Rittal, Eplan, Cideon en GEC combineren innovatieve software en hardware tijdens Hannover Messe

Samenwerking tussen zusterbedrijven bron voor meer efficiëntie in de industrie

Lokeren, 22 april 2024 - Tijdens de Duitse vakbeurs Hannover Messe in mei presenteren en demonstreren de vier bedrijven van de Friedhelm Loh Group - Rittal, Eplan, Cideon en German Edge Cloud - de mogelijkheden van gecombineerde software- en hardwareoplossingen. Samen met bezoekers bespreken ze ideeën, strategieën en oplossingen op het gebied van industriële automatisatie, bordenbouw, energietransitie en slimme fabrieken. Het doel is om door middel van samenwerking en de synergie tussen de zusterbedrijven eens zo veel toegevoegde waarde te creëren voor industriële spelers.

Terwijl de industrie een digitale transformatie doormaakt, neemt het belang van duurzaamheid alsmaar verder toe. De transitie naar een geëlektrificeerde maatschappij wordt bijvoorbeeld een prioriteit. Dat is een enorme uitdaging die moet worden overwonnen met steeds minder geschoolde werknemers. Vanuit het standpunt van de bedrijven binnen de Friedhelm Loh Group, schuilt de oplossing in het mechaniseren en stroomlijnen van processen in de hele waardeketen.

Optimalisatie van processen

Tijdens de Hannover Messe laten Rittal, Eplan, Cideon en German Edge Cloud zien hoe klanten snel vooruitgang kunnen boeken op het vlak van optimalisatie.

"De industrialisatie van processen en systemen vereist een slimme combinatie en coördinatie van software en hardware”, zegt Markus Asch, CEO van Rittal International en Rittal Software Systems. “Dat lukt alleen wanneer er dataconsistentie heerst doorheen de hele waardeketen. Wij baseren ons daarom op gestandaardiseerde, modulaire oplossingen die exact zijn afgestemd op de specifieke toepassing. Dat vereist een nauwkeurige kennis van de processen van onze klanten, en een nauwe samenwerking. Tijdens de Hannover Messe tonen we de resultaten van deze samenwerking, samen met voorbeelden van hoe de efficiëntie en productiviteit van onze klanten kan worden verhoogd.”
Markus Asch, CEO van Rittal International en Rittal Software Systems
Markus Asch, CEO van Rittal International en Rittal Software Systems

Klanten krijgen op de beurs een snelle praktijkgerichte introductie via vier domeinen: industriële automatisatie, bordenbouw, energietransitie en de Smart Factory. Van daaruit worden producten, software en systeemoplossingen voor specifieke vereisten gepresenteerd.

Efficiëntere industriële automatisatie

Hoe kan standaardisatie in planning, ontwerp en engineering leiden tot meer digitale consistentie en efficiëntie? Welke impact heeft dit op verschillende taken in de automatisatietechnologie? Eplan maakt dat tastbaar met een eerste voorstelling van Cable proD, een softwaretoepassing in volle ontwikkeling voor het virtueel bekabelen van machines. Daarnaast worden de geavanceerde functies van de "eView AR"-app getoond, die augmented reality gebruikt om de werkelijke behuizing op een digital twin aan te brengen. Bezoekers kunnen ook uitkijken naar het toekomstige Eplan Platform 2025.

Sneller naar de energietransitie

Dankzij meer digitalisering en standaardisering nemen de mogelijkheden op het gebied van machinebouw toe. Bezoekers van de beurs zullen een concrete implementatie zien aan de hand van een transformatorstation. Eplan biedt een compleet industrieel systeem aan dat voldoet aan alle standaarden, inclusief een industriespecifieke uitrustings- en onderdelenlijst. Die hoeft alleen te worden aangepast en bijgesteld indien nodig. Het datapakket bevat bovendien alle informatie die nodig is om de modulaire systeemtechnologie van Rittal toe te passen, naast de verwerking met machines van Rittal Automation Systems en Ehrt in verdere processen. Als gevolg zijn er aanzienlijk minder arbeid en tijd nodig, liggen de kosten lager voor een normconform ontwerp en is er een digitale twin voor de bediening.

