Remspecialist TMD Friction houdt de vaart erin met nieuwe producten

Leverancier breidt gamma met vervangingsonderdelen uit met meer dan 800 nieuwe producten

Leverkusen, 8 februari 2022 - TMD Friction, toonaangevende leverancier van remtechnologie, heeft afgelopen jaar maar liefst 825 nieuwe producten geïntroduceerd. Het bedrijf blijft ernaar streven klanten wereldwijd zo snel mogelijk te voorzien van veilige en hoogwaardige vervangingsonderdelen voor vrijwel elk nieuw voertuigmodel.

Ondanks de uitdagende marktomstandigheden als gevolg van de aanhoudende coronapandemie, in combinatie met problemen met de toeleveringsketen, is TMD Friction er in 2021 in geslaagd 825 nieuwe producten op de markt te brengen voor zijn gehele merkenportefeuille. De remspecialist was in sommige gevallen zelfs de eerste aanbieder op de markt. De nieuwe producten stellen werkplaatsen van TMD Friction en dealers in staat om een van de grootste voertuigdekkingen van alle remvoeringsfabrikanten in Europa aan te bieden.

Kopervrije remblokken
Als pionier in remtechnologie blijft TMD Friction zijn productgamma voor voertuigen van de toekomst verder ontwikkelen. TMD Friction heeft niet alleen het aandeel kopervrije remblokken opgevoerd, dat een nieuwe piek bereikte, maar heeft met zijn aftermarketprogramma ook een hoge dekkingsgraad van e-platforms die meer dan 99% van het Europese wagenpark van elektrische en hybride voertuigen bestrijken. Dit zorgt ervoor dat de onafhankelijke vervangingsmarkt kan blijven concurreren met nieuw geïntroduceerde modellen.

Bovendien is de fabrikant erin geslaagd om, ondanks de steeds complexer wordende eisen als gevolg van plaatselijke wettelijke of individuele voorschriften op de bloeiende Chinese markt, 160 nieuwe remvoeringsproducten te ontwikkelen die daar verkrijgbaar zijn. 

Bendix
Naast de nieuw geadopteerde producten van de gevestigde merken Textar, Mintex, Don, Nisshinbo en Cobreq, heeft TMD Friction vorig jaar het premiummerk Bendix aan zijn merkenportfolio toegevoegd. Alleen al dit productassortiment biedt 3.337 referenties en maakt het mogelijk om verschillende marktsegmenten aan te spreken, gedifferentieerd naar prijs en regio.

Michael Dunkel, directeur voor Global Category & Product Management bij TMD Friction: ​ "Om het hoge tempo van de introductie van nieuwe producten van vorig jaar vol te houden, heeft ons hele aftermarket-team dag in, dag uit grote inzet getoond. En dat met een duidelijk doel: onze klanten snel en betrouwbaar voorzien van de onderdelen die ze nodig hebben voor remreparaties of onderhoud aan nieuwe voertuigmodellen. We krijgen goede feedback van onze klanten voor onze inspanningen. De merken Textar, Mintex en Bendix dekken het Europese wagenpark beter dan de concurrentie, en ook op het gebied van beschikbaarheid en leverbetrouwbaarheid stellen we hoge eisen. Dankzij ons goed gesorteerde centrale magazijn in Leverkusen kunnen we onze klanten verzekeren van een robuuste, snelle en milieuvriendelijke supply chain." 

Premium Data Supplier
Om ervoor te zorgen dat werkplaatsen het overzicht niet kwijtraken door het grote aanbod en om hen te helpen de benodigde onderdelen gemakkelijk te vinden in de huidige catalogusplatforms, hecht TMD Friction veel waarde aan topkwaliteit van de gegevens. Dit wordt bevestigd door een van de toonaangevende aanbieders van dergelijke platforms, TecAlliance, die TMD Friction de status van Premium Data Supplier (PDS) heeft toegekend voor alle aangeboden merken. Naast deze algemene catalogusplatforms zijn de juiste onderdelen ook online te vinden op https://textar.com/de/brakebook - de eigen catalogus van TMD Friction.

In 2021 heeft TMD Friction met succes de marktdekking van zijn aftermarket-merken uitgebreid. Vooral recent geïntroduceerde voertuigmodellen domineren de nieuwe toetredingen.
In 2021 heeft TMD Friction met succes de marktdekking van zijn aftermarket-merken uitgebreid. Vooral recent geïntroduceerde voertuigmodellen domineren de nieuwe toetredingen.

Over TMD Friction
TMD Friction, een volledige dochteronderneming van Nisshinbo Holdings Inc., is een van 's werelds grootste producenten van remvoeringen voor de automobiel- en de remindustrie. Naast schijfremvoeringen en trommelremvoeringen voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen omvat het productengamma van de onderneming ook remvoeringen voor de autosport en industriespecifieke frictiematerialen. TMD Friction levert aan de wereldwijde markt voor reserveonderdelen met de merken Textar, Mintex, Don, Pagid, Cobreq, Nisshinbo en Bendix. Daarnaast ontwikkelt en produceert TMD Friction remfrictiematerialen voor de industrie onder de merknaam Cosid. De TMD Friction Group heeft vier vestigingen in Duitsland en andere in Europa, de VS, Brazilië, Mexico, China en Japan en heeft wereldwijd 4.500 mensen in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.tmdfriction.com.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be