Rever Data Engineers wil uitgroeien tot Europees marktleider op vlak van data project acceleration

Rever Data Engineers wil uitgroeien tot Europees marktleider op vlak van data project acceleration

Brusselse scale-up laat bedrijven groeien door uitmuntendheid in informatiemanagement

Rever Data Engineers is gespecialiseerd in database engineering en reverse engineering. Veruit als enige is het in staat om 100% van de data van bedrijven in kaart te brengen en hen zo te helpen om deze beter te beheren, optimaliseren en beschermen. Het stelt bedrijfsleiders in staat om het volledige potentieel van hun bedrijfsdata te benutten, hun juridische, IT- en businessteams beter te ondersteunen en zo hun bedrijf te doen groeien. Bovendien verhoogt de automatisering van de datamapping aanzienlijk de productiviteit. De software vervangt gemiddeld 80% van het handmatige werk, wat zich vertaalt in een kostenbesparing van om en bij de 60%. Op termijn wil de Brusselse scale-up Europees marktleider worden op vlak van data project acceleration.

Onderzoek door Veritas Technologies heeft aangetoond dat 52% van de data die bedrijven opslaan en verwerken ‘donker’ is. Hun waarde is niet gekend. Hier komt nog eens 33% bij van data die overbodig, verouderd of gewoonweg onbruikbaar zijn. Dit betekent dat slechts 15% van de beschikbare data beschouwd wordt als bedrijfskritisch en bruikbaar. Rever Data Engineers heeft daarom een intelligente reverse engineeringtechnologie ontwikkeld die bedrijven helpt om wel de volledige 100% van hun gegevens te bevrijden en het volledige potentieel van hun bedrijfsinformatie te verzilveren.

 Tot aan de bron
“We leven in een digitale wereld waarin de evoluties en veranderingen elkaar snel opvolgen”, vertelt Stéphane Goethals, CEO van Rever Data Engineers. “Om relevant te blijven is een snelle besluitvorming cruciaal. Dit kan enkel wanneer er controle is over en zicht op alle data. Veel concurrenten doen aan datamapping op basis van business intelligence & analytics, maar ze ontsluiten zelden bedrijfsdata tot aan de bron. Nochtans is dit cruciaal om een succesvolle dataflow te verzekeren, waar het vandaag nog voor veel bedrijven verkeerd loopt. Onze technologie werkt op micro- én macroniveau en brengt alle gegevens in alle systemen automatisch in kaart en maakt het mogelijk ze tot op het niveau van de concrete data te verkennen. Dit maakt ons uniek.” 

Link tussen oud en nieuw
Bij een klassieke systeemupgrade wordt een nieuw systeem gebouwd en de data ‘s nachts of in het weekend overgezet. Omdat het hier gaat om de ruggengraat van de organisatie, durven slechts weinig bedrijven dit risico te nemen. Rever Data Engineers maakt daarom eerst een volledige cartografie van de bestaande data-omgeving en bouwt met behulp van een modelisatietool een nieuwe omgeving. De software die tussen het oude en nieuwe systeem staat koppelt alle data los en zet deze één op één over.

 GDPR compliance
Door de data project acceleration oplossing van Rever Data Engineers kunnen bedrijven hun IT-, juridische en operationele teams beter ondersteunen. Zo is de krachtige datamapping software de perfecte tool voor juridische teams om sneller te voldoen aan regelgevingen zoals GDPR. Omdat alle data, zowel de personeelsgebonden als andere bedrijfsgegevens, bevrijd worden, gaat dit om meer dan louter de bescherming van persoonlijke gegevens. “We integreren alle middelen die bedrijven nodig hebben om zich te wapenen tegen de data-uitdagingen van vandaag en morgen. Zo faciliteren we een digitaal vertrouwen dat cruciaal is in het modern ondernemerschap”, vertelt Stéphane Goethals.

 Meer efficiëntie
Door de overschakeling naar een nieuwe data-omgeving kunnen IT-teams dan weer de modernisering van oude systemen en transformatie- en datamigratieprojecten versnellen. Bovendien verhoogt de automatisering van de datamapping de productiviteit aanzienlijk. De software van Rever Data Engineers vervangt gemiddeld 80% van het handmatige werk, wat zich vertaalt in een kostenbesparing van om en bij de 60%. Omdat alle teams kunnen gebruikmaken van één geïntegreerde oplossing, wordt het makkelijker om samen te werken en data te delen.

Deze optimalisatie van het gegevensbeheer op operationeel niveau, heeft ook een impact op strategisch niveau. De stijgende productiviteit en het volledige en onmiddellijke overzicht over de data, versnellen het besluitvormingproces en garanderen een return on investment. Zo biedt Rever Data Engineers bedrijven een uitmuntendheid in informatiemanagement die resulteert in een concurrentieel voordeel en een snelle maar duurzame groei van de business. 

Europees marktleider
Terwijl de meeste concurrenten er een verticale focus op nahouden, richt Rever zich op uiteenlopende sectoren, van banken en verzekeringen, over publieke diensten tot de automobiel- en luchtvaartindustrie. Organisaties zoals FOD financiën, Eurocopter en Inasep behoren tot de klantenportefeuille. Op termijn wil Rever Data Engineers met zijn reverse engineering technologie Europees marktleider worden op vlak van data project acceleration.

Over Rever Data Engineers
Rever Data Engineers is ontwikkelaar en uitgever van innovatieve software. Het bedrijf werd in 2004 opgericht als spin-off van het Database Engineering Laboratory van de Universiteit van Namen en is gevestigd in ICAB, een business en technology incubator in Etterbeek. Daarnaast heeft het ook een vestiging in Parijs en Straatsburg. 

Rever Data Engineers gelooft dat uitmuntendheid in informatiemanagement bedrijven voortstuwt. Met hun geautomatiseerde en geïndustrialiseerde reverse engineering technologieën helpt het bedrijf organisaties om digitaal vertrouwen op te bouwen door hen de meest geavanceerde methodes en tools aan te bieden op het vlak van gegevens- en informatiebeheer en governance.  De technologie stelt bedrijven in staat om hun gegevens in kaart te brengen, te beheersen, te optimaliseren en te beschermen. Op die manier kunnen ze de echte meerwaarde van hun bedrijfsinformatie volledig benutten. 

Het R&D-team van Rever Data Engineers bestaat uit experts die ieder een doctoraatsdiploma hebben behaald. Samen staan ze garant voor vele jaren ervaring op het vlak van database onderzoek en ontwikkeling, engineering, re-engineering en reverse engineering. Rever Data Engineers telt 15 medewerkers en is actief in België en Frankrijk in uiteenlopende sectoren: van banken en verzekeringen, over publieke diensten tot de automobiel- en luchtvaartindustrie. Bedrijven als FOD financiën, Eurocopter en Inasep behoren tot het klantenportefeuille. 

Voor meer informatie: www.dataengineers.eu/nl

 

Veerle Wijsgeer
Veerle Wijsgeer PR Director, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel