Rittal demonstreert synergie met zusterbedrijf Eplan en productinnovaties op vakbeurs Indumation

Drie nieuwe producten geoptimaliseerd voor moderne behuizingstechnieken

Lokeren, 2 februari 2024 - Rittal is van 31 januari tot en met 2 februari aanwezig op Indumation in Kortrijk Xpo. De wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur onthult drie nieuwe producten tijdens deze grootste Belgische vakbeurs voor industriële automatisering: zijn nieuwe VX-sokkelsysteem, de modulaire CS Toptec-buitenbehuizing en de AX- en KX-kasten in roestvast staal. Naast deze nieuwigheden zet Rittal onder het motto “Connecting ecosystems. Smarter.” dit jaar weer de synergie met Eplan in de verf op de vakbeurs. Ook zusterbedrijf German Edge Cloud demonstreert op de gedeelde beursstand.

De wereld van behuizingstechnieken staat niet stil. Daarom optimaliseert en vernieuwt Rittal voortdurend zijn aanbod van behuizingen, montagemateriaal en toebehoren. Tijdens vakbeurs Indumation in Kortrijk Xpo stelt de specialist daarom drie nieuwe productinnovaties voor die vanaf januari 2024 beschikbaar zijn: het nieuwe VX sokkelsysteem, de modulaire CS Toptec-buitenbehuizing en de AX- en KX-kasten in roestvast staal. Daarnaast is er aandacht voor innovaties op het vlak van stroomverdeling in de RiLine- en Ri4Power-reeksen en nieuwe koeloplossingen voor buitentoepassingen.

Veelzijdig sokkelsysteem

Het VX-sokkelsysteem biedt een ongekende veelzijdigheid voor diverse kasttoepassingen. Met zijn indrukwekkende stabiliteit en eenvoudige montageopties opent dit systeem nieuwe mogelijkheden voor sokkelconstructies, wat resulteert in tijdsbesparing en verbeterde montagemogelijkheden. Binnenin zijn verschillende installatiemogelijkheden voor VX-accessoires. Het sokkelsysteem hanteert hetzelfde gatenpatroon als het vorige systeem, waardoor deze gemonteerd kan worden met oudere kastplatformen. Het vorige VX-sokkelsysteem wordt geleidelijk uit productie genomen tussen 1 januari en 31 maart 2024.

Modulair

De CS Toptec-buitenbehuizing beschikt over een koppelbare dubbelwandige structuur en een geïntegreerde sokkel van 100 mm hoogte. Dat biedt een naadloze oplossing voor buiteninstallaties. Dit systeem, inclusief de deur, achterwand en beschermdak, is beschikbaar in verschillende afmetingen en modulair, wat betekent dat verschillende behuizingen gekoppeld kunnen worden naargelang de nodige grootorde van de installatie.

Roestvast

De AX- en KX-kasten in roestvast staal blinken uit door hun snelle interne installatie, waardoor systeemtoebehoren zonder bewerking geïnstalleerd kunnen worden. Met een eenvoudig montage- en aardingsconcept en handige montagelocaties op het achterpaneel vereenvoudigen deze kasten het installatieproces aanzienlijk. Beide nieuwe behuizingen zijn vanaf januari 2024 uit voorraad leverbaar. Oudere versies uit de AE-, KL- en BG-series zijn nog beschikbaar tot uiterlijk 30 juni 2024.

Connecting Ecosystems. Smarter.

Tijdens Indumation delen Rittal en Eplan opnieuw een standnummer. Samen met zusterbedrijf German Edge Cloud doen ze dat onder het motto “Connecting Ecosystems. Smarter.”. De symbiose tussen de zusterbedrijven, alle drie onderdeel van de Friedhelm Loh Group, is een duidelijk antwoord op de uitdagingen waarmee de maakindustrie wordt geconfronteerd. Met een slimme combinatie van hardware- en softwareoplossingen stellen de zusterbedrijven kastenbouwers in staat om digitale processen in hun hele waardeketen te optimaliseren en hun potentieel te ontsluiten, waardoor ze relevant blijven voor klanten op de weg naar digitale transformatie.