Een preview van het nieuwe Rittal RiLineX 60-mm railsysteemplatform laat bezoekers zien dat er nog veel potentieel is voor verdere optimalisatie in de systeemtechnologie. Daarmee wordt een nieuwe standaard gezet voor stroomverdeling in 2025. Het systeem is niet alleen opnieuw ontworpen om de snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van de engineering te verhogen, maar ook om montage en installatie naar een hoger niveau te tillen. Rittal volgt ook consequent de platformbenadering. Fabrikanten van apparatuur en componenten ontvangen de benodigde interfacegegevens zonder dat ze een licentie nodig hebben, zodat ze zelf geschikte technologieën en apparaten kunnen ontwikkelen.

De belangrijkste boodschap op de stand van de vier bedrijven van de Friedhelm Loh Group is dat de eisen op het vlak van digitalisering en duurzaamheid niet onverenigbaar of tegenstrijdig zijn. Duurzaamheid stimuleert digitalisering, terwijl digitalisering meer duurzaamheid ondersteunt en mogelijk maakt. De oplossing schuilt in consistent geoptimaliseerde processen voor waardecreatie.

Over Rittal

​Rittal is een toonaangevende wereldwijde leverancier van behuizingssystemen, automatisering en infrastructuur voor de industrie, IT, energie en vermogen, koeling en service. Rittal producten en oplossingen worden gebruikt in meer dan 90% van de wereldwijde industrieën - gestandaardiseerd, op maat gemaakt en altijd van de allerbeste kwaliteit.

​Onze aanpak en methodologie: Rittal, Rittal Software Systems (Eplan, Cideon en German Edge Cloud) en Rittal Automation Systems (RAS, Ehrt, Alfra) combineren hun hardware- en software-expertise om processen in de hele waardeketen voor onze klanten te stroomlijnen, te optimaliseren en te digitaliseren, inclusief hun IT-infrastructuur - van besturings- en schakelapparatuurbouw, machinebouw tot fabrieksexploitanten of de energiesector.

Onze belofte: Rittal standaardproducten worden in Duitsland binnen 24 uur en wereldwijd binnen 48 uur geleverd.

​Volledig gericht op onze klanten

Het verbeteren van de efficiëntie en het verhogen van de productiviteit door middel van automatisering en digitalisering is een van de grootste uitdagingen voor onze klanten. Dit vereist diepgaande kennis en expertise, de combinatie van hardware en software en sectoroverschrijdende netwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat het creëren en verbinden van dataknooppunten cruciaal is voor het succes van industriële transformatie. En dat is precies onze specialiteit en ons competentiegebied.

Eplan en Rittal stimuleren de ontwikkeling van de digital twins van apparatuur en systemen en maken de gegevens toegankelijker en operationeel bruikbaar. Cideon verbetert de digitale continuïteit en gegevensconsistentie met betrekking tot de digital product twin-context met haar expertise op het gebied van CAD/CAM, PDM/PLM en productconfiguratie. Het ONCITE Digital Production System (DPS) van German Edge Cloud maakt de gegevens van de productieprocessen transparant en dus optimaliseerbaar - tot en met energiebeheer via de digital production twin.

Duurzaamheid

Milieu- en klimaatbescherming, sociale betrokkenheid en ethisch bedrijfsmanagement zijn vanzelfsprekend voor Rittal. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst serieus. Onze benadering van hulpbronnenbeheer en -behoud houdt in dat we onze productieprocessen voortdurend verbeteren en ervoor zorgen dat onze producten en oplossingen de laagst mogelijke Product Carbon Footprint hebben. Dit ondersteunt onze klanten bij het behalen van hun klimaatdoelstellingen.

Familiebedrijf en wereldspeler

​Rittal werd opgericht in 1961 en is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, die in handen is van de eigenaar. De groep is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het had meer dan 12.000 werknemers en boekte een omzet van 3 miljard euro in het fiscale jaar 2022. In 2023 werd de Friedhelm Loh Group uitgeroepen tot "Best Place to Learn" en "Werkgever van de toekomst". Rittal werd bekroond met het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote bedrijven van Duitsland.

Kijk voor meer informatie op onze website:

​​Over Rittal: ​ https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Portraet​​

Over Eplan: https://www.eplan.be/nl/organisatie/bedrijfsprofiel/over-eplan/​​

Over Friedhelm Loh Group: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Friedhelm-Loh-Group

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be