Rijnstate krijgt vijf meter lange foodwall

Foodwall van Selecta biedt bezoekers en ziekenhuispersoneel 24/7 verse en gezonde voeding

Arnhem/Zevenaar, 29 november 2023 - Rijnstate, het topklinisch ziekenhuis met verschillende locaties in regio Arnhem, opende in Zevenaar onlangs een Albert Heijn to go met een Starbucks corner. Bij deze vijf meter lange foodwall kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers 24/7 terecht voor verse en gezonde voeding. Rijnstate heeft het aanbod samengesteld met Selecta en wil hiermee bezoekers positief verrassen en verleiden om gezondere keuzes te maken.

Rijnstate is een vooruitstrevend topklinisch ziekenhuis in de regio Arnhem, Overbetuwe en De Liemers. De hoofdvestiging in Arnhem behoort tot de 26 grote topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland die gespecialiseerde medische zorg verlenen. Op de locaties Arnhem, Zevenaar, Elst en Arnhem-Zuid werken ongeveer 6.000 medewerkers en 400 vrijwilligers, die zich samen op de 433.000 inwoners in het verzorgingsgebied richten. Hiermee is de organisatie een van de grootste zorgaanbieders van Oost-Nederland en de grootste werkgever in de regio. Deze medewerkers en inwoners kunnen vanaf nu terecht in een gloednieuwe minifoodmarket en koffiehoek.

Focus op gezond 

Rijnstate vindt het belangrijk om aan te sluiten bij veranderende behoeften op het gebied van verantwoorde voeding. Zo heeft het ziekenhuis de ambitie om 80% aantoonbaar gezonde voeding aan te bieden. Dankzij de optie om het aanbod van de Albert Heijn to go zelf te bepalen, hebben ze een eigentijds, voedzaam en smakelijk assortiment kunnen realiseren dat bijdraagt aan de gezondheid van mensen en aan een gezondere werkomgeving. 

“We willen steeds de keuze voor gezonde voeding stimuleren”, zegt Fátima Parejo, teammanager Eten & Drinken bij Rijnstate. “Onze ambitie is om met gezond en lekker eten en drinken bij te dragen aan een sneller herstel. Bovendien willen we gezondheidsklachten voorkomen. Zo willen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers bewust maken van het belang van gezonde voeding.”

Geautomatiseerd, onbemand en steeds beschikbaar

De foodwall is in twee maanden gerealiseerd. ​ Nu is de onbemande retailoplossing 24/7 beschikbaar voor zowel bezoekers als het ziekenhuispersoneel. De scan&go Albert Heijn to go bestaat uit smart fridges en in de aangrenzende Starbucks corner kunnen bezoekers terecht voor een eersteklas koffiemoment. 

 

Over Selecta Group ​
Selecta Group, met haar hoofdkantoor in Zwitserland sinds 1957, is een Foodtech-bedrijf met een toonaangevend routegebaseerd, zelfbedieningsdistributienetwerk in Europa, dat innovatieve convenience foodservices en kwaliteitskoffiemerken van wereldklasse aanbiedt op de werkplek en in openbare ruimtes. Selecta is actief in de foodtech business en werkt voortdurend aan nieuwe innovaties en oplossingen. Dagelijks serveren ze premium koffie en dranken, snacks en verse maaltijden aan meer dan 10 miljoen mensen in 16 landen in Europa. Met een jaarlijkse omzet van 1,2 miljard euro hebben ze hun succes te danken aan hun ca. 6.500 hoogopgeleide, toegewijde en gepassioneerde medewerkers die zich elke dag inzetten om miljoenen momenten van vreugde te creëren voor hun klanten en consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de manier waarop het bedrijf zaken doet, gericht op de belangrijkste gebieden waarin ze een positief verschil kunnen maken. Ga voor meer informatie naar www.selecta.com.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be