Rittal bezoekt klanten met Mobile Product Show doorheen heel België

Experts demonstreren productoplossingen voor huidige uitdagingen op de vloer bij klanten

Lokeren, 24 november 2022 - Rittal organiseerde dit najaar opnieuw zijn Mobile Product Show. Twee weken lang trok een bus van de wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur uitgerust met de nieuwste producten en oplossingen door ons land. In noord en zuid, oost en west, hield de roadshow halt bij tal van klanten, die zo voor hun eigen deur de toegevoegde waarde van het Rittal-aanbod konden ontdekken met het oog op de automatisatie en digitalisatie van hun bedrijfsprocessen.

De maakindustrie staat onder hevige druk. De stijgende energieprijzen en grondstoftekorten in de nasleep van de COVID-pandemie dwingen producenten en fabrikanten om waar mogelijk te besparen en hun productie en efficiëntie in hun bedrijfsprocessen toch zo hoog mogelijk te houden. Onder het motto ‘Simplified. Done.’ wil Rittal hen met zijn productaanbod de oplossingen aanreiken om deze uitdagingen het hoofd te bieden en reeds vandaag hun toekomst veilig te stellen.

Veel vragen maar weinig tijd

“Bedrijfsleiders zitten met heel wat vragen”, vertelt Danny Forré, Product Manager bij Rittal. “Hoe kan ik mijn digitale transformatie efficiënter laten verlopen? Hoe kunnen digitale oplossingen mijn engineering- en productieprocessen versnellen en end-to-end automatiseringsoplossingen mijn processen optimaliseren? Of hoe kan ik mijn industriële processen en IT naadloos matchen? Als systeemleverancier heeft Rittal de juiste antwoorden op deze vragen en bieden we een duidelijke aanpak voor de toekomst van industriële waardecreatie.”

Die antwoorden bundelde Rittal met zijn uitgebreid diensten- en productportfolio ook dit jaar weer in zijn Mobile Product Show. De marktleider rustte een heuse bus uit met al zijn laatste producten en innovaties en bracht deze zo letterlijk naar zijn klanten toe.

“Het spreekt voor zich dat bedrijfsleiders in de maakindustrie het nu bijzonder druk hebben. Daarom trokken wij naar hen om onze productinnovaties te demonstreren en manieren aan te reiken voor een groter concurrentievermogen, hogere winstniveaus en meer waardecreatie”, vertelt Danny Forré.

Innovaties

De Mobile Product Show had voor klanten demo’s in petto van de verschillende vakgebieden van Rittal die de voordelen aantonen op gebied van flexibiliteit, procescontinuïteit, efficiëntie en duurzame energie en vermogen. Experts van Rittal reisden mee naar de verschillende klanten en lichtten ter plaatse de nieuwe producttechnologieën en assortiment- en systeemupgrades toe. Zo schenen ze bijvoorbeeld een licht op het Blue e+ S-aanbod van Rittal. Deze energie-efficiënte klimaatbeheersingstechnologie levert een gemiddelde energiebesparing van 75% op en zorgt voor een optimalisatie van serviceprocessen dankzij energiezuinige technologie en voorspellend onderhoud.

Tijdens de roadshow werden ook de oplossingen van Rittal Automation systems toegelicht. Deze machines laten mechanische bewerkingen en draadconfectionering een stuk efficiënter verlopen en zorgen ook voor een perfecte link met de engineeringsoplossingen van Eplan. Een laatste paradepaardje van de Mobile Product Show was de VX IT. In combinatie met RiMatrix Next Generation biedt dit snelste IT-rack ter wereld een perfect gecoördineerd systeem dat bestaat uit vijf kernelementen: rack, stroomverdeling, koeling, bewaking en beveiliging. Voor de klant betekent dit maximale flexibiliteit, veiligheid en een snelle implementatie.

Over Rittal
Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie. 

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.

Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie. 

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding. 

Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be