Rekrutering heruitgevonden: Hiring Notes laat bedrijven in alle discretie en zonder vooroordelen aanwerven

Nieuw Brussels platform matcht vacatures en kandidaten anoniem

Brussel, 9 april 2024 - Een innovatieve manier van rekruteren, waarbij kandidaten en vacatures gratis en anoniem gematcht worden via een gebruiksvriendelijk platform: dat is Hiring Notes in een notendop. Opgericht door een Brusselse rekruteerder vanuit zijn eigen ervaringen, wil Hiring Notes de zaken anders aanpakken om bedrijven te ontzorgen én hen tijd en dus geld te doen besparen.

Een ongefilterde overvloed aan ongekwalificeerde kandidaten, en te weinig echt relevante profielen: het klinkt veel bedrijven ongetwijfeld bekend in de oren. Dat kan beter, zo dacht Keith Shema, die als rekruteerder op ettelijke jaren ervaring kan bogen. En dus besloot hij, vanuit zijn eigen inzichten en bevindingen, zelf een platform uit de grond te stampen om de zaken anders aan te pakken.

Bedrijven ontzorgen en tijdverlies voorkomen

Met Hiring Notes willen we het rekruteringsproces efficiënter laten verlopen, door er enerzijds voor te zorgen dat vacatures de juiste kandidaten bereiken, en anderzijds dat bedrijven enkel de beste profielen te zien krijgen. Op die manier willen we ondernemingen ontzorgen, en tijd- en geldverlies voorkomen”, vertelt oprichter Keith Shema. Doordat er met anonieme vacatures en cv’s gewerkt wordt, kunnen bedrijven bovendien in alle discretie rekruteren, en worden kandidaten geselecteerd op basis van hun echte kwaliteiten, vrij van vooroordelen.
Met een nieuw, gebruiksvriendelijk platform en anonieme vacatures laat Hiring Notes bedrijven in alle discretie en zonder vooroordelen aanwerven.
Met een nieuw, gebruiksvriendelijk platform en anonieme vacatures laat Hiring Notes bedrijven in alle discretie en zonder vooroordelen aanwerven.

Concreet werkt het platform met anonieme vacatures, waarin niet vermeld wordt over welk bedrijf het gaat. Rekruteerders kunnen daarop reageren met anonieme cv’s. De plaatser van de vacature kan uit die cv’s dan de beste en meest passende profielen kiezen, waarna beide partijen via het platform met elkaar in contact gebracht worden. Die aanpak komt zowel de bedrijven, de rekruteerders als de kandidaten zelf ten goede.

Uniek in zijn soort

Volgens oprichter Keith Shema is Hiring Notes uniek in zijn soort. Bedrijven kunnen van bij de start verschillende parameters instellen, waardoor er meteen een voorselectie gemaakt wordt, en ze ook hun budget onder controle kunnen houden. Voor de bedrijven is het platform trouwens gratis, rekruteerders betalen een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding om het te gebruiken.

Keith Shema, oprichter van Hiring Notes
Keith Shema, oprichter van Hiring Notes

Met de hulp van externe investeerders ambieert Shema met Hiring Notes, na België, op termijn ook het buitenland te veroveren.

 

Over Hiring Notes

Hiring Notes is een rekruteringsplatform dat in 2024 opgericht werd door Keith Shema. Met zijn unieke aanpak wil Hiring Notes ondernemingen ontzorgen en tijd- en geldverlies voorkomen door het rekruteringsproces efficiënter te laten verlopen. Doordat er met anonieme vacatures en cv’s gewerkt wordt, kunnen bedrijven bovendien in alle discretie rekruteren, en worden kandidaten geselecteerd op basis van hun echte kwaliteiten, vrij van vooroordelen. 

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be