twin nieuwe operationele mogelijkheden biedt”, besluit Markus Asch.

Over Rittal
Rittal is een toonaangevende wereldwijde leverancier van behuizingssystemen, automatisering en infrastructuur voor de industrie, IT, energie en vermogen, koeling en service. Rittal producten en oplossingen worden gebruikt in meer dan 90% van de wereldwijde industrieën - gestandaardiseerd, op maat gemaakt en altijd van de allerbeste kwaliteit.
Onze aanpak en methodologie: Rittal, Rittal Software Systems (Eplan, Cideon en German Edge Cloud) en Rittal Automation Systems (RAS, Ehrt, Alfra) combineren hun hardware- en software-expertise om processen in de hele waardeketen voor onze klanten te stroomlijnen, te optimaliseren en te digitaliseren, inclusief hun IT-infrastructuur - van besturings- en schakelapparatuurbouw, machinebouw tot fabrieksexploitanten of de energiesector.
Onze belofte: Rittal standaardproducten worden in Duitsland binnen 24 uur en wereldwijd binnen 48 uur geleverd.

Volledig gericht op onze klanten

Het verbeteren van de efficiëntie en het verhogen van de productiviteit door middel van automatisering en digitalisering is een van de grootste uitdagingen voor onze klanten. Dit vereist diepgaande kennis en expertise, de combinatie van hardware en software en sectoroverschrijdende netwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat het creëren en verbinden van dataknooppunten cruciaal is voor het succes van industriële transformatie. En dat is precies onze specialiteit en ons competentiegebied.

Eplan en Rittal stimuleren de ontwikkeling van de digital twins van apparatuur en systemen en maken de gegevens toegankelijker en operationeel bruikbaar. Cideon verbetert de digitale continuïteit en gegevensconsistentie met betrekking tot de digital product twin-context met haar expertise op het gebied van CAD/CAM, PDM/PLM en productconfiguratie. Het ONCITE Digital Production System (DPS) van German Edge Cloud maakt de gegevens van de productieprocessen transparant en dus optimaliseerbaar - tot en met energiebeheer via de digital production twin.

Duurzaamheid
Milieu- en klimaatbescherming, sociale betrokkenheid en ethisch bedrijfsmanagement zijn vanzelfsprekend voor Rittal. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst serieus. Onze benadering van hulpbronnenbeheer en -behoud houdt in dat we onze productieprocessen voortdurend verbeteren en ervoor zorgen dat onze producten en oplossingen de laagst mogelijke Product Carbon Footprint hebben. Dit ondersteunt onze klanten bij het behalen van hun klimaatdoelstellingen.

Familiebedrijf en wereldspeler
Rittal werd opgericht in 1961 en is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, die in handen is van de eigenaar. De groep is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het had meer dan 12.000 werknemers en boekte een omzet van 3 miljard euro in het fiscale jaar 2022. In 2023 werd de Friedhelm Loh Group uitgeroepen tot "Best Place to Learn" en "Werkgever van de toekomst". Rittal werd bekroond met het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote bedrijven van Duitsland.

Kijk voor meer informatie op onze website:
Over Rittal: ​
https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Portraet
Over Eplan: https://www.eplan.be/nl/organisatie/bedrijfsprofiel/over-eplan/
Over Friedhelm Loh Group: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Friedhelm-Loh-Group

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be