Rittal behaalt nieuwe DNV-certificering voor VX25 Ri4Power-reeks

Laagspanningsschakelsysteem beantwoordt aan alle vereisten voor scheepvaart

Lokeren, 22 september 2022 - Stroomvoorziening moet veilig en snel zijn, zowel aan land als op volle zee. Door de toenemende vraag naar schepen groeit het aantal orders bijna dagelijks, en de scheepsbouw vereist snelheid, veiligheid en standaardisering over de volledige waardeketen. Met de nieuwe DNV-certificering voor de VX25 Ri4Power bewijst Rittal dat zijn laagspanningsschakelsysteem geschikt is voor maritieme toepassingen en gebruikers toelaat om aan de eisen van de sector te voldoen.

Alles begint en eindigt met een veilige stroomvoorziening, of het nu gaat om slimme cabines op cruiseschepen of om verzekerde voorziening voor offshore-installaties op volle zee. Ook voordien, tijdens de bouw van het schip op de scheepswerf bijvoorbeeld, zijn snelheid en gecertificeerde veiligheid wat ertoe doet. De eisen voor de industrie nemen voortdurend toe omdat de vraag naar nieuwe schepen bijna elke dag toeneemt, gedreven door het groeiende aantal orders voor tankers en containerschepen. Deze trend vraagt om efficiëntie over de gehele waardeketen van de scheepsbouw. Dat is waar Rittal kan helpen.

DNV-certificering
DNV-certificering

Veilig, ook op volle zee

Met de nieuwe DNV-certificering voor het type geteste VX25 Ri4Power schakel- en verdeelsysteem bewijst Rittal dat zijn modulaire systeem, dat ook het goedkeuringsproces voor klanttoepassingen vereenvoudigt, geschikt is voor de wereldzeeën. Bovendien zijn de gegevens vooraf beschikbaar voor de scheepvaart.

Het VX25 Ri4Powersysteem biedt eveneens bescherming tegen toevallige lichtboogvorming (‘accidental arcflash’) en is gecertificeerd tot maar liefst 3.840 ampère. Bovendien kunnen gebruikers nu voldoen aan de vereisten van de scheepsbouwindustrie, door middel van een systeemoplossing op basis van de VX25 koppelbare kasten en met gecoördineerde systeemaccessoires.

Wie of wat is de DNV?

Het DNV, gevestigd in Bærum (Noorwegen), is een internationaal classificatiebureau en dienstverlener op het gebied van technisch advies, ingenieursservices, certificeringen en risicobeheer. Het is het grootste scheepsclassificatiebureau ter wereld. De DNV-GL certificering bevestigt de ongevoeligheid van de seinapparatuur voor trillingen, schokken en stoten. Daardoor kan het ook als een kwaliteitslabel worden gezien voor producten die in niet-maritieme industriële toepassingen gebruikt worden.

Over Rittal
Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie. 

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.

Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie. 

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding. 

Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be