Eplan voorziet cutting edge 3D-engineeringsoftware voor kastsystemen, terwijl Rittal hoogwaardige kastsystemen levert en geavanceerde productiemachines ontwikkelt die naadloos integreren met Eplans oplossingen. Kastenbouwers kunnen daardoor hun productie grotendeels automatiseren. Die efficiëntie zorgt voor een kostenbesparing, terwijl de kwaliteit en nauwkeurigheid gegarandeerd blijven.

"Als enige partner ter wereld die zowel de software als hardware voor de automatisatie van productie in huis heeft, bieden wij kastenbouwers de zekerheid en ondersteuning die ze nodig hebben voor duurzame paneelbouw en productie van schakelapparatuur", verklaart Danny Forré, Product Manager bij Rittal. “Op die manier kunnen we industriële spelers ontzorgen doorheen het volledige proces van kastenbouw, van de ontwikkeling tot de ingebruikname."

Bezoekers van Indumation zijn van harte welkom om Rittal te bezoeken in hal 5 aan stand 550 om de nieuwe producten te ontdekken en de krachtige samenwerking tussen Rittal en Eplan in actie te zien.

 

Over Rittal
​Rittal is een toonaangevende wereldwijde leverancier van behuizingssystemen, automatisering en infrastructuur voor de industrie, IT, energie en vermogen, koeling en service. Rittal producten en oplossingen worden gebruikt in meer dan 90% van de wereldwijde industrieën - gestandaardiseerd, op maat gemaakt en altijd van de allerbeste kwaliteit.

​Onze aanpak en methodologie: Rittal, Rittal Software Systems (Eplan, Cideon en German Edge Cloud) en Rittal Automation Systems (RAS, Ehrt, Alfra) combineren hun hardware- en software-expertise om processen in de hele waardeketen voor onze klanten te stroomlijnen, te optimaliseren en te digitaliseren, inclusief hun IT-infrastructuur - van besturings- en schakelapparatuurbouw, machinebouw tot fabrieksexploitanten of de energiesector.

Onze belofte: Rittal standaardproducten worden in Duitsland binnen 24 uur en wereldwijd binnen 48 uur geleverd.

​Volledig gericht op onze klanten
Het verbeteren van de efficiëntie en het verhogen van de productiviteit door middel van automatisering en digitalisering is een van de grootste uitdagingen voor onze klanten. Dit vereist diepgaande kennis en expertise, de combinatie van hardware en software en sectoroverschrijdende netwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat het creëren en verbinden van dataknooppunten cruciaal is voor het succes van industriële transformatie. En dat is precies onze specialiteit en ons competentiegebied.

Eplan en Rittal stimuleren de ontwikkeling van de digital twins van apparatuur en systemen en maken de gegevens toegankelijker en operationeel bruikbaar. Cideon verbetert de digitale continuïteit en gegevensconsistentie met betrekking tot de digital product twin-context met haar expertise op het gebied van CAD/CAM, PDM/PLM en productconfiguratie. Het ONCITE Digital Production System (DPS) van German Edge Cloud maakt de gegevens van de productieprocessen transparant en dus optimaliseerbaar - tot en met energiebeheer via de digital production twin.

Duurzaamheid
Milieu- en klimaatbescherming, sociale betrokkenheid en ethisch bedrijfsmanagement zijn vanzelfsprekend voor Rittal. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst serieus. Onze benadering van hulpbronnenbeheer en -behoud houdt in dat we onze productieprocessen voortdurend verbeteren en ervoor zorgen dat onze producten en oplossingen de laagst mogelijke Product Carbon Footprint hebben. Dit ondersteunt onze klanten bij het behalen van hun klimaatdoelstellingen.

Familiebedrijf en wereldspeler
​Rittal werd opgericht in 1961 en is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, die in handen is van de eigenaar. De groep is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het had meer dan 12.000 werknemers en boekte een omzet van 3 miljard euro in het fiscale jaar 2022. In 2023 werd de Friedhelm Loh Group uitgeroepen tot "Best Place to Learn" en "Werkgever van de toekomst". Rittal werd bekroond met het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote bedrijven van Duitsland.

Kijk voor meer informatie op onze website:
​Over Rittal: ​ 
https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Portraet​
Over Eplan: https://www.eplan.be/nl/organisatie/bedrijfsprofiel/over-eplan/​
Over Friedhelm Loh Group: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Friedhelm-Loh-Group

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be