Rittal breidt aanbod van slimme koelaggregaten uit met Blue e+ S-Serie

Nieuwste generatie koelaggregaten met lagere vermogens voor meer energie-efficiëntie en kleinere footprint

Lokeren, 20 juli 2022 - Rittal, wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur, breidt zijn slimme oplossingen voor koelaggregaten uit met de nieuwe Blue e+ S-serie. Deze nieuwste generatie koelaggregaten met lagere koelvermogens van 300, 500 en 1.000 W zijn ontworpen met het oog op efficiëntie en zorgen voor een lager energieverbruik en lagere kosten, net als hun "grotere broers". De nieuwe reeks is dus een win-win, zowel voor gebruikers als voor de toekomst.

Er is veel vraag naar oplossingen die onze ecologische voetafdruk tijdens de productie verkleinen. Tegelijkertijd moeten deze oplossingen intelligent en communicatief zijn, zodat ze gemakkelijk in gedigitaliseerde productieomgevingen kunnen worden geïntegreerd. Zeven jaar geleden speelde Rittal met de Blue e+-serie koeloplossingen in op deze vraag en bracht het uiterst efficiënte behuizingskoelaggregaten op de markt, die gemiddeld een energiebesparing van 75 procent opleverden.

Nu lanceert Rittal met de Blue e+ S-Serie een volgende generatie, nog steeds ontwikkeld met datzelfde ontwerp-DNA. Deze nieuwe koelunits met lagere koelvermogens van 300, 500 en 1.000 watt vullen de Blue e+-familie aan en introduceren nieuwe slimme mogelijkheden en innovatieve energiebesparende functies voor productieprocessen.

Heat pipe
Het succes achter deze energiebesparing en kostenreductie is de gebruikte technologie, waarbij een heat pipe wordt gecombineerd met invertergestuurde componenten. De heat pipe werkt zonder compressor, expansieventiel of andere regelelementen en heeft dus geen elektrische energie nodig, behalve voor de werking van de ventilator. Afhankelijk van de warmte-ontwikkeling in de behuizing en de omgevingstemperatuur, kan de koeling alleen met de heat pipe worden uitgevoerd. De extra compressorkoeling werkt alleen als een grote hoeveelheid warmte uit de behuizing moet worden afgevoerd of als de omgevingstemperatuur erg hoog is. In werking is deze oplossing veel energiezuiniger dan conventionele units. De compressor en ventilatoren zijn namelijk voorzien van een invertergestuurde aandrijving die het toerental automatisch aanpast aan de behoefte. Daardoor blijft de temperatuur in de behuizing constant en is de energie-efficiëntie aanzienlijk hoger dan bij andere, meer conventionele koelers.

Naast energie-efficiëntie is er nog een ander kenmerk dat de CO2-voetafdruk verkleint: De nieuwe Blue e+ S-serie gebruikt een koelmiddel met een GWP (Global Warming Potential) dat 56 procent lager ligt dan de koelmiddelen die in vergelijkbare koelunits worden gebruikt. Bovendien werkt het koelcircuit in de nieuwe generatie units met het koelmiddel R-513A, in plaats van het vroeger gebruikte R-134a.

Slimme communicatiemogelijkheden
Met hun extra slimme functies helpen de nieuwe koelunits ook bij het digitaliseringsproces. Met een standaard volledig geïntegreerde IoT-interface kunnen de koelaggregaten in gedigitaliseerde omgevingen intelligent worden bewaakt en eenvoudig worden aangesloten op het nieuwe Smart Service Portal van Rittal. Dit optimaliseert de serviceprocessen en verhoogt de efficiëntie door het gebruik van voorspellend onderhoud. Daardoor treden er minder ongeplande uitvaltijden op, wat helpt om de hoge productiekosten te beperken, vooral met Industrie 4.0-processen.

Productievriendelijke facelift
Deze koelers in de lagere vermogensklassen hebben ook een facelift ondergaan. Het meest opvallende kenmerk is een geïntegreerde gekleurde LED-strip. Hierdoor zijn waarschuwingsmeldingen direct zichtbaar, zelfs van veraf. Een display aan de voorzijde van de behuizing biedt extra actuele informatie. Bovendien zijn de koelaggregaten voorzien van de bekende near-field communication (NFC)-interface, waarmee ze kunnen communiceren met mobiele apparaten waarop de Rittal Scan & Service App is geïnstalleerd.

 

Over Rittal
Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie.

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.​​

​Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie.

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding.

Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be