Remspecialist TMD Friction biedt kwalitatieve en gecertificeerde opleidingen aan dankzij IMI

Remspecialist TMD Friction biedt kwalitatieve en gecertificeerde opleidingen aan dankzij IMI

Aftermarketspelers kunnen wereldwijd opleidingen van erkende kwaliteit volgen bij TMD Friction

Leverkusen, 31 augustus 2021 - TMD Friction is gecertificeerd door het Institute of the Motor Industry (IMI), een instantie die zich inzet om de professionele vaardigheden van spelers uit de auto-industrie te verbeteren. Dat stelt TMD Friction in staat wereldwijd erkende opleidingen aan te bieden aan bedrijven en personeel uit de onafhankelijke aftermarket (IAM).

Het IMI wil mensen die in de automobielsector werken de middelen bieden om relevante professionele vaardigheden te ontwikkelen en de nodige erkenning te krijgen. Het aanbod is voortdurend in ontwikkeling. Na een uitgebreid certificeringsproces, dat aanvraag, kwaliteitsborging en voortdurende controle omvat, en na ontvangst van de eerste accreditatie als opleider, is TMD Friction bevoegd om opleidingen te geven, alsook om werkplaatsen en personen te inspecteren met betrekking tot de module remreparatie. Bovendien helpt het bedrijf de normen in de automobielindustrie te verhogen. 

Opleiding van TMD Friction in een garage
Opleiding van TMD Friction in een garage

Officieel erkend opleidingscentrum

TMD Friction biedt een breed scala aan hoogwaardige, uitgebreide opleidingen op het gebied van personen- en bedrijfsvoertuigen. Bovendien wordt elke opleiding afgerond met een evaluatie.

Scott Irwin MIMI, Head of Technical Training bij TMD Friction IAM, zegt: "Dat is geweldig nieuws voor TMD Friction. Het feit dat wij een officieel erkend opleidingscentrum zijn geworden dat door onze industrie wordt goedgekeurd en erkend, is een teken van erkenning voor de leer- en opleidingsprogramma's van TMD Friction. We zijn blij dat we in de toekomst kwaliteit kunnen garanderen met onze opleidingen. Dat schept vertrouwen bij personen en bedrijven in de hele automobielsector.”
Sören Kristensen, Vice President Global Marketing & Communication bij TMD Friction IAM, voegt hieraan toe: "Opleiding en de ontwikkeling van vaardigheden vormen de kern van al onze activiteiten. We kijken er dan ook naar uit om met die nieuwe certificering het aanbod van trainingsmodules en lesinhoud van TMD Friction uit te breiden." 
Interne opleiding bij TMD Friction
Interne opleiding bij TMD Friction

Over TMD Friction

TMD Friction, een volledige dochteronderneming van Nisshinbo Holdings Inc., is een van 's werelds grootste producenten van remvoeringen voor de automobiel- en de remindustrie. Naast schijfremvoeringen en trommelremvoeringen voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen omvat het productengamma van de onderneming ook remvoeringen voor de autosport en industriespecifieke frictiematerialen. TMD Friction levert aan de wereldwijde markt voor reserveonderdelen met de merken Textar, Mintex, Don, Pagid, Cobreq, Nisshinbo en Bendix. Daarnaast ontwikkelt en produceert TMD Friction remfrictiematerialen voor de industrie onder de merknaam Cosid. De TMD Friction Group heeft vier vestigingen in Duitsland en andere in Europa, de VS, Brazilië, Mexico, China en Japan en heeft wereldwijd 4.500 mensen in dienst.

Meer informatie is beschikbaar op www.tmdfriction.com.

Steffy Bruyninx
Steffy Bruyninx Jr. PR Consultant, Evoke

 

 

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel